Loading icon

Omat vaikutelmani Puolasta

Henkilökohtaisesti Puola yllätti minut sanan miellyttävimmässä merkityksessä. Hän yllätti minut söpöillä ja kodikkailla kaupungeilla, nurmikoilla, bulevardeilla jne. Kaupungin kadut ovat epätavallisen hyvin hoidettuja. Kaikki on nuolla puhtaaksi.

Vanhat keskukset näyttävät melkein upeilta ja lelumaisilta .

Olen nähnyt aika paljon Puolan kaupunkeja, joten vaikutelmani Puolasta ovat melko objektiivisia.

Matkamme Puolan halki alkoi Przemyslistä, sitten näimme Rzeszowin, Krakova, Auschwitz, Varsova, Gdansk, Szczecin, Katowice.

Haluaisin nähdä lisää, mutta se on mahdotonta peittää kaiken kerralla, kestää useita matkoja.

Retkestämme tuli varsin monipuolinen...

Tutustuimme puolalaiseen keittiöön (zhurek ja bigot, ossypek ja Krakovan makkara, puolalaiset juustot ja vuoat - ja maukkaita, tyydyttäviä ja kaloripitoisia). Juuri tätä tarvitaan erittäin aktiivisella ja tapahtumarikkaalla matkalla.

Matkailuloma yhdistettynä täydellisesti rantaan. Makasimme pehmeällä hiekalla Gdanskissa, kokeilimme Itämeren viileyttä.

Viihteen paikka oli.. . He olivat tahtomattaan mukana teatteriesityksessä Krakovan pääaukiolla.

Varsovassa katselimme tanssiesityksiä suihkulähteitä, oli hauskaa tiedekeskuksessa "Copernicus", kokeili melkein kaikkia oluen nimiä "Piw Paw" -pubissa, ajoi polkupyörällä ympäri kaupunkia.

Sekä aikuiset että lapset löytävät jotakin tehdä Copernicus Centerissä.

Muistotettiin Auschwitzin uhreja.

Siellä oli paikka luontokävelyille. Minulle jäi paljon mukavia muistoja matkastani Vilanuven palatsiin. Vilanavsky Palacea ympäröivä puisto lampineen on juuri sitä, mitä tarvitset täydelliseen rentoutumiseen, lepoon päivittäisestä hälinästä.

Przemyslissä vierailimme salaperäisessä vankityrmässä ja piippujen museo, istui penkillä Schweikin kanssa.

Szczecin yllätti muinaisen kauneuden arkkitehtuuri ja kävely öisen Katowicen keskustassa osoittautui varsin romanttiseksi.

Yö Katowice.

>Se ei ollut ilman seikkailuja, eikä täysin mukavia tilanteita. No mitäpä ilman niitä?! Ilman niitä matka on melko tylsä ​​eikä niin mielenkiintoinen. Myöhästyimme bussista ja ostimme liput uudelleen, junat saavuimme vasta viimeisellä sekunnilla ennen lähtöä, läpäsimme lyhyiden ja pitkien matkojen juoksemisen olympiastandardit tässä suhteessa. Kerran mekin jäimme kadulle, koska asunnon omistaja ei varannut myöhäistä sisäänkirjautumista, vaikka varoitimmekin häntä. Jouduimme rankkasadeeseen ja kastuimme melkein ihoon asti. Raitiovaunumme meni varikolla sen sijaan, että olisi seurannut reittiä, ja jouduimme täysin tuntemattomaan kaupunginosaan, josta on epäselvää, miten pääsemme ulos. Menimme kuin kani joukkoliikenteessä, koska emme voineet ostaa lippuja automaatista. Riitelimme toistensa kanssa, sekaisimme ja eksyimme ja etsimme sitten toisiamme pitkään täysin tuntemattomassa kaupungissa sen sijaan, että olisimme hiljaa, rauhallisesti johtaneet toisiamme kädestä, emmekä jääneet askeltakaan jäljessä, jotta emme joutuisi. eksynyt tuntemattomalle alueelle. Mitä ei vain tapahtunut! No, yleisesti ottaen pidimme todella tästä matkasta, toivoisin, että niitä olisi enemmän!