Ventimiglia - een grensplaats in Italië

Ventimiglia - een grensplaats in Italië

Het is een havenstad aan de Ligurische kust van Italië. Er is een douanekantoor in Ventimiglia. Ventimiglia is een heel klein provinciestadje. Als je aan de Franse Rivièra verblijft, kun je er komen door treinmaatschappij SNCF. Als u uit Italië komt, gebruik dan de spoorwegen van Trenitalia. Natuurlijk is er ook een oude stad, die door de arme wijken meer op een sloppenwijk lijkt.

De oude stad en het observatiedek bevinden zich ver van het stadscentrum aan de overkant van de rivier de Roya , die uitmondt in de Ligurische Zee. Als we door de oude stad wandelen, zien we de kathedraal van de Hemelvaart van de Maagd Maria uit de twaalfde eeuw. In de buurt van de kathedraal verdient een achthoekig gebouw de aandacht - het Baptisterium, genoemd naar Johannes de Doper. Op het Colletta-plein, in de oude stad, staat de tiende-eeuwse kerk van de aartsengel Michaël. In Ventimiglia, zoals in bijna alle middeleeuwse steden in Europa, bevinden zich Romeinse ruïnes in het archeologische complex Albintimilium.

In zo'n vakantieoord kun je niet doen zonder de Botanische Tuin van 1860, genoemd naar de oprichter, Thomas Genbury. De lengte is 18 hectare. De prachtige zonnige brede promenade van de Ligurische Zee met kleurrijke heldere boten, staande op de kiezelstrand, lonkt om er langs te lopen. Aan de ene kant van de dijk is de zee, aan de andere kant zijn er zeven verdiepingen tellende woongebouwen met veel balkons.

Woongebouwen zijn chaotisch gesitueerd. Huizen lopen tegen bergen aan. Voor shoppers is er een kledingmarkt die op maandag open is. Het belangrijkste is om de siësta te vangen. De siësta begint om twaalf uur en eindigt om vijftien uur 's middags. Voordat je tijd hebt om rond te kijken, is er niemand.

Alsof er geen markt is. Welnu, als u geen tijd had om een ​​tas, jas, schoenen te kopen, zijn er kleine winkels en verkooppunten op de begane grond van woongebouwen. Er zijn veel restaurants aan de kade. Maar het is goedkoper om te eten in "familie"-cafés in woonwijken. Als je de dijk afslaat en dieper de stad ingaat, zul je dat vinden. Het is erg lekker, snel geserveerd, er zijn bijna geen mensen, een prettige huiselijke sfeer. Veel Fransen reizen in het weekend naar Ventimiglia om eten, alcoholische dranken, tabaksproducten en kleding te kopen. De prijzen zijn hier veel lager. In de hoofdstraat staat een kerk geschilderd in grijze en witte strepen.

En aan de zijkant is een souvenirwinkel. Een grote selectie Venetiaanse maskers, er zijn ook producten van Murano-glas. In Ventimiglia kun je niet verdwalen. Je gaat of naar de zee of naar het treinstation. Op het station zijn er loketten van Franse en Italiaanse operators; je kunt ook een kaartje kopen via de automaat. Ventimiglia ligt op 50 minuten van Nice met de trein, van Ventimiglia naar San Remo, de reis duurt 10 minuten met de trein.