Loading icon

Island - et land med uforglemmelige reiser

Island er et land i Nord-Atlanteren, og det er en øynasjon. Den har et område på 103 000 kvadratkilometer og en befolkning på 334 000 mennesker. Island vil ikke være på alles bucket list, men det burde være det. Landet byr på uforglemmelige opplevelser for alle reisende som drar dit. Du kan sjekke ut noen av dens naturlige underverker her:


Den blå lagune


Den blå lagune er et geotermisk spa som ble dannet i 1976. Det ligger i Grindavik, omtrent en times kjøretur fra Reykjavik. Vannet ved Blue Lagoon varmes opp av naturlige varme kilder og har mange helsemessige fordeler, inkludert forbedring av hudsykdommer som akne og psoriasis. Mineralene som finnes i dette vannet bidrar også til å helbrede sår raskere enn vanlig vann ville gjort det, noe som gjør det populært blant folk som lider av disse tilstandene.


Breturer


Island er hjemsted for mange isbreer , og fotturer på dem er en fin måte å oppleve dem på nært hold. Det er flere isbreturer på Island som du kan velge mellom, avhengig av lengden og vanskelighetsgraden på turen. Hvis du ser etter noe kort, men likevel spennende og utfordrende nok for mer erfarne turgåere (og de som søker nye utfordringer), kan du prøve Vatnajokull nasjonalparks Skaftafell-område som tilbyr en antall turer som varierer fra 2-4 timer lange. Hvis du vil ha noe mer utfordrende (og kanskje enda lengre), er det også Snæfellsjökull nasjonalpark hvor det er mange lengre stier tilgjengelig så vel som kortere hvis tid ikke er et problem for gruppen din!

Fjorder og fossefall

Som mange andre land er Islands landskap hjem til noen fantastiske naturtrekk. Landet har over 200 fosser, inkludert Seljalandsfoss og Skogafoss – som begge er kjent som «regnbuene». De er vakre og verdt å se hvis du besøker Island om sommeren (juni-august). Fjordene på Island ble skåret ut av isbreer under siste istid. De var en gang dype innsjøer før isbreen trakk seg tilbake for rundt 10 000 år siden; nå er de smale kanaler som strekker seg innover i landet fra kystlinjen til fjellsider eller åssider. Det er mange fjorder på Island, men en av dem er mest kjent: Thingvellir nasjonalpark hvor du kan se to kontinentalplater gni mot hverandre!

Geysirer og varme kilder

Geysirer
er varme kilder som bryter vann og damp. De finnes på Island, New Zealand, Filippinene og Japan. Geysirer dannes når vann blir fanget under jorden og bygger trykk til det til slutt skyter opp til overflaten i en spektakulær visning av dampende action! Geysirer er en av de sjeldneste typene varme kilder, så de er veldig spesielle. De er også veldig morsomme å utforske og leke i!


Svarte sandstrender


De svarte sandstrendene på Island er dannet av lavastrømmer , som har vært utsatt for elementene i tusenvis av år. Den svarte sanden består av basalt og finnes langs sør- og vestkysten av Island. Disse strendene er populære blant besøkende som ønsker å gå en tur eller piknik på dem, i tillegg til å ta bilder som viser frem deres unike farge.


Nordlys og aurora borealis a>


Nordlyset er et av de vakreste fenomenene i naturen. De er også kjent som nordlys, og de oppstår når solvindene samhandler med jordens magnetfelt. Resultatet er et spektakulært utvalg av farger som danser over himmelen i mønstre som ser ut til å være levende.

Nordlysmyter

Det er mange misoppfatninger om hva som forårsaker nordlyset, så det er best å få dem ut av veien før vi begynner vår utforskning av Islands nordlysopplevelser: 

1) Du trenger ikke et dyrt kamera eller objektiv for å fange disse lysene;

2) Du ikke trenger ikke noe spesielt utstyr i det hele tatt;

3) Du vil ikke se dem hvis det er overskyet ute (beklager);

4) Den beste tiden for visning er mellom oktober og april (selv om de kan vises til andre tider også).

Island er et himmelsk sted! Den har mange attraksjoner, som Den blå lagune og nordlyset. Den har også mange vakre steder å se, for eksempel det vulkanske landskapet. I tillegg til disse tingene er Island et ideelt reisemål for folk som elsker fotturer og svømming. Island er et av de vakreste landene i verden. Den fantastiske utsikten, vennlige mennesker og fantastiske opplevelser gjør dette stedet til et must-besøk destinasjon for alle reisende.