Ventimiglia - en grenseby i Italia

Ventimiglia - en grenseby i Italia

Det er en havneby på den liguriske kysten av Italia. Det er et tollkontor i Ventimiglia. Ventimiglia er en veldig liten provinsby. Hvis du bor på den franske rivieraen, kan du komme til den med togoperatøren SNCF. Hvis du kommer fra Italia, bruk jernbanene som drives av Trenitalia. Selvfølgelig er det også en gammel by, som er mer som en slum på grunn av de fattige kvartalene.

Gamlebyen og observasjonsdekket ligger borte fra sentrum over Roya-elven , som renner ut i det liguriske hav. Når vi går gjennom den gamle byen, vil vi se katedralen for Jomfru Marias himmelfart fra det tolvte århundre. I nærheten av katedralen fortjener en åttekantet bygning oppmerksomhet - Baptisteriet, oppkalt etter døperen Johannes. På Colletta-plassen, i gamlebyen, står erkeengelen Michaels kirke fra det tiende århundre. I Ventimiglia, som i nesten alle middelalderbyer i Europa, ligger romerske ruiner i det arkeologiske komplekset Albintimilium.

I en slik ferieby kan du ikke klare seg uten den botaniske hagen fra 1860, oppkalt etter grunnleggeren, Thomas Genbury. Lengden er 18 hektar. Den vakre solfylte promenaden i det liguriske hav med fargerike lyse båter, som står på rullesteinskysten, lokker til å gå langs den. På den ene siden av vollen ligger havet, på den andre er det syv etasjer høye bolighus med mange balkonger.

Bolighus ligger kaotisk. Hus løper mot fjell. For shoppere er det et klesmarked som er åpent på mandager. Det viktigste er å fange siestaen. Siestaen starter klokken tolv og slutter klokken femten på ettermiddagen. Før du rekker å se deg rundt, vil det ikke være noen.

Som om det ikke fantes noe marked. Vel, hvis du ikke hadde tid til å kjøpe en veske, jakke, sko, er det små butikker og utsalgssteder i første etasje i boligbygg. Det er mange restauranter på vollen. Men det er billigere å spise på "familie" kafeer som ligger i boligområder. Slår du av vollen og går dypere inn i byen, finner du slike. Det er veldig velsmakende, raskt servert, det er nesten ingen mennesker, et hyggelig hjemmemiljø. Mange franskmenn reiser til Ventimiglia i helgene for å kjøpe mat, alkoholholdige drikkevarer, tobakksprodukter, klær. Prisene er mye lavere her. I hovedgaten er det en kirke malt i grå og hvite striper.

Og på siden av det, det er en suvenirbutikk. Et stort utvalg av venetianske masker, det finnes også Murano-glassprodukter. Du kan ikke gå deg vill i Ventimiglia. Du går enten til sjøen eller til jernbanestasjonen. På stasjonen er det billettkontorer til franske og italienske operatører; du kan også kjøpe billett gjennom automaten. Ventimiglia ligger 50 minutter fra Nice med tog, fra Ventimiglia til San Remo, reisen tar 10 minutter med tog.