Byen Kampen, Nederland

Byen Kampen, Nederland

Det som ble bygget på byens territorium var en trebygning, og det skjedde helt på midten av det tolvte århundre. Slik fremsto bygda Kampen, men en skriftlig omtale av dette stedet dukket opp i 1277, men nyere ble det kjent at det faktisk ble gitt byrettigheter (for å kalles en by) til dette stedet i 1236.

Byen lå veldig bra til like ved krysset mellom handelsveier, og derfor Kampen snart ble et stort kjøpesenter hvor man kunne kjøpe alt.

Som du vet, kriger i Europa noen ganger varte lenge nok. Så i en av disse lange kampene, under åttiårskrigen, ble Kampen flere ganger befridd fra spanjolene og deretter tatt til fange av dem. Som et resultat fikk byen full uavhengighet først i 1578. Men selv under krigene gikk handelen langs de riflede skinnene og stoppet ikke. Nedgangen i byens økonomi begynte på 1600-tallet. På grunn av at området rundt byen sakte, men sikkert myret, ble det ganske vanskelig å komme hit fra sjøen. Det er grunnen til undergangen! Men verden står ikke stille, og på 1800-tallet nådde fremskritt i form av nye produksjonsteknologier Kampen. Byen begynte produksjonen av tobakk og redskaper, og følgelig oppsto den økonomiske veksten i byen igjen.

Med tanke på innbyggertall er denne byen nå ikke så stort - bare 50 tusen mennesker, men når det gjelder severdigheter, er det rett og slett fantastisk. Mer enn 700 historiske bygninger i sentrum av byen, blant dem en gammel mølle, en del av middelalderens festningsmurer, tre byporter. Og selvfølgelig templer. Det er forresten også diktet sagn om innbyggerne. Av en eller annen grunn, i Nederland, er det vanlig å betrakte innbyggerne i Kampen for å være idioter, og alt fordi forfedrene gjorde et par gale ting på en gang, eller snarere dumme.

Vel, for eksempel. Biskopen skulle besøke dem i byen på en eller annen måte. Og alle byens innbyggere var henrykte over denne nyheten og bestemte seg for å fange en stor stør i den lokale elven. Fanget, og til og med båret til kjøkkenet, da det plutselig kommer en ny melding. At biskopen ble syk. Byfolket ble opprørt når du fanger en så stor størje til biskopen. Og vi bestemte oss for å gjøre dette: heng en bjelle på fisken, som om vi neste gang, ved ringing av klokken, finner denne støren. De lyktes selvfølgelig ikke med noe sånt senere, det fikk bare alle naboene i distriktet til å le.

Men uansett, dette Byen er verdt et besøk om ikke annet enn for å se det gamle Holland med sine møller, templer og trange bygater.

Lokale guider i Amsterdam