Mitt inntrykk av Polen

Mitt inntrykk av Polen

Personlig overrasket Polen meg i ordets hyggeligste forstand. Hun slo meg med søte og koselige byer, plener, bulevarder osv. Byens gater er usedvanlig velstelte. Alt er slikket rent.

De gamle sentrene virker nesten fantastiske og leketøysaktige .

Jeg har sett ganske mange byer i Polen, så mitt inntrykk av Polen er ganske objektivt.

Vår reise gjennom Polen begynte i Przemysl, så så vi Rzeszow, Krakow, Auschwitz, Warszawa, Gdansk, Szczecin, Katowice.

Jeg vil gjerne se mer, men det er umulig å dekker alt på en gang, det vil ta flere turer.

Turen vår viste seg å være ganske allsidig...

Vi ble kjent med polsk mat (zhurek) og bigos, ossypek og Krakow-pølse, polske oster og gryteretter - og velsmakende og mettende og høykalori). Dette er akkurat det som trengs i en ekstremt aktiv, begivenhetsrik tur.

Sightseeingferie perfekt kombinert med stranden. Vi lå på den myke sanden i Gdansk, prøvde kjøligheten i Østersjøen.

Det var et sted for underholdning.. Ufrivillig var de involvert i et teaterforestilling på hovedtorget i Krakow.

I Warszawa så vi et show med dans fontener, hadde det mye moro på vitenskapssenteret "Copernicus", prøvde nesten alle navnene på øl på puben "Piw Paw", syklet rundt i byen.

Både voksne og barn vil finne noe å gjøre i Copernicus-senteret.

Mennes til Auschwitz-ofrene.

Det var et sted for naturvandringer. Jeg forlot mange hyggelige minner fra turen min til Vilanuve-palasset. En park med en dam rundt Vilanavsky-palasset er akkurat det du trenger for fullstendig avslapning, hvile fra det daglige mas og mas.

I Przemysl besøkte vi et mystisk fangehull og et piperøykemuseum, satt på en benk med Schweik.

Szczecin ble truffet av antikkens skjønnhet arkitektur, og en spasertur gjennom Katowice sentrum av natten viste seg å være ganske romantisk.

Natt Katowice.

Det var ikke uten eventyr, og ikke helt hyggelige situasjoner. Vel, hva med uten dem?! Uten dem blir turen ganske intetsigende og ikke så interessant. Vi bommet på bussen og kjøpte billetter igjen, vi tok tog bare i siste sekund før avgang, passerte de olympiske standardene for å løpe korte og lange avstander i denne forbindelse. En gang selv bodde vi på gaten på grunn av det faktum at eieren av leiligheten ikke sørget for sen innsjekking, selv om vi advarte ham. Vi ble fanget i et kraftig regnskyll og ble gjennomvåt nesten til huden. Trikken vår gikk til depotet, i stedet for å følge ruten, og vi befant oss i en helt ukjent del av byen, hvor det er uklart hvordan vi kan komme oss ut. Vi gikk som en kanin på offentlig transport fordi vi ikke kunne kjøpe billetter i automaten. Vi kranglet med hverandre, flippet ut og gikk oss vill, og så søkte vi lenge etter hverandre i en helt ukjent by, i stedet for stille, fredelig å lede hverandre i hånden, ikke ligge et skritt etter for ikke å komme tapt i et ukjent område. Det som bare ikke skjedde! Vel, generelt sett likte vi denne turen, jeg skulle ønske det var flere av dem!