Ventimiglia - en gränsstad i Italien

Ventimiglia - en gränsstad i Italien

Det är en hamnstad på den liguriska kusten i Italien. Det finns ett tullkontor i Ventimiglia. Ventimiglia är en mycket liten provinsstad. Om du bor på Franska Rivieran kan du ta dig dit med tågoperatören SNCF. Om du kommer från Italien, använd de järnvägar som drivs av Trenitalia. Naturligtvis finns det också en gammal stad, som är mer som en slum på grund av de fattiga kvarteren.

Gamla stan och observationsdäcket ligger på avstånd från stadens centrum på andra sidan Royafloden , som mynnar ut i Liguriska havet. När vi går genom den gamla staden kommer vi att se katedralen för Jungfru Marias antagande av 1100-talet. Nära katedralen förtjänar en åttakantig byggnad uppmärksamhet - Baptisteriet, uppkallat efter Johannes Döparen. På Colletta-torget, i gamla stan, står ärkeängeln Mikaels kyrka från 1000-talet. I Ventimiglia, som i nästan alla medeltida städer i Europa, ligger romerska ruiner i Albintimilium Archaeological Complex.

I en sådan semesterort kan du inte klara sig utan den botaniska trädgården från 1860, uppkallad efter dess grundare, Thomas Genbury. Dess längd är 18 hektar. Liguriska havets vackra soliga breda strandpromenad med färgglada ljusa båtar, som står på stenstranden, lockar att gå längs den. På ena sidan av vallen ligger havet, på den andra finns det sju våningar höga bostadshus med många balkonger.

Bostadshus ligger kaotiskt. Hus springer mot berg. För shoppare finns det en klädmarknad som är öppen på måndagar. Huvudsaken är att fånga siestan. Siestan börjar klockan tolv och slutar klockan femton på eftermiddagen. Innan du hinner se dig omkring kommer det inte finnas någon.

Som om det inte fanns någon marknad. Tja, om du inte hade tid att köpa en väska, jacka, skor, finns det små butiker och butiker på bottenvåningarna i bostadshus. Det finns många restauranger på vallen. Men det är billigare att äta på "familjekaféer" som ligger i bostadsområden. Stänger du av vallen och går djupare in i staden hittar du sådana. Det är mycket gott, snabbt serverat, det finns nästan inga människor, en trevlig hemmiljö. Många fransmän reser till Ventimiglia på helgerna för att köpa mat, alkoholhaltiga drycker, tobaksprodukter, kläder. Priserna är mycket lägre här. På huvudgatan finns en kyrka målad i grå och vita ränder.

Och vid sidan av det finns är en souvenirbutik. Ett stort urval av venetianska masker, det finns även Murano-glasprodukter. Du kan inte gå vilse i Ventimiglia. Du går antingen till havet eller till tågstationen. På stationen finns biljettkontor för franska och italienska operatörer; du kan också köpa en biljett via automaten. Ventimiglia ligger 50 minuter från Nice med tåg, från Ventimiglia till San Remo, resan tar 10 minuter med tåg.