Loading icon

Päivä Grazissa: paras matkareitti ensikertalaisille

Tervetuloa Graziin, Itävallan piilotettuun helmään! Jos olet ensimmäistä kertaa vierailevassa tässä viehättävässä kaupungissa, sinua odottaa herkku. Graz tarjoaa ihastuttavan sekoituksen historiaa, kulttuuria ja upeaa arkkitehtuuria. Tällä yhden päivän matkalla viemme sinut matkalle tutkimaan Grazin parasta.

Aamu: Tutustu Grazin historialliseen sydämeen

Päiväsi alkaa Grazin vanhassakaupungissa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Aloita aamusi rauhallisella kävelyllä Herrengassen varrella, viehättävällä kadulla, jota reunustavat värikkäät julkisivut ja historialliset rakennukset.

Lisätietoja Grazin vanhastakaupungista

Kun tutkit, muista pysähtyä Grazin kellotornissa (Uhrturm). Tämä ikoninen maamerkki, joka sijaitsee Schlossbergin kukkulalla, tarjoaa panoraamanäkymät kaupunkiin ja on täydellinen valokuvauspaikka Grazin olemuksen vangitsemiseen.

Löydä reittisi Herrengasseen Google Mapsista

Lounas: Steiermarkin keittiön makuista

Aamuseikkailun jälkeen on aika nauttia herkullisista Steiermarkin ruuista. Suuntaa paikalliseen ravintolaan maistelemaan paikallisia erikoisuuksia. Älä missaa kuuluisaa kurpitsansiemenöljyä, joka on Steiermarkin ruokien perusaine.

Jotta haluat ikimuistoisen ruokailukokemuksen, suosittelemme varaamaan retken, jotta voit löytää Grazin parhaat kulinaariset paikat.

Iltapäivä: Grazin kulttuuriaarteisiin tutustuminen

Kun energiasi on täynnä, on aika sukeltaa Grazin rikkaaseen kulttuurielämään. Vieraile Kunsthaus Grazissa, avantgarde-taidemuseossa, joka tunnetaan futuristisesta arkkitehtuuristaan. Vaikka et olisikaan taiteen harrastaja, rakennus itsessään on nähtävyys.

Etsi Kunsthaus Graz Google Mapsista

Siirry seuraavaksi lyhyelle kävelylle Grazin katedraalille (Grazer Dom). Tämä upea goottilainen katedraali on todellinen arkkitehtoninen mestariteos, ja sen sisustus on yhtä vaikuttava. Älä unohda ihailla Landhausin sisäpihaa, aivan katedraalin vieressä, joka esittelee renessanssin aikaista charmia.

Lisätietoja Grazin katedraalista Wikipediassa

Ilta: Grazin yöelämän syleily

Auringon laskiessa Graz muuttuu vilkkaaksi kaupungiksi, jossa on vilkas yöelämä. Suuntaa Murinselille, joka on ainutlaatuinen kelluva saari Mur-joella. Tämä moderni arkkitehtoninen ihme isännöi erilaisia tapahtumia ja on loistava paikka rentouttavalle illalle.

Käy Murinselissa Google Mapsissa

Jos olet kiinnostunut kokemaan kaupungin kulttuuritarjontaa illalla, tarkista, järjestetäänkö konsertteja, teatteriesityksiä tai oopperaesityksiä sellaisissa paikoissa kuin Grazissa Oopperatalo tai Kasemattenbühne.

Päätös: seuraavan seikkailun suunnittelu

Kun päiväsi Grazissa lähenee loppuaan, olet todennäköisesti lumoutunut kaupungin kauneudesta ja kulttuurisesta rikkaudesta. Graz tarjoaa paljon muuta tutkittavaa puistoistaan ja puutarhoistaan eloisiin markkinoihin ja museoihin. Jos sinulla on enemmän aikaa, harkitse oleskelusi pidentämistä ja tämän itävaltalaisen helmen piilotettujen aarteiden löytämistä.

Jos suunnittelet retkiä Grazin lisäksi myös koko Itävallassa, 1001Guide on luotettu lähde. Ne tarjoavat laajan valikoiman opastettuja kierroksia ja aktiviteetteja, jotka tekevät Itävallan seikkailustasi ikimuistoisen.

Lisäksi, jos etsit joustavuutta tutkimiseen, TraveloCars voi auttaa sinua löytämään parhaat autonvuokraustarjoukset Itävallassa, jolloin voit tutustua Graz ja sen ympäristö omaan tahtiisi.

Nauti päivästäsi Grazissa, ja olkoon se ensimmäinen monista ikimuistoisista vierailuista tähän lumoavaan kaupunkiin!