1001guide Blog

Turism i Norge

Turism i Norge

I varje land strävar de ständigt efter att utveckla turistbranschen, eftersom bara den kan göra en betydande ökning av budgeten. Turismen i Norge utvecklas omedelbart i sådana riktningar som:

Sevärdheter i Bryssel värda ett besök

Sevärdheter i Bryssel värda ett besök

Många människor vill egentligen inte besöka Belgien jämfört med andra grannländer och deras huvudstäder som Paris eller Amsterdam. Bryssel i sig är inte så känt och populärt, men det betyder inte att det inte finns något att se eller besöka där. Staden har många mycket vackra platser och attraktioner.

Sevärdheter i Grekland, som du kan se gratis

Sevärdheter i Grekland, som du kan se gratis

Grekland är ett land där andan av antik kultur fortfarande råder, dit många turister från hela världen söker sig till. Många attraktioner finns i detta till synes lilla land.

Vad du ska se i Rom om 2 dagar

Vad du ska se i Rom om 2 dagar

Här är en av de möjliga vägarna för att besöka många platser på två dagar i Rom och få oförglömliga intryck i många år framöver. För att njuta av din semester, var flexibel och blygsam i dina förväntningar.

Florens mest kända sevärdheter

Florens mest kända sevärdheter

Florens är en stad fylld med fantastisk arkitektur och en hel historia gömd i dess smala gator. För att helt fördjupa dig i atmosfären i denna fantastiska stad, låt oss ta en promenad genom de mest berömda sevärdheterna i Florens:

Fairy Kingdom of Marocko

Fairy Kingdom of Marocko

Marocko är ett litet land som är hem för läckra mandariner och ljusa apelsiner. Det ligger i nordvästra Afrika. Detta fantastiska land med en säregen kultur, ovanliga traditioner och många attraktioner lockar ständigt turister från olika länder med sin skönhet och sofistikering.

Sydney är en drömstad!

Sydney är en drömstad!

Emerald City - ett sådant "andra" namn fick Sydney från sina ursprungsbefolkningar och turister. Oförglömliga attraktioner finns i denna stad. Sydney är Australiens största stad.

Sevärdheter i Los Angeles

Sevärdheter i Los Angeles

Los Angeles är en stad full av lyx och välstånd. Magiska stränder, fantastiskt soligt väder året runt, ett stort antal nöjesställen lockar miljontals turister från hela världen.

Sevärdheter på den grekiska ön Kos

Sevärdheter på den grekiska ön Kos

Kos är känt som Hippokrates födelseplats och en av de mest bördiga öarna i Grekland. Tillsammans med Halikarnassus, som numera heter Bodrum, var Kos en utpost på vägen till de heliga länderna under korstågens tid. Lokala invånare arbetar inom turistsektorn, jordbruk eller fiske.

De största och mest utvecklade städerna i Japan

De största och mest utvecklade städerna i Japan

Japan anses av hela världen som ett unikt land, vars historia är genomsyrad av ett mysterium som sträcker sig långt tillbaka i tiden. The Land of the Rising Sun nämns i många gamla manuskript och är känt som en separat civilisation som skapade en unik kultur, intressanta traditioner och nationell smak.

Toppattraktioner i Miami

Toppattraktioner i Miami

Miami är en sann hjälte från det sena 1900-talets filmkultur: Kriminaldramer, glamorösa TV-serier och massor av komedier har alla gjort strandpromenaden till en legendarisk turiststad, vars ekonomi till hälften baseras på besökare som kommer för att besöka bastionen av neonskyltar, palmer och gyllene sand.

Rundtur i New York Historic Center

Rundtur i New York Historic Center

Detta är New York från 1930-talets svartvita filmer: smala gator, skyskrapor som svävar i luften, energiska affärsmän, Cary Grant och taxichaufförer med en unik New York-accent. Nuförtiden är de flesta taxichaufförer i NYC naturligtvis från Bangladesh, men resten är desamma, förutom Cary Grant.