Loading icon

Nogle tips til dem, der planlægger en tur til Cypern

Cyprus er et smukt land med masser at se og lave. Det har en masse historie, kultur og naturlig skønhed. Cypern er et interessant land for turister. Dens rige historie, kultur og naturlige skønhed gør det til et fantastisk sted at besøge.

Her er nogle tips til dem, der planlægger en rejse dertil:

Nicosia

Nicosia er Cyperns hovedstad og den største by på øen. Det er også dets administrative, kommercielle og kulturelle centrum. Nicosia er et UNESCO-verdensarvssted på grund af dets velbevarede middelaldermure og fæstningsværker, der er bygget omkring det; disse blev bygget til defensive formål, men hjalp også med at forme byens karakter i dag ved at skabe en bykerne med bygninger med høj tæthed omkring sig.

Den bedste måde at udforske Nicosia på er til fods! Du kan starte på Stavros-pladsen, som har mange butikker og restauranter, hvor du kan snuppe noget hurtigt, hvis du er sulten eller vil have en kop kaffe, før du går ud på din tur gennem byen. Du kommer forbi kirker såvel som moskeer sammen med masser af andre historiske bygninger, såsom huse fra forskellige tidsaldre (også moderne).

Pafos

Paphos er den administrative hovedstad i Cypern. Beliggende i syd, er det et populært turistmål, der kan prale af mange strande og historiske steder.

Den bedste måde at udforske Paphos er ved at leje en bil eller scooter og selv køre rundt! Hvis du ikke er til det, er der masser af busser til rådighed på ethvert tidspunkt af dagen eller natten (det hjælper, hvis du kan noget grundlæggende græsk). Du kan også tage taxa, hvis du ikke selv har lyst til at køre; bare sørg for, at de går et sted inden for deres zone, før de går ind!

Yeroskipou

Yeroskipou er en lille landsby med en befolkning på omkring 2.000 mennesker. Det er beliggende i Nicosia-distriktet på Cypern, også kendt som Yeriskipou. Navnet "Yeroskipou" kommer fra "Ieros", som betyder "klippet" og "Kipou", som betyder "næs". Denne by blev etableret under byzantinsk tid og har været beboet lige siden da.

Yeroskipou har mange historiske steder, der du kan besøge, hvis du planlægger at besøge dette område. Disse omfatter kirker som Agios Nikolaos-kirken (som går tilbage til 1821), Panagia tou Hagiou-kirken (som går tilbage til 1603) eller Agios Ioannis Prodromos-kirken (som blev bygget i det 17. århundrede). Du kan også besøge grave såsom Kastelliotissa Tomb; den ligger nær Panagia tou Hagiou-kirken, og den tilhørte en af Cyperns sidste herskere, før den tyrkiske invasion fandt sted i 1974!

Larnaca

Hvis du planlægger at besøge den næststørste by på Cypern er Larnaca et førsteklasses sted med stunning hotels. Beliggende på dens sydlige kyst, er Larnaca hjemsted for en international lufthavn og en stor havn. Det er også populært blandt turister, der kommer for at se dets strande og museer – for ikke at nævne lækker græsk mad!

Larnaca International Airport er en af to store lufthavne, der betjener Cypern (den anden er Paphos International), men den har været i drift siden 1967, da den blev bygget af det britiske Royal Air Force under Anden Verdenskrig. I dag betjener den over 1 million passagerer årligt med fly fra hele Europa samt mellemøstlige destinationer som Tel Aviv eller Dubai.

Famagusta

Famagusta er en by i den sydøstlige del af Cypern, nær den gamle havneby Larnaca. Det er berømt for sine sandstrande og er et populært feriemål. Du kan besøge Famagusta ved at tage en bådtur fra Larnaca eller ved selv at køre dertil, hvis du har din egen transport. Det er et populært sted at besøge, så det kan blive meget travlt i sommerferien. Der er masser af restauranter og caféer langs havnefronten, samt nogle interessante museer at besøge.

Du kan også besøge den antikke by Salamis, som ligger en kort køretur derfra. Det var engang en stor havneby, men den blev ødelagt af et jordskælv i 365 e.Kr..

Limassol

Limassol er en dejlig by. Det er et fantastisk sted at besøge, og der er mange ting at gøre her. Limassol er også et af Cyperns mest populære turistmål for sine smukke strande, restauranter og indkøbscentre. Byen er også en populær destination for internationale virksomheder på grund af dens bekvemme beliggenhed og nemme adgang til andre byer i regionen.

Limassol er en by, der tilbyder en række attraktioner og aktiviteter for alle aldre. Uanset om du leder efter noget sjovt og lærerigt, eller bare vil slappe af på stranden, vil Limassol holde dig underholdt.

Ayia Napa

Ayia Napa er en ferieby på Cypern. Det har en sandstrand, natteliv og underholdning. Byen tiltrækker unge mennesker, der nyder dets natteliv og underholdning. Der er mange hoteller og resorts i Ayia Napa, så du nemt kan reservere dit ophold der ved at søge online eller ringe til dem direkte fra dit hjemland. Der er også mulighed for at rent a car in Ayia Napa for at få en bedre oplevelse af byen.

Byen har en meget pulserende natteliv, og så mange mennesker kommer der for at nyde det. Der er mange barer, klubber og pubber i Ayia Napa, hvor du kan hænge ud med dine venner eller familie.

Protaras

Protaras er et populært feriested på øen Cypern. Det er beliggende i den sydvestlige del af øen og er kendt for sine smukke strande og klare vand, hvilket gør det til et populært rejsemål for turister. Der er mange hoteller og restauranter i Protaras, hvilket gør det nemt at finde overnatningssteder, hvis du beslutter dig for at blive der under din rejse. Derudover er der også mange bryllupssteder tilgængelige i dette område!

Protaras er kendt for sine smukke strande og klart vand, hvilket gør det til et populært rejsemål for turister. Der er mange hoteller og restauranter i Protaras, hvilket gør det nemt at finde overnatningssteder, hvis du beslutter dig for at blive der under din rejse. Derudover er der også mange bryllupssteder tilgængelige i dette område!

Vi håber, at denne artikel har givet dig nogle ideer til, hvor man kan tage hen på Cypern. Vi elsker det her og synes, det er et af de smukkeste steder på jorden!