Loading icon

Enkele tips voor degenen die een reis naar Cyprus plannen

Cyprus is een prachtig land waar veel te zien en te doen is. Het heeft veel geschiedenis, cultuur en natuurschoon. Cyprus is een interessant land voor toeristen. De rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid maken het een geweldige plek om te bezoeken.

Hier zijn enkele tips voor degenen die er een reis plannen:

Nicosia

Nicosia is de hoofdstad van Cyprus en de grootste stad van het eiland. Het is ook het administratieve, commerciële en culturele centrum. Nicosia staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de goed bewaard gebleven middeleeuwse muren en vestingwerken die eromheen zijn gebouwd; deze werden gebouwd voor defensieve doeleinden, maar hielpen ook het karakter van de stad vandaag vorm te geven door een stedelijke kern te creëren met gebouwen van hoge dichtheid eromheen.

De beste manier om Nicosia te verkennen is te voet! Je kunt beginnen op het Stavros-plein, waar veel winkels en restaurants zijn waar je snel iets kunt pakken als je trek hebt of koffie wilt voordat je op pad gaat door de stad. Je komt langs zowel kerken als moskeeën en tal van andere historische gebouwen, zoals huizen uit verschillende tijdperken (ook moderne).

Paphos

Paphos is de administratieve hoofdstad van Cyprus. Gelegen in het zuiden, is het een populaire toeristische bestemming met veel stranden en historische bezienswaardigheden.

De beste manier om Paphos te verkennen is door een auto of scooter te huren en zelf rond te rijden! Als je daar geen zin in hebt, zijn er op elk moment van de dag of nacht genoeg bussen beschikbaar (het helpt als je een beetje Grieks kent). U kunt ook een taxi nemen als u geen zin heeft om zelf te rijden; zorg er gewoon voor dat ze ergens binnen hun zone gaan voordat ze binnenkomen!

Yeroskipou

Yeroskipou is een klein dorp met een bevolking van ongeveer 2.000 mensen. Het is gelegen in het Nicosia-district van Cyprus, ook wel bekend als Yeriskipou. De naam "Yeroskipou" komt van "Ieros" wat "rotsachtig" betekent en "Kipou" wat "landtong" betekent. Deze stad is gesticht in de Byzantijnse tijd en is sindsdien bewoond.

Yeroskipou heeft veel historische bezienswaardigheden die u kunt bezoeken als u van plan bent dit gebied te bezoeken. Deze omvatten kerken zoals de Agios Nikolaos-kerk (die dateert uit 1821), de Panagia tou Hagiou-kerk (die dateert uit 1603) of de Agios Ioannis Prodromos-kerk (die werd gebouwd in de 17e eeuw). U kunt ook graven bezoeken zoals de tombe van Kastelliotissa; het bevindt zich in de buurt van de Panagia tou Hagiou-kerk en behoorde toe aan een van de laatste heersers van Cyprus voordat de Turkse invasie in 1974 plaatsvond!

Larnaca

Als u van plan bent de tweede- Larnaca, de grootste stad van Cyprus, is een toplocatie met prachtige hotels. Larnaca ligt aan de zuidkust en heeft een internationale luchthaven en een grote haven. Het is ook populair onder toeristen die de stranden en musea komen bekijken, om nog maar te zwijgen van het heerlijke Griekse eten!

Larnaca International Airport is een van de twee grote luchthavens die Cyprus bedienen (de andere is Paphos International), maar het is in gebruik sinds 1967 toen het werd gebouwd door de Britten Royal Air Force tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig bedient het jaarlijks meer dan 1 miljoen passagiers met vluchten vanuit heel Europa en bestemmingen in het Midden-Oosten, zoals Tel Aviv of Dubai.

Famagusta

Famagusta is een stad in het zuidoosten van Cyprus, nabij de oude havenstad Larnaca. Het staat bekend om zijn zandstranden en is een populaire vakantiebestemming. Je kunt Famagusta bezoeken door een boottocht te maken vanuit Larnaca of door er zelf heen te rijden als je beschikt over eigen vervoer. Het is een populaire plek om te bezoeken, dus in de zomervakantie kan het erg druk zijn. Er zijn tal van restaurants en cafés langs de waterkant, evenals enkele interessante musea om te bezoeken.

U kunt ook de oude stad Salamis, op een klein eindje rijden. Het was ooit een belangrijke havenstad, maar werd verwoest door een aardbeving in 365 na Christus.

Limassol

Limassol is een leuke stad. Het is een geweldige plek om te bezoeken, en er zijn veel dingen te doen hier. Limassol is ook een van de populairste toeristische bestemmingen van Cyprus vanwege de prachtige stranden, restaurants en winkelcentra. De stad is ook een populaire bestemming voor internationale bedrijven vanwege de gunstige ligging en gemakkelijke toegang tot andere steden in de regio.

Limassol is een stad die een verscheidenheid aan attracties en activiteiten biedt voor alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar iets leuks en leerzaams, of gewoon wilt ontspannen op het strand, Limassol zal je vermaken.

Ayia Napa

Ayia Napa is een badplaats in Cyprus. Het heeft een zandstrand, nachtleven en entertainment. De stad trekt jonge mensen aan die genieten van het nachtleven en entertainment. Er zijn veel hotels en resorts in Ayia Napa, dus u kunt uw verblijf daar gemakkelijk boeken door online te zoeken of ze rechtstreeks vanuit uw eigen land te bellen. Er is ook de mogelijkheid om een auto te huren in Ayia Napa voor een betere ervaring van de stad.

De stad heeft een zeer bruisend nachtleven en zoveel mensen komen er om ervan te genieten. Er zijn veel bars, clubs en pubs in Ayia Napa waar u kunt rondhangen met uw vrienden of familie.

Protaras

Protaras is een populaire badplaats op het eiland Cyprus. Het ligt in het zuidwesten van het eiland en staat bekend om zijn prachtige stranden en heldere water, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen. Er zijn veel hotels en restaurants in Protaras, waardoor het gemakkelijk is om accommodaties te vinden als je besluit daar te blijven tijdens je reis. Daarnaast zijn er in dit gebied ook veel trouwlocaties beschikbaar!

Protaras staat bekend om zijn prachtige stranden en heldere water, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen. Er zijn veel hotels en restaurants in Protaras, waardoor het gemakkelijk is om accommodaties te vinden als je besluit daar te blijven tijdens je reis. Daarnaast zijn er in dit gebied ook veel trouwlocaties beschikbaar!

We hopen dat dit artikel je wat ideeën heeft gegeven over waar te gaan in Cyprus. We vinden het hier geweldig en vinden het een van de mooiste plekken op aarde!