Loading icon

Några tips för dig som planerar en resa till Cypern

Cypern är ett vackert land med mycket att se och göra. Den har mycket historia, kultur och naturlig skönhet. Cypern är ett intressant land för turister. Dess rika historia, kultur och naturliga skönhet gör det till en fantastisk plats att besöka.

Här är några tips för dig som planerar en resa dit:

Nicosia

Nicosia är Cyperns huvudstad och den största staden på ön. Det är också dess administrativa, kommersiella och kulturella centrum. Nicosia är en UNESCO: s världsarvslista på grund av dess välbevarade medeltida murar och befästningar som har byggts runt det; dessa konstruerades för defensiva syften men hjälpte också till att forma stadens karaktär idag genom att skapa en stadskärna med byggnader med hög täthet runt den.

Det bästa sättet att utforska Nicosia är till fots! Du kan börja på Stavros-torget som har många butiker och restauranger där du kan ta något snabbt om du är hungrig eller vill ha kaffe innan du går ut på din promenad genom stan. Du passerar såväl kyrkor som moskéer tillsammans med massor av andra historiska byggnader som hus från olika epoker (också moderna).

Pafos

Pafos är Cyperns administrativa huvudstad. Beläget i söder, är det ett populärt turistmål som ståtar med många stränder och historiska platser.

Det bästa sättet att utforska Paphos är genom att hyra en bil eller skoter och köra runt själv! Om du inte är redo för det, finns det gott om bussar tillgängliga när som helst på dygnet (det hjälper om du kan lite grundläggande grekiska). Du kan också ta taxi om du inte känner för att köra själv; se bara till att de går någonstans inom sin zon innan de går in!

Yeroskipou

Yeroskipou är en liten by med en befolkning av cirka 2 000 personer. Det ligger i Nicosia-distriktet på Cypern, även känt som Yeriskipou. Namnet "Yeroskipou" kommer från "Ieros" som betyder "stenig" och "Kipou" som betyder "udde". Denna stad grundades under bysantinsk tid och har varit bebodd sedan dess.

Yeroskipou har många historiska platser som du kan besöka om du planerar att besöka detta område. Dessa inkluderar kyrkor som Agios Nikolaos-kyrkan (som går tillbaka till 1821), Panagia tou Hagiou-kyrkan (som går tillbaka till 1603) eller Agios Ioannis Prodromos-kyrkan (som byggdes under 1600-talet). Du kan också besöka gravar som Kastelliotissa Tomb; det ligger nära Panagia tou Hagiou-kyrkan och det tillhörde en av Cyperns sista härskare innan den turkiska invasionen ägde rum 1974!

Larnaca

Om du planerar att besöka den andra- största staden på Cypern, Larnaca, är en utmärkt plats med fantastiska hotell. Larnaca ligger på dess södra kust och är hem för en internationell flygplats och en stor hamn. Det är också populärt bland turister som kommer för att se dess stränder och museer – för att inte tala om läcker grekisk mat!

Larnacas internationella flygplats är en av två stora flygplatser som betjänar Cypern (den andra är Paphos International), men den har varit i drift sedan 1967 då den byggdes av britterna Royal Air Force under andra världskriget. Idag betjänar den över 1 miljon passagerare årligen med flyg från hela Europa såväl som destinationer från Mellanöstern som Tel Aviv eller Dubai.

Famagusta

Famagusta är en stad i sydöstra Cypern, nära den gamla hamnstaden Larnaca. Det är känt för sina sandstränder och är ett populärt semestermål. Du kan besöka Famagusta genom att ta en båttur från Larnaca eller genom att köra dit själv om du har egen transport. Det är en populär plats att besöka, så det kan bli väldigt hektiskt på sommarlovet. Det finns gott om restauranger och kaféer längs vattnet, samt några intressanta museer att besöka.

Du kan också besöka den antika staden Salamis, som ligger en kort bilresa bort. Det var en gång en stor hamnstad, men den förstördes av en jordbävning år 365 e.Kr.

Limassol

Limassol är en trevlig stad. Det är en fantastisk plats att besöka, och det finns många saker att göra här. Limassol är också ett av Cyperns mest populära turistmål för sina vackra stränder, restauranger och köpcentra. Staden är också en populär destination för internationella företag på grund av dess bekväma läge och enkla tillgång till andra städer i regionen.

Limassol är en stad som erbjuder en mängd olika attraktioner och aktiviteter för alla åldrar. Oavsett om du letar efter något roligt och lärorikt, eller bara vill koppla av på stranden, kommer Limassol att underhålla dig.

Ayia Napa

Ayia Napa är en semesterort på Cypern. Den har en sandstrand, nattliv och underhållning. Staden lockar unga människor som gillar dess nattliv och underhållning. Det finns många hotell och resorter i Ayia Napa så du kan enkelt boka din vistelse där genom att söka online eller ringa dem direkt från ditt hemland. Det finns också möjlighet att hyra en bil i Ayia Napa för bättre upplevelse av staden.

Staden har ett mycket pulserande nattliv, och så många människor kommer dit för att njuta av det. Det finns många barer, klubbar och pubar i Ayia Napa där du kan umgås med dina vänner eller familj.

Protaras

Protaras är en populär semesterort på ön Cypern. Det ligger i den sydvästra delen av ön och är känt för sina vackra stränder och klara vatten, vilket gör det till ett populärt resmål för turister. Det finns många hotell och restauranger i Protaras, vilket gör det enkelt att hitta boende om du bestämmer dig för att stanna där under din resa. Dessutom finns det många bröllopslokaler tillgängliga i det här området också!

Protaras är känt för sina vackra stränder och klara vatten, vilket gör det till ett populärt resmål för turister. Det finns många hotell och restauranger i Protaras, vilket gör det enkelt att hitta boende om du bestämmer dig för att stanna där under din resa. Dessutom finns det många bröllopslokaler tillgängliga i det här området också!

Vi hoppas att den här artikeln har gett dig några idéer om vart du ska åka på Cypern. Vi älskar det här och tycker att det är en av de vackraste platserna på jorden!