Loading icon

Muutamia vinkkejä Kyproksen matkaa suunnitteleville

Kypros on kaunis maa, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Siellä on paljon historiaa, kulttuuria ja luonnon kauneutta. Kypros on mielenkiintoinen maa turisteille. Sen rikas historia, kulttuuri ja luonnon kauneus tekevät siitä erinomaisen paikan vierailla.

Tässä on vinkkejä niille, jotka suunnittelevat matkaa sinne:

Nicosia

Nicosia on Kyproksen pääkaupunki ja saaren suurin kaupunki. Se on myös sen hallinnollinen, kaupallinen ja kulttuurinen keskus. Nikosia on Unescon maailmanperintökohde sen hyvin säilyneiden keskiaikaisten muurien ja sen ympärille rakennettujen linnoitusten ansiosta; ne rakennettiin puolustustarkoituksiin, mutta ne auttoivat myös muotoilemaan kaupungin nykyistä luonnetta luomalla kaupunkiytimen, jonka ympärille on tiheitä rakennuksia.

Paras tapa tutustua Nikosiaan on kävellä! Voit aloittaa Stavros-aukiolta, jolla on monia kauppoja ja ravintoloita, joista voit napata jotain nopeasti, jos olet nälkäinen tai haluat kahvia ennen kuin lähdet kävelylle kaupungin halki. Ohitat kirkkoja ja moskeijoita sekä monia muita historiallisia rakennuksia, kuten eri aikakausilta peräisin olevia taloja (myös nykyaikaisia).

Pafos

Pafos on Kyproksen hallinnollinen pääkaupunki. Etelässä sijaitseva se on suosittu turistikohde, jossa on monia rantoja ja historiallisia kohteita.

Paras tapa tutustua Pafosiin on vuokrata auto tai skootteri ja ajaa ympäriinsä! Jos et ole valmis siihen, on olemassa runsaasti busseja saatavilla milloin tahansa päivällä tai yöllä (se auttaa, jos osaat kreikan peruskieltä). Voit myös ottaa taksin, jos et halua ajaa itse; varmista vain, että he ovat menossa jonnekin alueelleen ennen kuin pääset sisään!

Yeroskipou

Yeroskipou on pieni kylä, jossa on asukkaita noin 2000 ihmisestä. Se sijaitsee Kyproksen Nikosian alueella, joka tunnetaan myös nimellä Yeriskipou. Nimi "Yeroskipou" tulee sanoista "Ieros", joka tarkoittaa "kivistä" ja "Kipou", joka tarkoittaa "niemenpäätä". Tämä kaupunki perustettiin Bysantin aikoina ja on ollut asuttu siitä lähtien.

Yeroskipoussa on monia historiallisia kohteita, joissa voit käydä, jos aiot vierailla tällä alueella. Näitä ovat kirkot, kuten Agios Nikolaoksen kirkko (joka on peräisin vuodelta 1821), Panagia tou Hagiou -kirkko (joka on peräisin vuodelta 1603) tai Agios Ioannis Prodromos -kirkko (joka rakennettiin 1600-luvulla). Voit myös vierailla haudoilla, kuten Kastelliotissa Tomb; se sijaitsee lähellä Panagia tou Hagiou -kirkkoa ja kuului yhdelle Kyproksen viimeisistä hallitsijoista ennen Turkin hyökkäystä vuonna 1974!

Larnaca

Jos aiot vierailla toisessa Kyproksen suurin kaupunki, Larnaca on erinomainen paikka upeaten hotelleineen. Sen etelärannikolla sijaitseva Larnaca on kansainvälisen lentokentän ja suuren sataman koti. Se on myös suosittu turistien keskuudessa, jotka tulevat katsomaan sen rantoja ja museoita – puhumattakaan herkullisesta kreikkalaisesta ruoasta!

Larnakan kansainvälinen lentokenttä on yksi kahdesta suuresta Kyprosta palvelevasta lentokentästä (toinen on Pafoksen kansainvälinen lentoasema), mutta se on toiminut vuodesta 1967, jolloin britit rakensivat sen Kuninkaalliset ilmavoimat toisen maailmansodan aikana. Nykyään se palvelee vuosittain yli 1 miljoonaa matkustajaa ja lennot eri puolilta Eurooppaa sekä Lähi-idän kohteisiin, kuten Tel Aviviin tai Dubaihin.

Famagusta

Famagusta on kaupunki Kyproksen kaakkoisosassa lähellä Larnakan vanhaa satamakaupunkia. Se on kuuluisa hiekkarannoistaan ja suosittu lomakohde. Voit vierailla Famagustassa tekemällä veneretken Larnakasta tai ajamalla sinne itse, jos on oma kuljetus. Se on suosittu paikka vierailla, joten se voi olla erittäin kiireinen kesäloman aikana. Rannalla on runsaasti ravintoloita ja kahviloita sekä mielenkiintoisia museoita, joissa voit vierailla.

Voit myös käydä muinaisessa Salamin kaupunki, joka on lyhyen ajomatkan päässä. Se oli aikoinaan suuri satamakaupunki, mutta se tuhoutui maanjäristyksessä vuonna 365 jKr.

Limassol

Limassol on mukava kaupunki. Se on hieno paikka vierailla, ja täällä on paljon tekemistä. Limassol on myös yksi Kyproksen suosituimmista turistikohteista kauniiden rantojen, ravintoloiden ja ostoskeskusten ansiosta. Kaupunki on suosittu kohde myös kansainvälisten yritysten keskuudessa kätevän sijaintinsa ja helpon pääsyn muihin alueen kaupunkeihin ansiosta.

Limassol on kaupunki, joka tarjoaa erilaisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja kaiken ikäisille. Etsitpä sitten jotain hauskaa ja opettavaista tai haluat vain rentoutua rannalla, Limassol viihdyttää sinua.

Ayia Napa

Ayia Napa on lomakaupunki Kyproksella. Siellä on hiekkaranta, yöelämää ja viihdettä. Kaupunki houkuttelee nuoria, jotka nauttivat sen yöelämästä ja viihteestä. Ayia Napassa on monia hotelleja ja lomakohteita, joten voit varata yöpymisesi sinne helposti tekemällä hakuja verkossa tai soittamalla heille suoraan kotimaastasi. On myös mahdollisuus vuokrata auto Ayia Napasta saadaksesi paremman kokemuksen kaupungista.

Kaupungissa on erittäin vilkas yöelämä, ja monet ihmiset tulevat sinne nauttimaan siitä. Ayia Napassa on monia baareja, klubeja ja pubeja, joissa voit viettää aikaa ystäviesi tai perheesi kanssa.

Protaras

Protaras on suosittu lomakohde Kyproksen saarella. Se sijaitsee saaren lounaisosassa ja on tunnettu kauniista rannoistaan ja kirkkaista vesistään, mikä tekee siitä suositun matkakohteen. Protarasissa on monia hotelleja ja ravintoloita, joten majoituksen löytäminen on helppoa, jos päätät yöpyä siellä matkasi aikana. Lisäksi tällä alueella on tarjolla monia hääpaikkoja!

Protaras tunnetaan kauniista rannoistaan ja kirkkaista vesistään, mikä tekee siitä suositun matkakohteen. Protarasissa on monia hotelleja ja ravintoloita, joten majoituksen löytäminen on helppoa, jos päätät yöpyä siellä matkasi aikana. Lisäksi tällä alueella on tarjolla monia hääpaikkoja!

Toivomme, että tämä artikkeli on antanut sinulle ideoita siitä, minne mennä Kyproksella. Rakastamme sitä täällä ja ajattelemme, että se on yksi kauneimmista paikoista maan päällä!