Loading icon

Hvor du skal dra med familien i Gold Coast

Gold Coast er en kystby i South East Queensland-regionen i Australia. Det er kjent som "Sunshine State" og har en estimert befolkning på over 2 millioner mennesker, som inkluderer både lokalbefolkningen og turister. Byen har så mye å tilby familier så vel som individuelle reisende! Ta en titt på hva Gold Coast har å tilby nedenfor og hva du kan besøke på en leid bil i Australia:

Kulturelle og historiske severdigheter

Noe av det beste med å besøke Gold Coast er at du kan oppleve så mange forskjellige kulturer. Det er museer, gallerier og utstillinger å se. Du kan også lære om lokalbefolkningen ved å gå gjennom nabolagene deres eller nyte mat fra landene deres på restauranter rundt i byen.

Her er noen av våre favorittkulturelle steder:

  • Gold Coast Art Gallery (71 Merrimac Street) tilbyr kunstutstillinger året rundt som fremhever australske kunstnere så vel som internasjonale;
  • The Queensland Museum (140 Southbank Boulevard) viser alt fra dinosaurer til aboriginsk kultur;
  • The National Maritime Museum (Barcaldine Drive) har mange gjenstander knyttet til sjøfartshistorie;

Historiske nettsteder inkluderer:

The Gold Coast History Makers Tour hvor du vil besøke steder knyttet til kjente personer som har bodd her opp gjennom årene, som skuespilleren Paul Hogan eller sangeren Daryl Braithwaite!

< strong>Sightseeingturer

  • Gold Coast Hinterland Tour
  • Gold Coast Tropical North Tour
  • Gold Coast Bytur

Gold Coast Surfside Tour

Gold Coast Surf & Snorkeltur *Scenic Drive (fra Surfers Paradise til innlandet) - en times lang kjøretur gjennom noe av det vakreste landskapet som tilbys i Australia. Det er en ideell måte å få en følelse av hva denne delen av Queensland har å tilby uten å måtte bruke timevis på å kjøre rundt. Det er også mange stopp underveis hvor du kan ta bilder eller bare nyte litt solskinn! Hvis du leter etter noe mer eventyrlystent enn bare å sitte i trafikken, hvorfor ikke gå på en av våre fantastiske turer? Teammedlemmene våre ville ikke elske noe mer enn å vise frem favorittdelene i Australia, samtidig som de gir deg et innblikk i hva som gjør dem så spesielle!


Tematurer

Tematurer er en flott måte å se byen på, lære om dens historie, kultur og natur.

Lær om Gold Coasts fargerike fortid ved å ta en av våre historiske turer. Fra aboriginsk historie til europeisk bosetting og utover, vil du oppdage hvordan denne vakre regionen ble til.

Nyt en kulturell opplevelse på en av våre mange utflukter gjennom multikulturalisme i aksjon på markeder eller festivaler hele året. Du kan til og med besøke byenes berømte temaparker som Dreamworld eller Sea World!

Hvis du leter etter noe mer naturlig, hvorfor ikke prøve en øko-eventyrtur? Disse tar deg gjennom noen av Australias mest fantastiske nasjonalparker hvor det er mye dyreliv rundt hvert hjørne!

Dagsturer

The Gull Kysten er et flott sted å besøke. Det er mange attraksjoner for familie, venner og par å nyte sammen. Området har mange flotte steder å bo, og det er mange ting å gjøre på ferien.

Det er også verdt å merke seg at været i denne delen av Australia vanligvis er varmt året rundt, slik at du kan nyte reise uansett tid på året du reiser!

Båtturer

En båttur er den perfekte måten å komme nært på gullkystens naturlige skjønnhet. Fra kysten kan du nyte utsikten over fantastiske strender, forrevne klipper og frodige regnskoger. Men om bord i en båt kan du komme enda nærmere naturen – det er nesten som å være en del av den!

Båtturer er tilgjengelig for alle aldre og ferdighetsnivåer, fra nybegynnere padlebåter for barn til luksusfartøyer som tilbyr champagnefrokost og cocktailcruise for voksne (og alt i mellom). Prisene varierer avhengig av hva slags opplevelse du ønsker: noen turer er gratis; andre koster hundrevis eller til og med tusenvis av dollar per person. De fleste turene varer mellom 45 minutter og to timer; Noen selskaper tilbyr imidlertid lengre utflukter som varer i opptil åtte timer hvis ønskelig (disse pleier ikke å anbefales med mindre passasjerene spesifikt ber om det).

Natur og eventyr

Gullkysten er hjemsted for mange nasjonalparker og reservater, noe som gjør det til det perfekte stedet for naturelskere. Det er mange steder hvor du kan vandre, svømme og utforske. Hvis du leter etter et eventyr med familien, så se ikke lenger enn til disse fem stedene!

Kulinarisk og natteliv

Spisealternativer: >

Gullkysten er kjent for sin sjømat, så hvis du leter etter noen av byens ferskeste fish and chips, trenger du ikke lete lenger enn Surfers Paradise. Det er også mange flotte restauranter som serverer asiatisk mat samt europeiske retter som pizza og pasta. Hvis familien din elsker meksikansk mat, sjekk ut La Bamba eller Chiquito! Og hvis de er mer interessert i smørbrød og burgere, kan du besøke en av de mange kafeene langs den travle hovedgaten.


Alternativer for natteliv:

Etter middag på en av disse fantastiske restaurantene på Surfers Paradise Beachfront (eller andre steder), ta turen til Cavill Avenue for drinker på stranden med levende musikk på barer som Bar Marlin eller QT Hotels Surfers Bar & Grill. Eller ta en spasertur gjennom Broadbeach i nærheten, hvor det er mange flere steder å nyte en kveldsdrink før du drar hjem etter mørkets frembrudd - fra sportsklubber som Australian Rugby League Clubhouse & Function Centre hele veien ned gjennom Pacific Fair Shopping Centres underholdningsdistrikt til du kommer til Royal Pines Resort hvor det alltid skjer noe under de berømte stjernene.


Det er noe for alle i Gold Coast

Det er noe for alle i Gold Coast. Strendene er perfekte for familier, med god plass til å løpe rundt og nyte solen. Hvis du har barn som elsker fornøyelsesparker, er det flere alternativer, inkludert Movie World og Dreamworld som tilbyr turer som passer for alle aldre.


Hvis du vil gjør litt shopping eller besøk gallerier, det er mange alternativer også - Southport er kjent som Queenslands kunsthovedstad, så det er et flott sted å besøke hvis dette er det som interesserer familien din mest! Et annet alternativ er Broadbeach Shopping Centre som har over 200 butikker inkludert noen store merker som H&M og Myer varehus pluss restauranter som Nando's Chicken Peri-Peri som serverer deilig mat til rimelige priser (og de leverer!). Hvis disse ikke passer deg, så sjekk ut Gold Coast Hinterland Tour-pakker der guider viser besøkende rundt i det vakre landskapet mens de stopper på forskjellige steder underveis - disse turene kan inkludere lunsj eller middag avhengig av hvilken som passer dine behov best!

Vi håper denne listen med ideer har inspirert deg til å planlegge noen eventyr med familien din. Gold Coast tilbyr så mye for alle, fra kultur og historie til eventyr og natur. Enten du vil utforske med båt eller til fots, er det mange alternativer tilgjengelig!