Loading icon

Vart man ska åka med familjen i Gold Coast

Gold Coast är en kuststad i sydöstra Queensland-regionen i Australien. Det är känt som "Sunshine State" och har en uppskattad befolkning på över 2 miljoner människor, vilket inkluderar både lokalbefolkningen och turister. Staden har så mycket att erbjuda familjer såväl som enskilda resenärer! Ta en titt på vad Gold Coast har att erbjuda nedan och vad du kan besöka på en hyrbil i Australien:

Kulturella och historiska sevärdheter

En av de bästa sakerna med att besöka Gold Coast är att du kan uppleva så många olika kulturer. Det finns museer, gallerier och utställningar att se. Du kan också lära dig mer om lokalbefolkningen genom att gå genom deras grannskap eller njuta av mat från deras länder på restauranger runt om i staden.

Här är några av våra kulturella favoritställen:

  • Gold Coast Art Gallery (71 Merrimac Street) erbjuder konstutställningar året runt som lyfter fram såväl australiska konstnärer som internationella;
  • The Queensland Museum (140 Southbank Boulevard) visar upp allt från dinosaurier till aboriginernas kultur;
  • The National Maritime Museum (Barcaldine Drive) har massor av artefakter relaterade till sjöfartshistoria;

Historiska webbplatser inkluderar:

The Gold Coast History Makers Tour där du kommer att besöka platser kopplade till kända personer som bott här genom åren, som skådespelaren Paul Hogan eller sångaren Daryl Braithwaite!

< strong>Sightseeingturer

  • Gold Coast Hinterland Tour
  • Gold Coast Tropical North Tour
  • Gold Coast Stadsrundtur

Gold Coast Surfside Tour

Gold Coast Surf & Snorkeltur *Scenic Drive (från Surfers Paradise till inlandet) - en timslång bilresa genom några av de vackraste landskapen som erbjuds i Australien. Det är ett perfekt sätt att få en känsla för vad den här delen av Queensland har att erbjuda utan att behöva spendera timmar på att köra runt. Det finns också gott om stopp längs vägen där du kan ta bilder eller bara njuta av lite solsken! Om du letar efter något mer äventyrligt än att bara sitta i trafiken, varför inte gå på en av våra fantastiska turer? Våra teammedlemmar skulle inte älska något mer än att visa upp sina favoritdelar i Australien samtidigt som de ger dig en inblick i vad som gör dem så speciella!


Tematurer

Tematurer är ett bra sätt att se staden, lära sig om dess historia, kultur och natur.

Lär dig om Gold Coasts färgstarka förflutna genom att ta en av våra historiska turer. Från aboriginernas historia till europeisk bosättning och vidare, du kommer att upptäcka hur denna vackra region kom till.

Njut av en kulturell upplevelse på en av våra många utflykter genom mångkultur i aktion på marknader eller festivaler under hela året. Du kan till och med besöka våra städers berömda nöjesparker som Dreamworld eller Sea World!

Om du letar efter något mer naturligt, varför inte prova en eko-äventyrstur? Dessa tar dig genom några av Australiens mest fantastiska nationalparker där det finns massor av vilda djur runt varje hörn!

Dagsturer

The Guld Kusten är ett bra ställe att besöka. Det finns många attraktioner för familj, vänner och par att njuta av tillsammans. Området har många bra ställen att bo på och det finns massor av saker att göra på din semester.

Det är också värt att notera att vädret i den här delen av Australien vanligtvis är varmt året runt så att du kan njuta av din semester. resa oavsett tid på året du åker!

Båtturer

En båttur är det perfekta sättet att komma nära och personlig på Guldkustens naturliga skönhet. Från strandlinjen kan du njuta av utsikten över fantastiska stränder, karga klippor och frodiga regnskogar. Men ombord på en båt kan du komma ännu närmare naturen – det är nästan som att vara en del av den!

Båtturer är tillgängliga för alla åldrar och kunskapsnivåer, från nybörjarpaddelbåtar för barn till lyxfartyg som erbjuder champagnefrukost och cocktailkryssningar för vuxna (och allt däremellan). Priserna varierar beroende på vilken typ av upplevelse du vill ha: vissa turer är gratis; andra kostar hundratals eller till och med tusentals dollar per person. De flesta turer varar mellan 45 minuter och två timmar; Vissa företag erbjuder dock längre utflykter på upp till åtta timmar om så önskas (dessa brukar inte rekommenderas om de inte specifikt efterfrågas av passagerare).

Natur och äventyr

Guldkusten är hem för många nationalparker och reservat, vilket gör det till den perfekta platsen för naturälskare. Det finns många platser där du kan vandra, simma och utforska. Om du letar efter ett äventyr med familjen, leta inte längre än dessa fem platser!

Kulinariskt och nattliv

Matalternativ: >

Guldkusten är känt för sina skaldjur, så om du letar efter några av de färskaste fish and chipsen i stan, leta inte längre än Surfers Paradise. Det finns också gott om bra restauranger som serverar asiatisk mat samt europeiska rätter som pizza och pasta. Om din familj älskar mexikansk mat, kolla in La Bamba eller Chiquito! Och om de är mer för smörgåsar och hamburgare, besök ett av de många kaféerna längs livliga huvudgatan.


Nattlivsalternativ:

Efter middag på en av dessa fantastiska restauranger på Surfers Paradise Beachfront (eller någon annanstans), gå till Cavill Avenue för drinkar på stranden med livemusik på barer som Bar Marlin eller QT Hotels Surfers Bar & Grill. Eller ta en promenad genom närliggande Broadbeach där det finns många fler ställen att njuta av en kvällsdrink innan du går hem efter mörkrets inbrott - från sportklubbar som Australian Rugby League Clubhouse & Function Centre hela vägen ner genom Pacific Fair Shopping Centres nöjesdistrikt tills du når Royal Pines Resort där det alltid händer något under dess berömda stjärnor.


Det finns något för alla i Gold Coast

Det finns något för alla i Gold Coast. Stränderna är perfekta för familjer, med gott om plats att springa runt och njuta av solen. Om du har barn som älskar nöjesparker finns det flera alternativ, inklusive Movie World och Dreamworld som erbjuder åkattraktioner som passar alla åldrar.


Om du vill shoppa eller besöka gallerier, det finns gott om alternativ också - Southport är känt som Queenslands konsthuvudstad så det är ett bra ställe att besöka om det är detta som intresserar din familj mest! Ett annat alternativ är Broadbeach Shopping Centre som har över 200 butiker inklusive några stora märken som H&M och Myer varuhus plus restauranger som Nando's Chicken Peri-Peri som serverar utsökt mat till rimliga priser (och de levererar!). Om dessa inte passar dig kan du kolla in Gold Coast Hinterland Tour-paket där guider visar besökare runt i det vackra landskapet medan de stannar vid olika ställen längs vägen - dessa turer kan inkludera lunch eller middag beroende på vilken som passar dina behov bäst!

Vi hoppas att denna lista med idéer har inspirerat dig att planera några äventyr med din familj. Guldkusten erbjuder så mycket för alla, från kultur och historia till äventyr och natur. Oavsett om du vill utforska med båt eller till fots finns det många alternativ!