Loading icon

Hva du bør besøke i Guadeloupe

Guadeloupe er en liten fransk øy som ligger i Det karibiske hav. Det er en del av Leeward Islands-kjeden, som også inkluderer Dominica og Martinique. Guadeloupe er hjemsted for mange vakre strender, tropiske regnskoger, fossefall og andre naturlige underverker. Hvis du leter etter et morsomt sted å besøke denne sommeren, bør du vurdere å besøke Guadeloupe!

Basse-Terre 

Basse -Terre er den største øya i Guadeloupe, og den er hjemsted for mange turistattraksjoner. Øya er dekket av tropisk regnskog og laguner. Det er flere topper rundt øya, inkludert La Soufriere på 1898 meter (6234 fot) over havet - det høyeste punktet på noen av Frankrikes oversjøiske departementer. Du kan besøke Le Moule hvis du er interessert i å utforske dens kolonihistorie eller dra over til Anse de Grande Riviere hvor det er mange strender som venter på deg!

Det er hjemsted for mange turistattraksjoner, inkludert strender, øyer og fosser. Selve øya er dekket av tropisk regnskog og har flere vulkaner på seg. Det er også flere øyer utenfor kysten av Guadeloupe som har sine egne unike økosystemer. Hele øya er dekket av tropisk regnskog og laguner. Lagunene mates av underjordiske kilder i stedet for saltvann fra havet, så vannet deres forblir friskt selv om de er omgitt av sjøvann!

Det er flere topper rundt øya, inkludert Soufriere og Montagnes du Carbet fjell. Soufriere er en aktiv vulkan og den høyeste toppen på Guadeloupe. Det er flere turstier i dette området, inkludert en som fører til toppen av Montagnes du Carbet, som er omtrent 2000 meter høy. Det er også noen flotte strender i nærheten av Soufriere og Montagnes du Carbet.

De mest populære strendene på Guadeloupe inkluderer Grande Anse des Salines (også kalt Grande Anse), Petite Anse des Salines, Pointe-des-Chateaux og Roche de l'Aigle

The Carbet Falls

The Carbet Falls er en av Guadeloupes mest populære attraksjoner , med et fall på 80 meter. Fossen ligger i byen Carbet og har trukket turister til dette området siden 1800-tallet. Den høyeste fossen i Guadeloupe, den har en høyde på 80 meter (262 fot), noe som gjør den til en av de høyeste fossene i alle Frankrikes oversjøiske avdelinger og territorier.

Toute-a-Bord Beach

Hvis du leter etter en strand som tilbyr noe litt mer enn bare sand og surfing, er Toute-a-Bord Beach stedet for deg. Den 26 kilometer lange sandstrekningen går langs Pointe Noire, en av de mest populære strendene i Guadeloupe. Denne delen av kystlinjen har rolig vann og milde bølger, noe som gjør den ideell for bading og soling. Det er også mange restauranter hvor du kan ta en matbit eller leie snorkelutstyr hvis du vil utforske undervannsverdenen under føttene dine!

Ferskvannssjøer på øya

strong>Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du også bade i noen av ferskvannssjøene på øya. Noen er dype, andre grunne; noen er klare og andre gjørmete; noen er varme mens andre er kalde. Du bør kanskje ta med deg en snorkelmaske hvis du planlegger å besøke disse innsjøene!

Besøk den botaniske hagen i Basse-Terre

botaniske hager i Deshaies er en må-se for alle som besøker Guadeloupe. Hagene ble etablert på 1800-tallet, og de inneholder en rekke flora og fauna fra hele verden. Det er flere stier gjennom parken, samt et lite museum med utstillinger om historien til den botaniske hagen.

Ta en tur til Pointe des Chateaux

Pointe des Chateaux er et populært turistmål og det høyeste punktet på øya. Den har et utkikkspunkt, samt en botanisk hage som viser frem ulike typer planter fra hele verden.

Besøk Baie-Mahault, en av Guadeloupes vakreste byer

Baie-Mahault er en av Guadeloupes vakreste byer. Den har palmer, strender og mange restauranter og barer. Gamlebyen er veldig pittoresk med sine trange gater, pastellhus og blomster overalt. Du kan gå rundt her i timevis og beundre alle de vakre severdighetene!

Det er også mange flotte steder å svømme i Baie-Mahault: hvis du vil slappe av på egen hånd, så er det en kunstig strand like ved siden av som er perfekt for svømming; hvis du foretrekker noe mer aktivt, kan du ta turen til Plage des Aigrettes hvor det er mange aktiviteter som windsurfing eller kitesurfing tilgjengelig - bare pass på at du ikke kommer for langt ut i havet, for noen ganger kan sterke strømmer feie folk bort!

Utforsk Morne Croisette-parken i Pointe a Pitre

Morne Croisette-parken er et flott sted å besøke om kvelden. Det finnes flere restauranter og barer, samt en vakker strand. Den lille dyrehagen kan også være interessant for barn, som vil like å mate apekatter og se på eksotiske fugler. Denne parken er et flott alternativ hvis du vil gå ut med familien fordi det er noe for enhver smak: svømming, spise ute eller bare slappe av på stranden med noen drinker fra en av de nærliggende barene eller restaurantene.

Vi håper du har hatt glede av å lese om beste stedene å besøke i Guadeloupe. Det er en vakker øy, og det er mange ting å se og gjøre her. Hvis du planlegger å besøke snart, sørg for at du ikke går glipp av noen av disse attraksjonene!