Loading icon

9 merkittävää paikkaa Sydneyssä, Australiassa

Sydney on Australian suurin kaupunki, jossa asuu yli viisi miljoonaa ihmistä. Se on myös koti kauneimmista luonnonnähtävyyksistä, joita tulet koskaan näkemään. Jos etsit seikkailua, jossa yhdistyvät historia, kulttuuri ja henkeäsalpaavat maisemat, katso Sydneyn parhaat paikat alla! Mukauta Sidney-seikkailuasi vuokra-autolla Sidneyn lentokentältä ja nauti siitä omalla nopeudellasi.

Sydneyn oopperatalo

Sydneyn oopperatalo on maailmanperintökohde ja yksi maailman ikonisimmista rakennuksista. Sen on suunnitellut tanskalainen arkkitehti Jørn Utzon, ja se avattiin vuonna 1973 lähes 20 vuoden rakentamisen jälkeen. Rakennukseen mahtuu 5 600 henkilöä, jotka voivat nauttia sekä paikallisten että kansainvälisten taiteilijoiden esityksistä sen kahdessa paikassa: Joan Sutherland Theatre (2 100 paikkaa) ja Concert Hall (2 700 paikkaa). Sydneyn sinfoniaorkesterin kotipaikkana vuodesta 1982, se isännöi myös muita musiikkitapahtumia ympäri vuoden, kuten oopperafestivaaleja tai jazzkonsertteja, joissa esiintyy kansainvälisiä tähtiä, kuten Wynton Marsalis tai Herbie Hancock.

Blue Mountainsin kansallispuisto

Blue Mountainsin kansallispuisto on kansallispuisto Uudessa Etelä-Walesissa, Australiassa, suunnilleen Sydneyn länsipuolella. Se on yksi Australian vanhimmista kansallispuistoista ja suurin suojelualue Sydneyn altaan alueella. Puistossa on erilaisia maisemia, kuten metsää, nurmialuetta, vesiputouksia ja rotkoja Katoombassa Echo Pointissa.

Koko alueella asui dharug-kansa, joka asui maan ulkopuolella tuhansia vuosia ennen kuin eurooppalaiset saapuivat vuonna 1794 George Caley heidän ensimmäisenä asukkaanaan Mt Tomah Botanic Gardensissa (nykyisin Morton National Park).

Bondi Beach

Bondi Beach on yksi Sydneyn suosituimmista rannoista ja hyvästä syystä. Se sijaitsee Sydneyn itäosassa, joten sinne pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä tai autolla mistä tahansa muualta kaupungista. Rannalla on runsaasti tilaa uimiseen, surffaukseen ja auringonottoon sekä kävelyyn ja lenkkeilyyn kauniilla rantaviivalla (polkuja on monia).

Kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha

Royal Botanic Gardens sijaitsee Sydneyssä ja on yksi maailman vanhimmista ja kauneimmista kasvitieteellisistä puutarhoista. Se on yli 20 000 kasvilajin koti ja suosittu matkakohde niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa.

Hunter Valley Wineries

The Hunter Valley on viini -tuotantoalue Upper Hunter Valleyssä Uudessa Etelä-Walesissa, Australiassa. Alue on tuottanut viiniä ainakin vuodesta 1794 lähtien, ja se oli yksi ensimmäisistä eurooppalaisista asutuspaikoista Australiassa. Nykyään siellä on Australian kuuluisimpia viinitiloja, kuten Lark Hill Estate, Tyrrell's Wines ja Pizzini Wines.

The Rocks District

The Rocks a> on historiallinen kaupunginosa Sydneyssä, Uudessa Etelä-Walesissa, Australiassa. Se sijaitsee Sydneyn sataman etelärannalla CBD:n ja Sydney Harbour Bridgen välissä. Rocks vakiintui tärkeäksi ranta-alueeksi vuonna 1810, kun ensimmäinen laituri rakennettiin vastauksena satamassa vierailevien alusten kasvavaan hiilen kysyntään. Vuoteen 1850 mennessä se oli monien varakkaiden kauppiaiden koti, jotka rakensivat siellä taidokkaita rivitaloja.

The Rockin pääkadut Piiriin kuuluvat Argyle Street, George Street ja Bridge Street, jotka kulkevat rinnakkain sen länsipuolella sijaitsevan Circular Quayn kanssa; Cumberland Street kulkee Dawes Point Parkin vieressä kohti Millers Pointia edelleen itään, missä siitä tulee Campbells Cove Road, joka johtaa Darling Harboriin Hickson Roadin tai Fort Macquarie -kadun kautta Macquarie Streetin kautta.

Kuninkaallinen kansallispuisto

Kuninkaallinen kansallispuisto on Australian vanhin kansallispuisto, ja se on Unescon maailmanperintökohde. Puistossa on yli 200 kilometriä kävelyreittejä aluetta ympäröivien karujen hiekkakivikukkuloiden läpi. Suosituin aktiviteetti Royal National Parkissa on koalojen näkeminen; voit havaita ne löhöilemässä puissa tai lepäämässä koloissaan koko päivän! Se on myös koti monille erilaisille villieläimille, mukaan lukien kengurut, wallabies ja possumit - joten pidä silmäsi auki, kun kävelet tässä kauniissa maisemassa!

Manly Beach

Manly Beach on rannan tuntumassa Northern Beaches Councilin paikallishallinnon esikaupunki New South Walesin osavaltiossa Australiassa. Se sijaitsee 13 kilometriä koilliseen Sydneyn keskeisestä bisnesalueesta ja suoraan pohjoiseen Manlyn esikaupunkialueelta.

Ranta on ollut suosittu siirtomaa-ajoista lähtien, koska se oli yksi harvoista turvallisista veneiden laskeutumispaikoista Sydneyn satamassa ennen kuin Port Jackson (Sydneyn satama) löydettiin . Ensimmäinen eurooppalainen, joka tutki tätä aluetta, oli kapteeni James Cook, joka purjehti pitkin sen rannikkoa vuonna 1770 ensimmäisellä matkallaan Uuteen Etelä-Walesiin; hän nimesi sen Sir Philip Stephensin mukaan, joka oli auttanut häntä saamaan palkkion kuningas Yrjö III:lta.

Jenolanin luolat Keski-Länsiosassa

Jenolanin luolat ovat ryhmä kalkkikiviluolia, joka sijaitsee Blue Mountainsin kansallispuistossa Sydneyn länsipuolella. Luolat muodostuivat vesieroosiosta miljoonien vuosien aikana, ja ne sisältävät upeita muodostumia, kuten tippukivikiviä ja stalagmiitteja.

Tässä järjestelmässä on yli 300 luolaa, joista osa on tutkittu yli vuosisadan ajan; Monet muut ovat kuitenkin tutkimatta niiden vaikean pääsyn tai vaarallisten olosuhteiden vuoksi. Itse asiassa Jenolanin luolat suljettiin toisen maailmansodan aikana, kun kaksi sotilasta menetti henkensä tutkiessaan tiettyä luolaa!

Toivomme, että pidit tästä luettelosta, joka sisältää 9 merkittävää paikkaa Sydneyssä, Australiassa. Vaikka kaupungissa on paljon tarjottavaa, uskomme, että nämä ovat joitain upeimmista ja ainutlaatuisimmista.