Loading icon

9 bemerkelsesverdige steder i Sydney, Australia

Sydney er den største byen i Australia, med en befolkning på over fem millioner mennesker. Det er også hjemmet til noen av de vakreste naturattraksjonene du noen gang vil se. Hvis du leter etter et eventyr som kombinerer historie, kultur og fantastisk natur, så se ikke lenger enn Sydneys beste steder nedenfor! Tilpass Sidney-eventyret ditt med en leid bil fra Sidney Airport og nyt det i din egen hastighet.

Sydney Opera House

Operahuset i Sydney er et verdensarvsted og en av de mest ikoniske bygningene i verden. Designet av den danske arkitekten Jørn Utzon, åpnet det i 1973 etter nesten 20 års bygging. Bygningen har en kapasitet på 5600 personer, som kan nyte forestillinger av både lokale og internasjonale artister på sine to arenaer: Joan Sutherland Theatre (2100 seter) og Concert Hall (2700 seter). Hjem til Sydney Symphony Orchestra siden 1982, er det også vertskap for andre musikalske begivenheter gjennom året som operafestivaler eller jazzkonserter med internasjonale stjerner som Wynton Marsalis eller Herbie Hancock .

Blue Mountains National Park

The Blue Mountains National Park er en nasjonalpark i New South Wales, Australia, omtrent vest for Sydney. Det er en av de eldste nasjonalparkene i Australia og det største beskyttede området i Sydney-bassenget. Parken inneholder en rekke forskjellige landskap, inkludert skog, gressletter, fosser og kløfter på grensen til Katoomba ved Echo Point.

Hele regionen var en gang hjemmet til Dharug-folket som levde av landet i tusenvis av år før europeerne ankom i 1794 med George Caley som deres første nybygger ved Mt Tomah Botanic Gardens (nå kjent som Morton National Park).

Bondi Beach

Bondi Beach er en av de mest populære strendene i Sydney og med god grunn. Det ligger i østlige forsteder til Sydney, noe som gjør det lett tilgjengelig med offentlig transport eller bil fra andre steder i byen. Stranden har god plass for bading, surfing og soling, samt gå og jogge langs den vakre kysten (du finner mange stier).

Royal Botanic Gardens

Royal Botanic Gardens ligger i Sydney og er en av de eldste og vakreste botaniske hagene i verden. Det er hjemsted for over 20 000 plantearter og et populært reisemål for turister og lokalbefolkningen.

Hunter Valley Wineries

The Hunter Valley er en vin -produserende region i Upper Hunter Valley i New South Wales, Australia. Området har produsert vin siden minst 1794 og var et av de første stedene for europeisk bosetting i Australia. I dag er det hjemsted for noen av Australias mest kjente vingårder, inkludert Lark Hill Estate, Tyrrell's Wines og Pizzini Wines.

The Rocks District

The Rocks a> er et historisk distrikt i Sydney, New South Wales, Australia. Det ligger på den sørlige bredden av Sydney Harbour, mellom CBD og Sydney Harbour Bridge. The Rocks ble etablert som et viktig område ved sjøen i 1810 da den første bryggen ble bygget som svar på økende etterspørsel etter kull fra skip som besøkte havnen. I 1850 var det hjemsted for mange velstående kjøpmenn som bygde forseggjorte terrassehus der.

Hovedgatene i The Rock Distriktet inkluderer Argyle Street, George Street og Bridge Street som går parallelt med Circular Quay som ligger på dens vestlige side; Cumberland Street går ved siden av Dawes Point Park mot Millers Point lenger øst hvor den blir Campbells Cove Road som fører inn i Darling Harbor via Hickson Road eller Fort Macquarie via Macquarie Street.

Royal National Park

Royal National Park er Australias eldste nasjonalpark, og den står på UNESCOs verdensarvliste. Parken har over 200 km med turstier gjennom de robuste sandsteinsbakkene som omgir området. Den mest populære aktiviteten i Royal National Park er å se koalaer; du kan se dem slappe av på trær eller hvile i hulene sine hele dagen! Det er også hjemsted for mange forskjellige typer dyreliv, inkludert kenguruer, wallabies og possums – så hold øynene åpne mens du går gjennom dette vakre landskapet!

Manly Beach

Manly Beach er en strandside forstad til Northern Beaches Council lokale myndighetsområde i delstaten New South Wales, Australia. Det ligger 13 kilometer nord-øst for Sydney sentrale forretningsdistrikt og rett nord for forstaden Manly.

Stranden har vært populær siden kolonitiden da den var en av få sikre landingsplasser for båter i Sydney Harbour før Port Jackson (Sydney Harbour) ble oppdaget . Den første europeeren som utforsket denne regionen var kaptein James Cook som seilte langs kysten i 1770 på sin første reise til New South Wales; han oppkalte den etter Sir Philip Stephens som hadde hjulpet ham med å få oppdraget fra kong George III.

Jenolanske grotter i sentrale vest

Jenolanske grotter er en gruppe kalksteinsgrotter som ligger i Blue Mountains National Park, vest for Sydney. Grottene ble dannet av vannerosjon over millioner av år og inneholder noen spektakulære formasjoner som stalaktitter og stalagmitter.

Det er over 300 grotter i dette systemet, hvorav noen har blitt utforsket i over et århundre; men mange flere forblir uutforsket på grunn av deres vanskelige tilgang eller farlige forhold innenfor dem. Faktisk ble Jenolan-hulene stengt under andre verdenskrig etter at to soldater mistet livet ved å utforske én bestemt hule!

Vi håper du likte denne listen over 9 bemerkelsesverdige steder i Sydney, Australia. Selv om byen har mange attraksjoner å tilby, tror vi at disse er noen av de mest fantastiske og unike.