Loading icon

Fantastiske Amsterdam

Amsterdam er en by fylt med fengslende historier, fantastisk kunst og arkitektur som har bestått i århundrer. Det er et reisemål som appellerer til både unge og gamle. Hvis du er på jakt etter en avslappende dag eller helg, er denne 700 år gamle hovedstaden i Nederland det ideelle stedet å slappe av. I tillegg har den noen av Europas mest fengslende severdigheter.

Red Light District

Det ikoniske Red Light District i Amsterdam er en av byens mest elskede attraksjoner, og med god grunn. Her finner du en spennende blanding av gamle bygninger, svingete smug og kanaler innen kort spasertur fra hverandre.

Rosse Buurt (De Walletjes på nederlandsk) har vært et legendarisk turistmål i århundrer. Middelalderområdet kjent som De Wallen (De Walletjes) skiller seg ut på grunn av sin fantastiske kombinasjon av eldgammel arkitektur, skjeve kanalhus og trange smug med klassiske barer. Byens tjenestemenn er bekymret for områdets rykte som et arnested for narkotika og prostitusjon, så de jobber aktivt for å forbedre det. I 2020 ble guidede turer forbudt å passere sexarbeidernes vinduer, og diskusjoner fortsetter om hvorvidt bordeller bør flyttes ut til et ytre nabolag.

Noen sexarbeidere og deres familier har uttrykt forferdelse over disse nye restriksjonene, og noen frykter til og med en flytting utenfor deres nåværende nabolaget ville tvinge dem ut av bransjen helt. Undersøkelser utført i 2020 viste imidlertid at de fleste kvinner fortsatt følte seg komfortable med å jobbe der de for tiden bor.

I tillegg til vindusbordeller har RLD også mange sexklubber og coffeeshops. Noen holder åpent hele natten mens andre åpner bare noen få timer om morgenen til rundt midnatt. Turister til RLD kan finne historie og kultur fascinerende, men det er mye mer å gjøre her enn å bare handle! For eksempel, Oude Kerk - en gammel kirke som dateres tilbake til 1300-tallet som er omgitt av kanaler - arrangerer kulturelle begivenheter, konserter og utstillinger gjennom hele året.

I Red Light District er det mange museer som gir fascinerende innblikk i både historie og nåtid. Ons lev her op solder er et slikt eksempel - det skjuler en utsmykket katolsk kirke på loftet fra 1600-tallet. Andre attraksjoner verdt å utforske i Red Light District inkluderer Red Light Secrets Museum of Prostitution og Amsterdam House of Sexuality. Begge attraksjonene gir et innsiktsfullt innblikk i historien og praksisen til prostitusjon, så vel som sexen i seg selv.

Rembrandt House Museum

En av Amsterdams mest elskede severdigheter er Rembrandt Husmuseet. Dette historiske huset, hjemmet til den nederlandske maleren mellom 1639 og 1658, må besøkes av alle turister som besøker Amsterdam. Rembrandt House Museum ligger på Jodenbreestraat, et hipsterområde populært blant velstående kjøpmenn og kunstnere på 1600-tallet. Dette museet er restaurert for å se ut akkurat som Rembrandts hus og viser kunstverket hans, og gir besøkende en autentisk opplevelse av verkene hans.

På museet har du en sjelden mulighet til å gå tilbake i tid og observere Rembrandts mest berømte verk på nært hold. Rommene har blitt gjenskapt trofast til deres opprinnelige utseende, pluss at det er mange gjenstander fra hans daglige liv som er bevart. Rom som var viktige i kunstnerens liv inkluderer atelieret hans, hvor han malte malerier mellom 1639 og 1658. I tillegg var det et forrom hvor han møtte kunder, samt et skap fylt med skjell, våpen og andre gjenstander han samlet.

På museet kan du utforske Rembrandts liv gjennom en lydguide som er tilgjengelig på flere språk. Dette er en utmerket måte å få mer innsikt i denne anerkjente kunstneren og hans hjem; i tillegg kan du lytte på telefonen eller nettbrettet mens du er inne i utstillingen. Museet har en imponerende samling av Rembrandts etsninger og skisser, med rundt 250 permanent utstilt. I tillegg kan du se en demonstrasjon av hvordan Rembrandt forberedte oljemaling i hans rekonstruerte studio.

Besøkende til museet i Amsterdam kan ta en dagstur ut av det eller ta en kort togtur eller gå. Parkeringsplasser ved Waterlooplein og Muziektheater/Stadhuis ligger bare minutter unna til fots eller på sykkel. For de som er interessert i Rembrandts liv og kunstverk, bør Rembrandt House Museum ikke gå glipp av. Bruk litt tid på å utforske rommene mens du lærer om Rembrandts arv - du vil ikke angre!

Van Gogh-museet

Van Gogh-museet
er et must-besøk for kunstentusiaster. Med verdens største samling av verk av Van Gogh, er det et attraktivt reisemål både for lokalbefolkningen og turister. Museet ligger på Museumplein, kun en kort spasertur fra Rijksmuseum og Stedelijk Museum. Designet av Gerrit Rietveld etter hans død i 1973, har hovedbygningen en elliptisk utstillingsfløy designet av Kisho Kurokawa som åpnet dørene for besøkende i 1999.

Et høydepunkt ved museet er dens permanente samling, som dokumenterer Vincent Van Goghs kunstneriske utvikling over tid. Du kan se verk fra hans tidlige karriere i Nederland, tiden han tilbrakte i Paris, og til slutt hans senere år som bodde i Arles. Se Van Goghs stil utvikle seg og føl dens innflytelse på de som fulgte i hans fotspor. En serie arkivopptak av brevene hans til broren Theo gir et fascinerende innblikk i Van Goghs motivasjoner og ambisjoner.

For en enda mer lærerik opplevelse på Van Gogh-museet, bestill en av deres pedagogiske omvisninger ledet av en ekspertguide som vil forklare hvert maleri og kunstbevegelsen rundt dem. På turen vil du få innsikt i Vincents teknikker og verktøy som brukes til å lage mesterverkene hans. I tillegg vil du oppdage pigmentene han brukte, samt hvordan kunstverket hans ble påvirket av andre i hans krets av kunstnere.

Når omvisningen er over, kan du gå til kafeen på museet for en kopp kaffe eller et glass vin. Det har fantastisk utsikt over Museumplein og er et ideelt sted å slappe av etter en lang dag. På fredagskvelder holder museet åpent til kl. 21.00, og trekker inn et yngre publikum som setter pris på DJ-er og musikk mens de tar inn samlingen. Besøkende bør besøke nettstedet deres for å få en fullstendig oversikt over arrangementer. Planlegging fremover og kjøp av billetter med et etablert starttidspunkt kan gi en jevnere reise på Van Gogh-museet. Alternativt er hopp over køen-billetter tilgjengelig på nettet slik at du kan hoppe over køene og sikre at besøket går som planlagt.

Amsterdamse Bos


Ta en pause fra Amsterdams travle gater ved Amsterdamse Bos (Amsterdam-skogen). Denne 2000 mål store parken ligger i utkanten av byen, og har mye å tilby besøkende. Det er et populært reisemål for både lokalbefolkningen og besøkende, med vannveier, skoger, gårdsdyr og godt merkede sykkel- og turstier.

Når du besøker, kan du nyte piknik under trærne, bading eller kajakkpadling og andre morsomme aktiviteter for alle aldre. Spesielt om sommeren gir skogen et velkomment pusterom fra varmen. Både barn og voksne vil elske å mate geiteungene på Ridammerhoeve, en biodynamisk gård. Her beiter geitene på økologisk dyrket gress mens melken deres brukes til å lage ost og is.

Det er også en husdyrhage med geiter, en utendørs pannekakerestaurant og skotsk høylandsfe som beiter fritt på engene rundt parken. Hunder er velkomne nesten overalt her også - noe som gjør det til et ideelt sted for kjæledyrforeldre å trene sine pelskledde venner. I 1934 lanserte byen Amsterdam et arbeidsavlastningsprogram for å hjelpe arbeidsledige borgere under høye arbeidsledighetsnivåer. Dessverre avbrøt andre verdenskrig byggingen og endte først etter 1970 med plantingen av det siste treet.

I dag er Amsterdamse Bos en av Europas største byparker og et populært rekreasjonssted for både innbyggere og turister. Denne parken, som er tre ganger så stor, har en rekke dyreparker, sportsklubber, robaner og hager som gjør den til et av de beste rekreasjonsstedene i Europa. Det er mye å gjøre og se, inkludert lekeplasser, klatreområder, plaskedammer, dyreparker og dyreparker. Pluss at du kan ri, se konserter eller spille sport!

Ikke bare er skogen en rekreasjonspark, men den er også vert for nasjonale og internasjonale sportsbegivenheter. Videre strømmer turister til dette populære turiststedet for ulike kulturelle opplevelser som musikkfestivaler.