Loading icon

10 fascinerande saker att göra i Santa Ana, Los Angeles

Santa Ana är en stad i Los Angeles storstadsområde, USA. Många förbiser Santa Ana till förmån för de lite större närliggande städerna Anaheim och Los Angeles. Santa Ana har sin egen charm. Här kan du hitta det lokala Disneyland och Knotts Berry Farm i nordväst, samt den berömda Huntington Beach och Newport Beach i söder. Den spanske upptäcktsresanden Don Gaspar de Portola döpte Santa Ana efter Saint Anne 1769.

Förundras över arkitekturen i gamla Orange County Courthouse

Denna byggnad är ett historiskt landmärke i Kalifornien byggt i romansk väckelsestil 1901. Efter att ha tjänat som domstolsbyggnad i nästan 70 år, flyttade domstolen 1969 till en större byggnad. Som ett resultat förvandlades denna religiösa byggnad till ett museum. Samlingen av permanenta och tillfälliga utställningar kommer att förtrolla historiefantaster. Den vackra interiören och den ikoniska fasaden kommer att tillfredsställa dem med intresse för arkitektur och design.

Utforska det historiska distriktet

Det historiska distriktet Santa Ana är centrum för stadens äldsta och mest ikoniska byggnader. Flamboyant art déco-byggnader inkluderar historiska biografer, teatrar, museer, hem och domstolsbyggnaden som nämns ovan. Alla som är intresserade av arkitektur eller historia bör gå runt denna plats och upptäcka denna arkitekturs underverk.

Utforska Bowers Museum

Detta är ett fantastiskt konstmuseum som kommer att tilltala konstälskare både inne och ute. Dess permanenta samling av över 100 000 föremål från hela världen ger dig möjlighet att se historiska artefakter och konstverk med dina egna ögon. Verk av afrikanskt, asiatiskt, kaliforniskt, indiskt och förcolumbianskt ursprung intar en speciell plats i museet. Den har också ett barnmuseum för att underhålla unga konstälskare.

Gå på bergsklättring vid Sender One Climbing & Sender City

Detta är ett inomhusklättringscenter i sydöstra Santa Ana. Den innehåller en uppsättning klätterväggar med olika träningsterräng. Det här är den perfekta platsen för att ha lite kul, testa dina fysiska förmågor eller förbereda sig för en riktig klättring i Kaliforniens vildmarker. Lekområdet här är utmärkt, så de yngre medlemmarna i ditt sällskap kan ha lika kul som du gör.

Titta på vilda djur i Santiago Park

Detta är ett vackert naturreservat och rekreationsområde där du kan fly till naturen samtidigt som du är omgiven av stadens gränser. Djurälskare kommer att njuta av att titta på samlingen av fåglar och små djur som bor i området. Floden, klipporna, träden och växtligheten skapar den perfekta miljön för avkoppling. Det finns vandringsleder, en bågskyttebana och en basebollplan. Detta är den perfekta platsen för friluftsliv, oavsett hur du föredrar att koppla av.

Se Kalifornien i liten skala vid Noguchi Garden

Detta är en liten skulpturträdgård designad som en minimalistisk tolkning av Kalifornien. Skulpturer och fontäner representerar statens olika landskap, inklusive öknar, floder, berg och redwoodskogar. Noguchi Garden är den perfekta platsen att koppla av, uppskatta konst och till och med se Kalifornien från ett annat perspektiv.

Testa dina Virtual Reality-färdigheter Fire Loop

Fire Loop Virtual Reality ger besökarna möjlighet att uppleva utvecklingen av modern underhållning. Med högpresterande VR-riggar kan du kliva in i ett videospel och genomföra intensiva och spännande uppdrag.

Ha en rolig dag på Boomers Irvine

Boomers Irvine är ett spännande utomhusunderhållningscenter. Med aktiviteter som arkadspel, gokart och minigolf är det ett bra sätt för hela familjen att varva ner och ha det trevligt.

Ta ett foto med Duke på John Wayne Airport

1979 döptes Orange County Airport om till minne av den legendariske skådespelaren John Wayne, som levde och dog i området. 1982 avtäcktes en stor vacker bronsstaty av hertigen på flygplatsen för att ytterligare hedra hans arv. Även om det inte finns många turistattraktioner på flygplatsen, vill John Wayne-fans ändå inte missa möjligheten att ta ett foto med en av de bästa statyerna av sin hjälte.

Få ut det mesta av din utomhusupplevelse på Mile Square Regional Park

Mile Square Regional Park är en vacker utomhusdestination i hjärtat av staden. På dess 258 hektar hittar du bågskyttebanor, baseboll- och softbollplaner, golf- och fotbollsplaner, basketplaner, tennisbanor och ett gym.

Det finns sjöar, picknickområden och vandringsleder omgivna av Kaliforniens växter. Det finns till och med en barnklubb och ett samhälle för att hålla unga besökare sysselsatta.