Loading icon

Severdigheter i Brussel verdt et besøk

Mange mennesker ønsker egentlig ikke å besøke Belgia sammenlignet med andre naboland og deres hovedsteder som Paris eller Amsterdam. Brussel i seg selv er ikke så kjent og populær, men dette betyr ikke at det ikke er noe å se eller besøke der. Byen har mange veldig vakre steder og attraksjoner.

Atomium

Nær sentrum av hovedstaden ligger Atomium. Den er laget av kapitalmetall, i form av ni enorme kuler. Dette landemerket viser symbolet på atomalderen og bruken av atomenergi. Både lokale og besøkende kan gå inn i selve sfæren, samt gå gjennom rørene som forbinder sfærene. I en av kulene, nemlig den øverste, er det en restaurant hvor du kan spise lunsj etter en lang omvisning i kulene.

Royal Greenhouses Leken

Ikke langt fra hovedstadssfærene er det en stor park der den botaniske hagen ligger, samt kongelige drivhus. Det er mange av disse drivhusene, å besøke dem etter det fuktige klimaet i Brussel, kan du føle deg som i en vakker jungel. Men dessverre kan besøkende ikke besøke drivhus så ofte, ikke fordi det ikke er vakkert der. Faktum er at den botaniske hagen kun er åpen i 2 uker i april, og 2 uker i mai. Det er i denne perioden turister kan se de vakreste blomstene i verden midt i blomstringen.

Mini-Europa

En annen attraksjon er Mini Europe. Men å komme inn i det er litt vanskelig, fordi denne institusjonen er åpen for publikum bare fra april til desember, resten av tiden er den stengt. Turister med barn vil være veldig interessert, det er et sted for fotoseanser, men selv bare å gå rundt i Mini Europe er veldig interessant.

Denne attraksjonen ligger også i parken, der de kongelige drivhusene ligger. Over alle strukturene i mini-Europa kan du se høyden i form av "Atomium".

Grand Place

I dag er det umulig å gå glipp av og ikke vite om et slikt sted i byen Brussel som Grand Place. Den ligger i nærheten av hovedrådhuset og kongens hus, og det er vanskelig å gå forbi og ikke legge merke til det praktfulle blomsterteppet.

Selvte teppet er ikke mindre kjent enn Manneken Pis-statuen eller Atomium. For at lokale innbyggere og gjester i byen skal kunne beundre den utrolige skjønnheten, begynner det å plante blomster i midten av april, rundt den 15. Men for å gjøre komposisjonene til blomster varierte, plantes blomstene en gang hvert annet år, mens blomstene beholder sin form og rike farge. Og det er i år at det store palasset vil kunne overraske sine gjester med nok et blomstermesterverk.

Bygårder av arkitekt Victor Horta

Victor Horta er en mann som hele Brussel sier "takk!" for deres bygninger, gater, arkitektur. Han ble en av grunnleggerne av jugendstilen, der all arkitekturen i Brussel ble laget. Dessverre er det nå bare 4 bygninger som ble laget av den store arkitekten. Brussel er stolt av dem, og hver guide vil vise deg art nouveau-arven.

Brussel er en by som ønsker nye gjester velkommen og vil vinne dem med sine berømte severdigheter.