Loading icon

Ottawa on ehdottomasti yksi suosituimmista paikoista Kanadassa

Ottawa, Kanadan pääkaupunki, on kaunis paikka vierailla. Siellä on paljon nähtävää, kuten parlamenttirakennukset ja Rideau Canal National Historic Site. Löydät myös runsaasti museoita ja gallerioita, joista voit nauttia perheesi kanssa tai yksin vuokra-autolla tai jalan. Kun suunnittelet matkaasi Ottawaan, harkitse mahdollisuutta varaa hotellit verkossa Ottawassa.

Parlament Hill ja parlamenttirakennukset

Parlament Hill on Kanadan liittohallituksen kotipaikka. Siellä sijaitsevat parlamenttirakennukset, joissa sijaitsevat alahuoneen ja senaatin kamarit sekä useita muita valtion virastoja ja kokoushuoneita. Sieltä löydät myös yhden Ottawan tunnetuimmista maamerkeistä: Rauhantornin (tai Center Blockin). Se on rakennettu vuosina 1859-1916 Quebec Cityn kalkkikivestä, ja se on yli 70 metriä korkea ja sen molemmilla puolilla on kellotaulu, jonka halkaisija on 10 metriä!

Rideau Canalin kansallinen historiallinen kohde

Rideau Canal on kansallinen historiallinen kohde ja Unescon maailmanperintökohde. Se on Pohjois-Amerikan vanhin jatkuvasti toimiva kanavajärjestelmä, joka on rakennettu tarjoamaan turvallinen reitti tavaroiden kuljettamiseen Montrealista Kingstoniin. Kanava koostuu kahdesta osasta: ylempi osa Kingstonin ja Ottawan välillä ja alaosa Kingstonin ja Lake Ontario välillä.

Rideaun kanavalla on käynyt vuosien varrella monet kuuluisat ihmiset, mukaan lukien Winston Churchill, joka matkusti siellä vuonna 1895; kuningatar Elisabet II; Prinssi Charles (joka meni melomaan sillä); Prinsessa Anne; Charles de Gaulle; Ronald Reagan; George Bush Sr.; Bill Clinton.

Kanadan sotamuseo

Kanadan sotamuseo on kansallinen sotahistorian museo ja yksi Ottawan suosituimmista nähtävyyksistä. Museon perusti vuonna 1917 eversti James B. Larkin, joka oli palvellut kenraali Sir Arthur Currien avustajana ensimmäisen maailmansodan aikana. Larkin halusi säilyttää Kanadan sodanajan lahjoitukset tuleville sukupolville, joten hän alkoi kerätä esineitä sotilailta. ulkomailla taistelleet sekä muut asiaankuuluvat esineet, kuten univormut, aseet ja taisteluoperaatioissa käytetyt ajoneuvot. Nykyään museossa on yli 7 000 esinettä tältä ajalta (sekä muista sodista).

Kanadan sotamuseossa on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista sotataiteen kokoelmista – osoitus paitsi sen omasta kokoelmasta myös sen pyrkimyksistä hankkia teoksia yksityisiltä keräilijöiltä ympäri Kanadaa lahjoitus- tai ostosopimusten kautta muiden Kanadan museoiden kuraattoreiden kanssa, jotka saattavat haluta materiaalia, mutta heillä ei ole tilaa omien gallerioidensa seinissä tai varastotiloissa.

Kanadan kansallisgalleria

Kanadan kansallisgalleria on kansainvälisen taiteen museo, joka sijaitsee Ottawassa. Siinä on yli 20 000 taideteosta, jotka vaihtelevat muinaisista nykyaikaisiin teoksiin. Kokoelma sisältää maalauksia, veistoksia ja piirustuksia eri puolilta maailmaa ja sisältää jopa harvinaisia esineitä, kuten kiinalaisen silkkimaalauksen 800-luvulta eKr. (joka on yksi vain kahdesta tunnetusta säilyneestä esimerkistä).

Rauhan torni

Rauhantorni on yksi Ottawan ikonisimmista rakennuksista, ja on helppo ymmärtää miksi. Wellington Streetillä Elgin- ja Bank Streetsin välissä sijaitseva upea goottilainen herätysrakennus rakennettiin vuosina 1927–1936 osana Kanadan timanttijuhlajuhlia. Sen rakentamisen rahoitti Parliament Hillin arkkitehti John A. Pearson ja sitä valvoi pääsuunnittelija Thomas W. Fuller, joka perusti suunnittelunsa Englannin Canterburyn katedraaliin; sen korkeus (91 metriä) symboloi Kanadan asemaa Isossa-Britanniassa tuolloin.

Sisustus on päivitetty useita kertoja vuodet - viimeksi vuonna 2007, jolloin vierailijat siirrettiin maanalaisesta tilasta uusiin gallerioihin jokaisessa kerroksessa - mutta paljon säilyy ennallaan alkuperäisestä suunnittelusta: Löydät lasimaalauksia, jotka kuvaavat kohtauksia Kanadan historiasta; puutyöt veistetty monimutkaisilla kuvioilla; rautaiset ritilät jokaisen ikkunan päällä (ne lisättiin 9/11 jälkeen turvallisuussyistä); monimutkaiset kaiverrukset jokaisen sarakkeen ympärillä; Italiasta tuodusta marmorista valmistetut koristeelliset takkatakastot; marmorilattiat useimmissa huoneissa... ja paljon muuta!

Canadian Museum of Nature

Kanadan luontomuseo on kansallinen luonnonhistorian ja luonnontieteen museo Ottawassa, Ontariossa, Kanadassa. Se on Kanadan suurin laatuaan museo. Museo perustettiin vuonna 1916 parlamentin lailla "avustamaan kanadalaisten tietämystä luonnonympäristöstään ja sen resursseista".

Rakennusta on laajennettu useita kertoja sen alkuperäisen rakentamisen (1931) jälkeen, jotta se mukautuisi sen kasvaviin kokoelmiin: nyt siinä on yli 4 miljoonaa esinettä, jotka sisältävät näytteitä, kuten kiviä, mineraaleja ja fossiileja; kasvit; eläimet; ihmisten kulttuuriesineitä eri puolilta maailmaa, mukaan lukien historialliset esineet, jotka liittyvät alkuperäiskansojen kulttuureihin Kanadan alueilla.

Notre-Damen katedraalin basilika

Notre- Dame Cathedral Basilica on Kanadan suurin kirkko ja Ottawan kuudenneksi korkein rakennus. Se on myös Pohjois-Amerikan neljänneksi suurin kirkko, johon mahtuu 2500 ihmistä. Katedraalin suunnitteli ranskalainen arkkitehti Paul Frere, joka työskenteli muissa merkittävissä rakennuksissa, kuten Parliament Hill ja Chateau Frontenac (hotelli).

Tuomiokirkossa on kauniita lasimaalauksia, jotka kuvaavat kohtauksia sekä Raamatun tarinoista että Kanadan historiasta. Sisältä löydät pyhimysten patsaita, mukaan lukien St John Chrysostomos (saarnaajien suojeluspyhimys), St Theresa Flemming (kanadalaisten suojeluspyhimys) ja St Joseph Labre (joka eli kerjäläisenä).

Kanada Ilmailu- ja avaruusmuseo

Kanadan ilmailu- ja avaruusmuseo sijaitsee osoitteessa 880 Panet Street Ottawassa ja on avoinna päivittäin klo 9.00–5.00 klo pm, paitsi 24. ja 25. joulukuuta. Sisäänpääsy museoon maksaa 15 dollaria aikuisille, 13 dollaria eläkeläisille (65+) ja opiskelijalle henkilötodistuksella, 10 dollaria 6-17-vuotiaille lapsille ja ilmaiseksi alle 5-vuotiaille aikuisen tai huoltajan seurassa. maksullinen sisäänpääsy.

Museossa on esillä yli 130 lentokonetta, mukaan lukien Charles Lindberghin Spirit of St Louis -lentokone, jolla hän lensi Atlantin valtameren yli vuonna 1927; John Gillespie Mageen käsintehty puinen lentokone, jota käytettiin toisen maailmansodan aikana; A V Roe (Avro) Companyn vuonna 1909 valmistetun Avian-kaksitasokoneen ensimmäinen moottorilento Kanadassa; Ja paljon muuta!

Bank of Canada Museum

Bank of Canada Museum sijaitsee Bank of Canada Buildingissa, joka on myös pääkonttoriinsa. Se on ilmainen ja avoin yleisölle, aukioloajat maanantaista perjantaihin klo 9.30-15 ja viikonloppuisin klo 10-16.

Ottawassa on paljon nähtävää

Ottawa on Kanada, ja siellä sijaitsevat Kanadan kansallisgalleria, Canadian War Museum ja paljon muuta. Ottawassa on monia muita museoita, joissa voit myös vierailla.

Ottawa tunnetaan myös puistoistaan ja puutarhoistaan, kuten Rideau Canal Park ja Major's Hill Park. Jos haluat nähdä villieläimiä vieraillessasi Ottawassa, harkitse Beaver Creekin luonnonsuojelualueelle tai Gatineau Parkiin menemistä, jossa on paljon eläimiä, mukaan lukien peuroja!

Toivomme, että tämä luettelo on inspiroinut sinua vierailemaan Ottawassa, ja toivotamme sinulle turvallista matkaa.