Loading icon

Ottawa är definitivt en av de bästa platserna att besöka i Kanada

Ottawa, Kanadas huvudstad, är en vacker plats att besöka. Det finns mycket att se, inklusive parlamentsbyggnaderna och Rideau Canal National Historic Site. Du hittar också massor av museer och gallerier som du kan njuta av med din familj eller på egen hand på en hyrd bil eller till fots. När du planerar din resa till Ottawa, överväg möjligheten att boka hotell online i Ottawa.

Parliament Hill och Parliament Buildings

Parliament Hill är säte för Kanadas federala regering. Det är hem till parlamentsbyggnaderna, som inrymmer underhuset och senatens kammare samt flera andra regeringskontor och mötesrum. Det är också där du hittar ett av Ottawas mest kända landmärken: Peace Tower (eller Center Block). Byggd mellan 1859-1916 med kalksten från Quebec City, den är över 70 meter hög med en urtavla på varje sida som mäter 10 meter i diameter!

Rideau Canal National Historic Site

The Rideau Canal är en nationell historisk plats och UNESCO:s världsarvslista. Det är det äldsta kontinuerligt drivna kanalsystemet i Nordamerika, byggt för att ge en säker väg för att transportera varor från Montreal till Kingston. Kanalen består av två sektioner: en övre sektion mellan Kingston och Ottawa, och en nedre sektion mellan Kingston och Lake Ontario.

Rideau-kanalen har besökts av många kända personer under åren, inklusive Winston Churchill, som reste den 1895; Drottning Elizabeth II; Prins Charles (som åkte kanot på den); Prinsessan Anne; Charles de Gaulle; Ronald Reagan; George Bush Sr.; Bill Clinton.

Canadian War Museum

The Canadian War Museum är ett nationalmuseum för militärhistoria och en av Ottawas mest populära attraktioner. Museet grundades 1917 av överste James B. Larkin, som hade tjänstgjort som aide-de-camp till general Sir Arthur Currie under första världskriget. Larkin ville bevara Kanadas krigstida bidrag för framtida generationer, så han började samla artefakter från soldater som hade kämpat utomlands samt andra relevanta föremål som uniformer, vapen och fordon som användes under stridsoperationer. Idag rymmer museet över 7 000 föremål från denna period (liksom andra krig).

Kanadensiska krigsmuseet har en av de största samlingarna av krigskonst i Nordamerika – ett bevis inte bara på dess egen samling utan också dess ansträngningar att skaffa verk från privata samlare runt om i Kanada genom donations- eller köpavtal med curatorer på andra museer över hela Kanada som kanske vill ha tillgång till material men som inte har utrymme tillgängligt inom sina egna galleriers väggar eller förvaringsutrymmen.

National Gallery of Canada

The National Gallery of Canada är ett museum för internationell konst, beläget i Ottawa. Det rymmer över 20 000 konstverk som sträcker sig från antika till samtida verk. Samlingen innehåller målningar, skulpturer och teckningar från hela världen och innehåller även några sällsynta föremål som en kinesisk sidenmålning från 700-talet f.Kr. (som är ett av endast två kända överlevande exempel).

Peace Tower

Fredstornet är en av de mest ikoniska byggnaderna i Ottawa, och det är lätt att förstå varför. Beläget på Wellington Street mellan Elgin och Bank Street, byggdes denna underbara gotiska revivalstruktur mellan 1927 och 1936 som en del av Kanadas diamantjubileumsfirande. Dess konstruktion finansierades av Parliament Hill-arkitekten John A. Pearson och övervakades av chefsdesignern Thomas W. Fuller, som baserade sin design på Englands Canterbury Cathedral; dess höjd (91 meter) symboliserar Kanadas status som ett välde i Storbritannien vid den tiden.

Interiören har uppdaterats flera gånger om åren – senast 2007 när besökare flyttades från ett underjordiskt utrymme till nya gallerier på varje våning – men mycket förblir oförändrat från dess ursprungliga design: Du hittar målade glasfönster som visar scener från kanadensisk historia; träslöjd snidade med invecklade mönster; järngaller över varje fönster (de lades till efter 9/11 på grund av säkerhetsproblem); invecklade sniderier runt varje kolumn; utsmyckade spishällar gjorda av marmor importerad från Italien; marmorgolv i de flesta rum... och så mycket mer!

Canadian Museum of Nature

The Canadian Museum of Nature är ett nationalmuseum för naturhistoria och naturvetenskap i Ottawa, Ontario, Kanada. Det är det största museet i sitt slag i Kanada. Museet grundades 1916 genom en lag från parlamentet för att "hjälpa till att främja kunskap bland Kanadas folk om deras naturliga miljö och dess resurser".

Byggnaden har utökats flera gånger sedan den ursprungliga konstruktionen (1931) för att rymma dess växande samlingar: den rymmer nu mer än 4 miljoner föremål som inkluderar exemplar som stenar, mineraler och fossiler; växter; djur; mänskliga kulturföremål från hela världen, inklusive historiska föremål relaterade till ursprungsbefolkningens kulturer över Kanadas territorier.

Katedralen Notre-Dame

The Notre- Dame Cathedral Basilicaär den största kyrkan i Kanada och den sjätte högsta byggnaden i Ottawa. Det är också den fjärde största kyrkan i Nordamerika, med en kapacitet på 2 500 personer. Katedralen ritades av den franske arkitekten Paul Frere, som arbetade på andra anmärkningsvärda byggnader som Parliament Hill och Chateau Frontenac (ett hotell).

Katedralen har vackra målade glasfönster som skildrar scener från både bibliska berättelser och kanadensisk historia. Inuti hittar du statyer av helgon inklusive St John Chrysostom (predikanternas skyddshelgon), St Theresa Flemming (kanadensarnas skyddshelgon) och St Joseph Labre (som levde som en tiggare).

Kanada Aviation and Space Museum

The Canada Aviation and Space Museum finns på 880 Panet Street i Ottawa och är öppet dagligen från 9:00 till 5:00 e.m. utom 24 och 25 december. Inträde till museet kostar $15 för vuxna, $13 för seniorer (65+) och studenter med ID, $10 för barn i åldrarna 6-17 år och gratis för barn under 5 år i sällskap av en vuxen eller vårdnadshavare som har betald entré.

Museet innehåller över 130 flygplan som visas, inklusive Charles Lindberghs Spirit of St Louis-flygplan som han flög över Atlanten 1927; John Gillespie Magees handgjorda träplan som användes under andra världskriget; Den första motordrivna flygningen någonsin gjord i Kanada av A V Roe (Avro) Company Avian biplan byggd 1909; Och många fler!

Bank of Canada Museum

Bank of Canada Museum ligger i Bank of Canada Building, som är även hem till deras huvudkontor. Det är gratis och öppet för allmänheten, med öppettider måndag till fredag från 9:30 till 15:00 och på helger från 10:00 till 16:00.

Det finns mycket att se i Ottawa

Ottawa är huvudstaden i Kanada, och det är hem till National Gallery of Canada, Canadian War Museum och mer. Det finns många andra museer i Ottawa som du också kan besöka.

Ottawa är också känt för sina parker och trädgårdar som Rideau Canal Park och Major's Hill Park. Om du vill se lite djurliv när du besöker Ottawa, överväg att gå till Beaver Creek Conservation Area eller Gatineau Park som har ett stort antal djur inklusive rådjur!

Vi hoppas att den här listan har inspirerat dig att besöka Ottawa, och vi önskar dig en säker resa.