Loading icon

Ottawa er definitivt et av de beste stedene å besøke i Canada

Ottawa, Canadas hovedstad, er et vakkert sted å besøke. Det er mye å se, inkludert parlamentsbygningene og Rideau Canal National Historic Site. Du vil også finne mange museer og gallerier som du kan kose deg med med familien eller på egen hånd på en leid bil eller til fots. Mens du planlegger reisen til Ottawa, bør du vurdere muligheten for onlinebestilling av hoteller i Ottawa.

Parliament Hill og Parliament Buildings

Parliament Hill er sete for Canadas føderale regjering. Det er hjemmet til parlamentsbygningene, som huser underhuset og senatskamrene samt flere andre regjeringskontorer og møterom. Det er også her du finner et av Ottawas mest gjenkjennelige landemerker: The Peace Tower (eller Center Block). Bygget mellom 1859-1916 med kalkstein fra Quebec City, er den over 70 meter høy med en urskive på hver side som måler 10 meter i diameter!

Rideau Canal National Historic Site

The Rideau Canal er et nasjonalt historisk sted og UNESCOs verdensarvliste. Det er det eldste kontinuerlig opererte kanalsystemet i Nord-Amerika, bygget for å gi en sikker rute for transport av varer fra Montreal til Kingston. Kanalen består av to seksjoner: en øvre seksjon mellom Kingston og Ottawa, og en nedre seksjon mellom Kingston og Lake Ontario.

Rideau-kanalen har blitt besøkt av mange kjente personer gjennom årene, inkludert Winston Churchill, som reiste den i 1895; Dronning Elizabeth II; Prins Charles (som gikk kanopadling på den); Prinsesse Anne; Charles de Gaulle; Ronald Reagan; George Bush Sr.; Bill Clinton.

Canadian War Museum

The Canadian War Museum er et nasjonalt museum for militærhistorie og en av Ottawas mest populære attraksjoner. Museet ble grunnlagt i 1917 av oberst James B. Larkin, som hadde tjent som aide-de-camp for general Sir Arthur Currie under første verdenskrig. Larkin ønsket å bevare Canadas bidrag fra krigstid for fremtidige generasjoner, så han begynte å samle gjenstander fra soldater som hadde kjempet i utlandet samt andre relevante gjenstander som uniformer, våpen og kjøretøy brukt under kampoperasjoner. I dag huser museet over 7000 gjenstander fra denne perioden (så vel som andre kriger).

Det kanadiske krigsmuseet huser en av de største samlingene av krigskunst hvor som helst i Nord-Amerika – et vitnesbyrd ikke bare om sin egen samling, men også dens innsats for å skaffe verk fra private samlere rundt om i Canada gjennom donasjons- eller kjøpsavtaler med kuratorer ved andre museer over hele Canada som kanskje vil ha tilgang til materialer, men som ikke har plass innenfor sine egne gallerivegger eller lagringsområder.

National Gallery of Canada

Nasjonalgalleriet i Canada er et museum for internasjonal kunst som ligger i Ottawa. Det huser over 20 000 kunstverk som spenner fra eldgamle til moderne kunstverk. Samlingen inkluderer malerier, skulpturer og tegninger fra hele verden og inkluderer til og med noen sjeldne stykker som et kinesisk silkemaleri fra 800-tallet f.Kr. (som er ett av bare to kjente overlevende eksempler).

Fredstårn

Fredstårnet er en av de mest ikoniske bygningene i Ottawa, og det er lett å forstå hvorfor. Ligger på Wellington Street mellom Elgin og Bank Street, ble denne nydelige gotiske vekkelsesstrukturen bygget mellom 1927 og 1936 som en del av Canadas diamantjubileumsfeiring. Konstruksjonen ble finansiert av Parliament Hill-arkitekten John A. Pearson og overvåket av sjefdesigner Thomas W. Fuller, som baserte sin design på Englands Canterbury Cathedral; høyden (91 meter) symboliserer Canadas status som et herredømme i Storbritannia på den tiden.