Loading icon

Ottawa is absoluut een van de beste plaatsen om te bezoeken in Canada

Ottawa, de hoofdstad van Canada, is een prachtige plaats om te bezoeken. Er is veel te zien, waaronder de parlementsgebouwen en Rideau Canal National Historic Site. U vindt er ook tal van musea en galerijen waar u met uw gezin of alleen met een gehuurde auto of te voet. Overweeg bij het plannen van uw reis naar Ottawa de mogelijkheid van online boeken van hotels in Ottawa.

Parlement Hill en parlementsgebouwen

Parlement Hill is de zetel van de Canadese federale regering. Het is de thuisbasis van de parlementsgebouwen, waarin het Lagerhuis en de Senaatskamers zijn ondergebracht, evenals verschillende andere regeringskantoren en vergaderruimten. Hier vind je ook een van de meest herkenbare herkenningspunten van Ottawa: The Peace Tower (of Center Block). Gebouwd tussen 1859-1916 met kalksteen uit Quebec City, is het meer dan 70 meter hoog met aan elke kant een wijzerplaat van 10 meter in diameter!

Rideau Canal National Historic Site

The Rideau Canal is een nationale historische site en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is het oudste continu werkende kanaalsysteem in Noord-Amerika, gebouwd om een veilige route te bieden voor het vervoeren van goederen van Montreal naar Kingston. Het kanaal bestaat uit twee delen: een bovendeel tussen Kingston en Ottawa, en een benedendeel tussen Kingston en Lake Ontario.

Het Rideau-kanaal is door de jaren heen bezocht door vele beroemde mensen, waaronder Winston Churchill, die er in 1895 doorheen reisde; Koningin Elizabeth II; Prins Charles (die erop ging kanoën); Prinses Anne; Charles de Gaulle; Ronald Reagan; George Bush sr.; Bill Clinton.

Canadian War Museum

Het Canadian War Museum is een nationaal museum over militaire geschiedenis en een van de populairste attracties van Ottawa. Het museum werd in 1917 opgericht door kolonel James B. Larkin, die tijdens de Eerste Wereldoorlog als aide-de-camp van generaal Sir Arthur Currie had gediend. Larkin wilde Canada's oorlogsbijdragen behouden voor toekomstige generaties, dus begon hij artefacten van soldaten te verzamelen die in het buitenland hadden gevochten, evenals andere relevante items zoals uniformen, wapens en voertuigen die tijdens gevechtsoperaties werden gebruikt. Tegenwoordig herbergt het museum meer dan 7.000 voorwerpen uit deze periode (evenals andere oorlogen).

Het Canadian War Museum herbergt een van de grootste collecties oorlogskunst overal in Noord-Amerika - niet alleen een bewijs van zijn eigen collectie, maar ook van zijn inspanningen om werken te verwerven van particuliere verzamelaars in heel Canada via schenkings- of koopovereenkomsten met curatoren in andere musea in heel Canada die misschien nieuw materiaal willen, maar geen ruimte beschikbaar hebben binnen hun eigen galerijmuren of opslagruimten.

National Gallery of Canada

De National Gallery of Canada is een museum voor internationale kunst, gevestigd in Ottawa. Het herbergt meer dan 20.000 kunstwerken, variërend van oude tot hedendaagse stukken. De collectie omvat schilderijen, sculpturen en tekeningen van over de hele wereld en bevat zelfs enkele zeldzame stukken, zoals een Chinese zijdeschildering uit de 8e eeuw voor Christus (een van de slechts twee bekende bewaard gebleven voorbeelden).

Vredestoren

De Peace Tower is een van de meest iconische gebouwen in Ottawa en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Gelegen aan Wellington Street tussen Elgin Street en Bank Street, werd dit prachtige neogotische gebouw gebouwd tussen 1927 en 1936 als onderdeel van Canada's diamanten jubileumvieringen. De constructie werd gefinancierd door John A. Pearson, architect van Parliament Hill, en stond onder toezicht van hoofdontwerper Thomas W. Fuller, die zijn ontwerp baseerde op de kathedraal van Canterbury in Engeland; de hoogte (91 meter) symboliseert de toenmalige status van Canada als heerschappij binnen Groot-Brittannië.

Het interieur is meerdere keren vernieuwd de jaren - meest recentelijk in 2007 toen bezoekers van een ondergrondse ruimte naar nieuwe galerijen op elke verdieping werden verplaatst - maar veel is ongewijzigd gebleven ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp: u vindt glas-in-loodramen met scènes uit de Canadese geschiedenis; houtwerk gesneden met ingewikkelde patronen; smeedijzeren roosters boven elk raam (ze zijn na 9/11 toegevoegd vanwege veiligheidsoverwegingen); ingewikkelde gravures rond elke kolom; sierlijke schoorsteenmantels gemaakt van marmer geïmporteerd uit Italië; marmeren vloeren in de meeste kamers... en nog veel meer!

Canadees natuurmuseum

Het Canadese natuurmuseum is een nationaal museum voor natuurlijke historie en natuurwetenschappen in Ottawa, Ontario, Canada. Het is het grootste museum in zijn soort in Canada. Het museum werd in 1916 opgericht door een wet van het parlement om "te helpen bij het bevorderen van kennis onder de bevolking van Canada over hun natuurlijke omgeving en haar hulpbronnen".

Het gebouw is sinds de oorspronkelijke constructie (1931) verschillende keren uitgebreid om plaats te bieden aan de groeiende collecties: het herbergt nu meer dan 4 miljoen items, waaronder exemplaren zoals rotsen, mineralen en fossielen; planten; dieren; menselijke culturele artefacten van over de hele wereld, waaronder historische items die verband houden met de culturen van inheemse volkeren in de territoria van Canada.

Basiliek van de Notre-Dame-kathedraal

De Notre- Dame Cathedral Basilica is de grootste kerk in Canada en het zesde hoogste gebouw in Ottawa. Het is ook de vierde grootste kerk in Noord-Amerika, met een capaciteit van 2.500 mensen. De kathedraal is ontworpen door de Franse architect Paul Frere, die aan andere opmerkelijke gebouwen werkte, zoals Parliament Hill en Chateau Frontenac (een hotel).

De kathedraal heeft prachtige glas-in-loodramen die scènes uit zowel Bijbelse verhalen als de Canadese geschiedenis uitbeelden. Binnen vind je beelden van heiligen, waaronder de heilige Johannes Chrysostomus (de patroonheilige van de predikanten), de heilige Theresa Flemming (de patroonheilige van de Canadezen) en de heilige Jozef Labre (die als bedelaar leefde).

Canada Aviation and Space Museum

Het Canada Aviation and Space Museum bevindt zich op 880 Panet Street in Ottawa en is dagelijks geopend van 9:00 - 5:00 uur uur, behalve op 24 en 25 december. Toegang tot het museum kost $ 15 voor volwassenen, $ 13 voor senioren (65+) en studenten met een identiteitskaart, $ 10 voor kinderen van 6-17 jaar oud, en gratis voor kinderen onder de 5 jaar wanneer ze vergezeld worden door een volwassene of voogd die een betaalde toegang.

Het museum bevat meer dan 130 vliegtuigen, waaronder Charles Lindbergh's Spirit of St Louis-vliegtuig waarmee hij in 1927 over de Atlantische Oceaan vloog; John Gillespie Magee's handgemaakte houten vliegtuig dat werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog; De allereerste gemotoriseerde vlucht gemaakt in Canada door AV Roe (Avro) Company Avian tweedekker gebouwd in 1909; En nog veel meer!

Bank of Canada Museum

Het Bank of Canada Museum bevindt zich in het Bank of Canada Building, dat ook de thuisbasis van hun hoofdkantoor. Het is gratis en open voor het publiek, met openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 15.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur.

Er is veel te zien in Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada, en het is de thuisbasis van de National Gallery of Canada, het Canadian War Museum en meer. Er zijn veel andere musea in Ottawa die je ook kunt bezoeken.

Ottawa staat ook bekend om zijn parken en tuinen zoals Rideau Canal Park en Major's Hill Park. Als je wilde dieren wilt zien tijdens je bezoek aan Ottawa, overweeg dan om naar Beaver Creek Conservation Area of Gatineau Park te gaan, waar een groot aantal dieren leven, waaronder herten!

We hopen dat deze lijst u heeft geïnspireerd om Ottawa te bezoeken en we wensen u een veilige reis.