Loading icon

Beste dingen om te bezoeken in Rimini

Rimini is een kustplaats aan de Adriatische Zee, in Emilia-Romagna en maakt deel uit van de regio Romagna. Het staat bekend om zijn lange zandstrand, dat zich 14 km langs de Adriatische Zee uitstrekt. De stad is ook beroemd om het Romeinse amfitheater, dat is gerestaureerd en nog steeds wordt gebruikt als een van de grootste openluchttheaters van Italië. Er zijn veel andere historische bezienswaardigheden in Rimini om te bezoeken, zoals Arco Augusto, Porta Montanara en Piazza Tre Martiri. We raden je aan een auto te huren in Rimini of een lokale gids in Rimini in te huren om de perfecte ervaring van de cultuur van de stad te krijgen.

Arco d'Augusto

De Arco d'Augusto is een oud Romeins monument in Rimini. Het werd gebouwd ter ere van de Romeinse keizer Augustus, die stierf in 14 na Christus, en staat bij de ingang van een park dat bekend staat als Parco delle Rimembranze (Herdenkingspark). De boog heeft twee verdiepingen: bovenop is er een reliëf dat de overwinning van Augustus op Cleopatra bij Actium voorstelt; hieronder is nog een reliëf met scènes uit zijn leven.

De boog zelf is gemaakt van travertijnsteen, wat betekent dat hij erg duur zou zijn geweest toen hij werd gebouwd. stige zodat iedereen die het zag zou weten hoe rijk en machtig de opdrachtgevers van de bouw waren!

Porta Montanara

Porta Montanara, een symbool van de stad, is een van de belangrijkste herkenningspunten in Rimini. Het is een oude Romeinse poort en triomfboog, gebouwd in marmer en travertijn in de eerste eeuw na Christus. Dit is een van die plekken die je niet mag missen tijdens een bezoek aan deze historische stad!

Piazza Tre Martiri

Piazza Tre Martiri is een belangrijk plein in Rimini, vernoemd naar drie Italiaanse soldaten die geëxecuteerd door nazi-troepen in 1943. Het standbeeld van de drie soldaten staat in het midden van het plein.

Gelegen aan de Via delle Forze Armate, werd het gebouwd tussen 1835 en 1840 door Carlo D'Agrate als eerbetoon aan Giuseppe Garibaldi en zijn troepen die vochten tegen Oostenrijk tijdens hun herenigingscampagne (1 859). Je kunt het gratis bezoeken als je dit prachtige monument van dichtbij wilt zien!

Rimini Caput Viarum

Rimini Caput Viarum is de naam van een heuvel in Rimini, Italië. De letterlijke vertaling van de Latijnse naam is "Rimini Head of Roads" (of "Rimini Capital of Roads"). De betekenis van deze naam komt voort uit de locatie: het bevindt zich op het hoogste punt in Rimini, wat betekende dat reizigers daar op weg naar elders moesten passeren als ze naar het oosten of westen reisden langs de Via Emilia (de belangrijkste Romeinse weg die vroeger liep tussen Milaan en Bologna). Dit gaf aanleiding tot zijn bijnaam "hoofdstad" of "hoofd" van alle wegen die van Rome naar andere bestemmingen leiden - en werd zo bekend als Caput Viarum ("hoofd" of "hoofdstad").

Ponte di Tiberio

Ponte di Tiberio (Tiberiusbrug) is een Romeinse brug in Rimini, Italië. Het verbindt het stadscentrum met het eiland Montebello waarop de Tempio Malatestiano-kerk staat.

De brug werd gebouwd in 19 na Christus in opdracht van de Romeinse keizer Tiberius. Oorspronkelijk heette het Pons Aemilius, naar zijn adoptievader en voorganger als erfgenaam van keizer Augustus, Marcus Vipsanius Agrippa. De brug is herhaaldelijk verwoest door overstromingen, maar telkens herbouwd; het bestaat nu uit vijf bogen ondersteund door stenen pijlers die rusten op gestorte wadplaten die ooit deel uitmaakten van het meer van Fucino.

Museo della Città

Dit museum is volledig gewijd aan de stad Rimini en haar geschiedenis. Je kunt er van alles zien, van oude munten en sculpturen tot schilderijen van kunstenaars als Giorgio Morandi (1904-1964) en Giovanni Boldini (1842-1931). Mis deze unieke kans niet!

Domus del chirurgo

Domus del chirurgo (Huis van de chirurg) is een middeleeuws gebouw waarin nu een kunstgalerie is gevestigd. Het is gelegen in het historische centrum van Rimini, op slechts een steenworp afstand van de zee en dicht bij vele andere bezienswaardigheden. De Domus del Chirurgo is van dinsdag tot en met zondag geopend van 09.30 uur tot 19.00 uur; Toelating kost 6 euro voor volwassenen, 4 euro voor studenten en senioren ouder dan 65 jaar oud.

Het museum bevat werk door artists door artists zoals rodolfo fumagal. Andi die in Rimini werden geboren of daar op een bepaald moment tijdens hun carrière werkten. U kunt hier ook schilderijen zien van kunstenaars zoals Tintoretto of Giovanni Francesco Romanelli!

Anfiteatro Romano

Het Anfiteatro Romano is de overblijfselen van een groot amfitheater dat werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus en voor het laatst werd gebruikt in de 6e eeuw. Het kan worden bezocht door middel van een rondleiding, waarbij u meer te weten komt over de geschiedenis en architectuur. De toegang is gratis!

Er zijn zoveel interessante dingen te zien in Rimini, en we hopen dat deze lijst je op weg heeft geholpen. Als u meer informatie wilt over een van deze sites of andere die hier niet worden genoemd, kijk dan eens op onze website!