Loading icon

De bästa sakerna att besöka i Rimini

Rimini är en kuststad vid Adriatiska havet, i Emilia-Romagna och en del av regionen Romagna. Det är känt för sin långa sandstrand, som sträcker sig 14 km (8,7 mi) längs Adriatiska havet. Staden är också känd för den romerska amfiteatern, som har restaurerats och används än idag som en av Italiens största utomhusteatrar. Det finns många andra historiska platser i Rimini att besöka som Arco Augusto, Porta Montanara och Piazza Tre Martiri. Vi rekommenderar att du hyr en bil i Rimini eller hyr en lokal guide i Rimini för att få den perfekta upplevelsen av stadens kultur.

Arco d'Augusto

Arco d'Augusto är ett antikt romerskt monument i Rimini. Den byggdes för att hedra den romerske kejsaren Augustus, som dog år 14 e.Kr., och står vid ingången till en park som kallas Parco delle Rimembranze (minnesparken). Bågen har två våningar: på toppen finns en relief som visar Augustus seger över Cleopatra vid Actium; nedan är en annan relief som visar scener från hans liv.

Själva bågen är gjord av travertinsten, vilket betyder att det skulle ha varit väldigt dyrt när det byggdes så här: och varför det byggdes ett sådant monument: som ett bevis på makt och prestige så att alla som såg det skulle veta hur rika och mäktiga de som beställde byggandet var!

Porta Montanara

En symbol för staden, Porta Montanara är ett av de stora landmärkena i Rimini. Det är en gammal romersk port och triumfbåge, byggd i marmor och travertin under det första århundradet e.Kr. Det här är en av de ställen du inte får missa när du besöker den här historiska staden!

Piazza Tre Martiri

Läget på Via delle Forze Armate, byggdes det mellan 1835 och 1840 av Carlo D'Agrate mot Österrike som kämpade för sin hyllning och kämpade för att kämpa för sin Gariop och Österrike. fälttåg (1859). Du kan besöka det gratis om du vill se detta vackra monument på nära håll!

Rimini Caput Viarum

Rimini Caput Viarum är namnet på en kulle i Rimini, Italien. Den bokstavliga översättningen av dess latinska namn är "Rimini Head of Roads" (eller "Rimini Capital of Roads"). Betydelsen av detta namn härrör från dess läge: det ligger på den högsta punkten i Rimini, vilket innebar att resenärer skulle ha varit tvungna att passera där på väg någon annanstans när de reste österut eller västerut längs Via Emilia (den stora romerska vägen som brukade gå mellan Milano och Bologna). Detta gav upphov till dess smeknamn som "huvudstad" eller "huvud" för alla vägar som leder bort från Rom mot andra destinationer - och blev sålunda känt som Caput Viarum ("huvud" eller "huvudstad").

diber2.

Ponte di Tiberio (Tiberiusbron) är en romersk bro i Rimini, Italien. Den förbinder stadens centrum med ön Montebello där Tempio Malatestiano-kyrkan står.

Bron byggdes år 19 e.Kr. på order av Tiberius. Den hette ursprungligen Pons Aemilius efter hans adoptivfar och föregångare som kejsar Augustus arvtagare, Marcus Vipsanius Agrippa. Bron har upprepade gånger förstörts av översvämningar men byggts om i varje fall; den består nu av fem valv som stöds av stenpirer som vilar på deponerade lerfält som en gång var en del av Fucinosjön.

Museo della Città

Detta museum är helt tillägnat staden Rimini och dess historia. Du kan se allt från antika mynt och skulpturer, till målningar av konstnärer som Giorgio Morandi (1904-1964) och Giovanni Boldini (1842-1931). Missa inte den här unika möjligheten!

Domus del chirurgo

Domus del kirurgi är ett hus som nu används av huset. Det ligger i Riminis historiska centrum, bara några steg från havet och nära många andra attraktioner. Domus del Chirurgo är öppet tisdag till söndag från 9:30 till 19:00; inträde kostar 6 euro för vuxna, 4 euro för studenter och seniorer över 65 år.

Museet innehåller verk av konstnärer som Rodolfo Morgio Gentilini och som föddes där i Ridolfo Rimini eller som föddes där i Rimini och Giorgio. deras karriärer. Du kan också se målningar av konstnärer som Tintoretto eller Giovanni Francesco Romanelli utställda här också!

Anfiteatro Romano

Anfiteatro Romano är resterna av en stor amfiteater som byggdes på 1000-talet e.Kr. och användes senast på 600-talet. Det kan besökas av en guidad tur, där du får lära dig om dess historia och arkitektur. Entrén är gratis!

Det finns så många intressanta saker att se i Rimini, och vi hoppas att den här listan har hjälpt dig att komma igång. Om du vill ha mer information om någon av dessa webbplatser eller andra som inte nämns här, kolla in vår webbplats!