Loading icon

Beste ting å besøke i Rimini

Rimini er en kystby ved Adriaterhavet, i Emilia-Romagna og en del av Romagna-regionen. Det er kjent for sin lange sandstrand, som strekker seg 14 km (8,7 mi) langs Adriaterhavet. Byen er også kjent for det romerske amfiteateret, som har blitt restaurert og fortsatt brukes i dag som et av Italias største friluftsteatre. Det er mange andre historiske steder i Rimini å besøke som Arco Augusto, Porta Montanara og Piazza Tre Martiri. Vi vil anbefale deg å leie en bil i Rimini eller leie en lokal guide i Rimini for å få den perfekte opplevelsen av byens kultur.

Arco d'Augusto

Arco d'Augusto er et gammelt romersk monument i Rimini. Den ble bygget til ære for den romerske keiseren Augustus, som døde i 14 e.Kr., og står ved inngangen til en park kjent som Parco delle Rimembranze (minneparken). Buen har to historier: på toppen er det et relieff som viser Augustus seier over Cleopatra ved Actium; nedenfor er et annet relieff som skildrer scener fra livet hans.

Selve buen er laget av travertinstein, noe som betyr at det ville ha vært veldig dyrt da det ble antydet at det ble bygget her: som et vitnesbyrd om makt og prestisje, slik at alle som så det skulle vite hvor rike og mektige de som bestilte konstruksjonen var!

Porta Montanara

Et symbol på byen, Porta Montanara er et av de viktigste landemerkene i Rimini. Det er en gammel romersk port og triumfbue, bygget i marmor og travertin i det første århundre e.Kr. Dette er et av de stedene du ikke kan gå glipp av når du besøker denne historiske byen!

Piazza Tre Martiri

Italienske soldater som ble henrettet av nazistiske tropper i 1943. Statuen av de tre soldatene er plassert i sentrum av torget.

Ligger på Via delle Forze Armate, ble det bygget mellom 1835 og 1840 av Carlo D'Agrate for å kjempe mot Gariops troppe og støtte opp mot Østerrike. felttog (1859). Du kan besøke det gratis hvis du vil se dette vakre monumentet på nært hold!

Rimini Caput Viarum

Rimini Caput Viarum er navnet på en høyde i Rimini, Italia. Den bokstavelige oversettelsen av det latinske navnet er "Rimini Head of Roads" (eller "Rimini Capital of Roads"). Betydningen av dette navnet stammer fra plasseringen: det ligger på det høyeste punktet i Rimini, noe som betydde at reisende måtte passere der på vei andre steder når de reiste østover eller vestover langs Via Emilia (den store romerske veien som pleide å gå mellom Milano og Bologna). Dette ga opphav til kallenavnet som "hovedstad" eller "hoved" for alle veier som fører bort fra Roma mot andre destinasjoner - og ble dermed kjent som Caput Viarum ("hode" eller "hovedstad").

Ponte di Tiberio (Tiberiusbroen) er en romersk bro i Rimini, Italia. Den forbinder sentrum med øya Montebello som Tempio Malatestiano-kirken står på.

Broen ble bygget i 19 e.Kr. etter ordre fra Tiberius. Den ble opprinnelig kalt Pons Aemilius etter hans adoptivfar og forgjenger som keiser Augustus' arving, Marcus Vipsanius Agrippa. Broen har gjentatte ganger blitt ødelagt av flom, men gjenoppbygd i hvert tilfelle; den består nå av fem buer støttet av steinbrygger som hviler på søppelfyllinger som en gang var en del av Fucinosjøen.

Museo della Città

Dette museet er helt og holdent dedikert til byen Rimini og dens historie. Du kan se alt fra gamle mynter og skulpturer, til malerier av kunstnere som Giorgio Morandi (1904-1964) og Giovanni Boldini (1842-1931). Ikke gå glipp av denne unike muligheten!

Domus del chirurgo

Domus del kirurgi er et hus som nå er en kunstbygning i huset. Det ligger i Riminis historiske sentrum, bare noen skritt fra sjøen og i nærheten av mange andre attraksjoner. Domus del Chirurgo er åpen tirsdag til søndag fra 9:30 til 19:00; inngang koster 6 euro for voksne, 4 euro for studenter og seniorer over 65 år.

Museet inneholder verk av kunstnere som Rodolfo Morgio Gentilini og som ble født der i Ridolfo Rimini eller som ble født der i Rimini. deres karrierer. Du kan også se malerier av kunstnere som Tintoretto eller Giovanni Francesco Romanelli utstilt her også!

Anfiteatro Romano

Anfiteatro Romano er restene av et stort amfiteater som ble bygget i det 1. århundre e.Kr., og sist brukt på 600-tallet. Det kan besøkes av en guidet tur, hvor du lærer om historien og arkitekturen. Inngangen er gratis!

Det er så mange interessante ting å se i Rimini, og vi håper at denne listen har hjulpet deg i gang. Hvis du vil ha mer informasjon om noen av disse sidene eller andre som ikke er nevnt her, sjekk ut vår nettside!