Loading icon

7 Berømte Landemærker i Indonesien

Der er så mange øer i Indonesien, at selv eksperter ikke er sikre på, hvor mange der er. Indonesiens øer strækker sig 5120 kilometer fra øst til vest. 300 etniske grupper taler mere end 740 sprog og dialekter. Selvom de fleste kun kender til Bali, er der mange flere fantastiske seværdigheder i hele landet.

Tanah Lot-templet

Det hinduistiske Tanah Lot-tempel på Bali er beliggende på toppen af en klippe, som er formet af havet over århundrederne. Dette mystiske tempel er et af syv havtempler på sydvestkysten af Bali. Ved lavvande kan besøgende gå langs havbunden for at nå templet. De bedste billeder af Tanah Lot kan tages ved solnedgang eller solopgang.

Prambanan-templet

Prambanan er et hinduistisk tempelkompleks fra det 9. århundrede på Java, der havde 240 templer i sin storhedstid. Arbejdet med at restaurere templet begyndte i 1930'erne og fortsætter den dag i dag. Hovedhelligdommen er dedikeret til den hinduistiske gud Shiva. Den er omgivet af to andre helligdomme dedikeret til Brahma og Vishnu. Gå ikke glip af de smukke relieffer af Ramayana-eposset.

Mount Krakatoa

Mount Krakatoa er hverken den højeste eller største vulkan i Indonesien. Den er kendt for sit kraftige udbrud i 1883. Over 36.000 mennesker omkom som følge af udbruddene. Mere end 165 byer og landsbyer på øen Krakatoa blev ødelagt. Dette varede i to dage og blev et markant øjeblik i historien. Mount Krakatoa er en stratovulkan. Det er en kegleformet vulkan med stejle skråninger, lag af størknet lava og vulkansk aske. Krakatau-øen er beliggende i Sunda-strædet.

Jatiluwe Rice Terrace

Dette risterasse er et ikonisk vartegn i Indonesien. Jatiluwe er et stort og smukt område med terrasseformede rismarker, der er skåret ind i siden af et bjerg, fra havets overflade til dets top. Rismarkerne dyrkes med Subak Rice Irrigation System. Dette er en traditionel metode, der er gået i arv fra generation til generation i århundreder. Systemet blev opfundet af landmændene og bruges over hele øen.

Jakarta Cathedral

Jakartas Katedral, der blev bygget i 1810, er absurd beliggende lige overfor Istiklal-moskeen. Dette er en af Indonesiens seværdigheder, der minder om historien om Hollands Ostindien. Den nygotiske katolske katedral kaldes Kirken for Jomfru Marias Himmelfart. Katedralen er bygget af mursten, puds og har teakbjælker på taget. Der er tre alters og tre imponerende jernspirer med en højde på mellem 45 og 60 meter. Det er en fungerende katedral i et overvejende muslimsk land.

Equator Monument ved Pontianak

Da Indonesien er et af de 13 lande på ækvator, er det kun passende, at Indonesien har et vartegn, der markerer det punkt, der adskiller den nordlige og sydlige halvkugle. Pontianak er den eneste by i verden, der er beliggende på ækvator.

Dette monument markerer et sted, der blev udforsket af en hollandsk ekspedition i 1928. Det er en stålkugle med sorte søjler.

Blenduk Kirke

Dette er en smuk kirke fra den hollandske koloni, bygget i 1753 i byen Semarang. Den gamle by af Semarang blev kendt som Oudstad og har en samling af andre bygninger fra det 18. århundrede, der er værd at besøge.

Denne historiske indonesiske vartegn blev oprindeligt bygget i javanesisk joglo-stil og er Javas ældste protestantiske kirke.