Loading icon

7 berømte landemerker i Indonesia

Det er så mange øyer i Indonesia, selv eksperter er usikre på hvor mange det er. Øyene i Republikken Indonesia strekker seg 5120 kilometer fra øst til vest. 300 etniske grupper snakker mer enn 740 språk og dialekter. Selv om de fleste bare kjenner til Bali, er det mange flere fantastiske attraksjoner i hele landet.

Tanah Lot Temple

Det hinduistiske tempelet Tanah Lot på Bali ligger på toppen av en klippe som har blitt formet av havet gjennom århundrene. Dette mystiske tempelet er ett av syv sjøtempler på sørvestkysten av Bali. Ved lavvann kan besøkende gå langs havbunnen for å nå tempelet. De beste bildene av Tanah Lot kan tas ved solnedgang eller soloppgang.

Prambanan-tempelet

Prambanan er et hinduistisk tempelkompleks fra det 9. århundre på Java som hadde 240 templer i sin storhetstid. Arbeidet med restaureringen av tempelet begynte på 1930-tallet og fortsetter den dag i dag. Hovedhelligdommen er viet til hindu-guden Shiva. Den er omgitt av to andre helligdommer dedikert til Brahma og Vishnu. Ikke gå glipp av de vakre relieffene av Ramayana-eposet.

Mount Krakatoa

Det er verken den høyeste eller største vulkanen i Indonesia. Mount Krakatoa er kjent for sitt kraftige utbrudd i 1883. Over 36 000 mennesker døde som følge av utbruddene. Over 165 byer og landsbyer på Krakatoa-øya ble ødelagt. Dette varte i to dager og ble et betydelig øyeblikk i historien. Mount Krakatoa er en stratovulkan. Det er en kjegleformet vulkan med bratte skråninger, lag av herdet lava og vulkansk aske. Krakatau-øya ligger i Sunda-stredet.

Jatiluwe ris-terrasser

Disse ris-terrassene er et ikonisk landemerke i Indonesia. Jatiluwe er et stort og vakkert område med terrasserte risåkre skåret inn i siden av et fjell, fra havnivå til toppen. Risfeltene dyrkes med Subak Rice Irrigation System. Dette er en tradisjonell metode som har blitt overlevert fra generasjon til generasjon i århundrer. Systemet ble utviklet av bønder og brukes over hele øya.

Jakarta-katedralen

Jakarta-katedralen, som ble bygget i 1810, ligger absurdt nok rett over gaten fra Istiklal-moskeen. Dette er en av attraksjonene i Indonesia som minner om historien til Nederlandske Ostindia. Den nygotiske romersk-katolske katedralen kalles Kirken for Jomfru Marias opptagelse. Katedralen ble bygget av murstein, gips og har tømmerbjelker på taket. Den har tre altere og tre imponerende jernspirer som varierer i høyde fra 45 til 60 meter. Det er en fungerende katedral i et hovedsakelig muslimsk land.

Ekvatormonumentet i Pontianak

Ettersom Indonesia er en av de 13 landene på ekvator, er det bare passende at Indonesia har et landemerke som markerer punktet som skiller den nordlige og sørlige halvkulen. Pontianak er den eneste byen i verden som ligger på ekvator.

Dette monumentet markerer et område som ble undersøkt av en nederlandsk ekspedisjon i 1928. Det er en stålkule med svarte søyler.

Blenduk kirke

Dette er en vakker kirke i den nederlandske kolonien, bygget i 1753 i byen Semarang. Det gamle sentrum av Semarang var kjent som Oudstad og har en samling av andre bygninger fra 1700-tallet som er verdt å besøke.

Opprinnelig bygget i javanesisk joglo-stil, er dette historiske indonesiske landemerket Javas eldste protestantiske kirke.