Loading icon

7 Beroemde Bezienswaardigheden in Indonesië

Er zijn zoveel eilanden in Indonesië, zelfs experts weten niet precies hoeveel er zijn. De eilanden van de Republiek Indonesië strekken zich uit over 5120 kilometer van oost naar west. 300 etnische groepen spreken meer dan 740 talen en dialecten. Hoewel de meeste mensen alleen Bali kennen, zijn er nog veel meer geweldige bezienswaardigheden in het hele land.

Tempel van Tanah Lot

De Tanah Lot Hindoe-tempel op Bali ligt boven op een klif die in de loop der eeuwen is gevormd door de oceaan. Deze mysterieuze tempel is een van de zeven zeetempels aan de zuidwestkust van Bali. Bij eb kunnen bezoekers over de oceaanbodem naar de tempel lopen. De beste foto's van Tanah Lot kunnen worden genomen bij zonsondergang of zonsopgang.

Tempel Prambanan

Prambanan is een hindoeïstisch tempelcomplex uit de 9e eeuw in Java dat in zijn hoogtijdagen 240 tempels had. Het werk aan de restauratie van de tempel begon in de jaren 1930 en gaat tot op de dag van vandaag door. De hoofdtempel is gewijd aan de hindoegod Shiva. Het wordt omringd door twee andere tempels gewijd aan Brahma en Vishnu. Mis de prachtige reliëfs van het Ramayana-epos niet.

Mount Krakatoa

Het is niet de hoogste of grootste vulkaan in Indonesië. Mount Krakatoa staat bekend om zijn krachtige uitbarsting in 1883. Meer dan 36.000 mensen stierven als gevolg van de uitbarstingen. Meer dan 165 steden en dorpen op het eiland Krakatoa werden verwoest. Dit duurde twee dagen en werd een belangrijk moment in de geschiedenis. Mount Krakatoa is een stratovulkaan. Het is een kegelvormige vulkaan met steile hellingen, lagen gestolde lava en vulkanische as. Het eiland Krakatau bevindt zich in de Straat van Soenda.

Rijstterrassen van Jatiluwe

Deze rijstterrassen zijn een iconische bezienswaardigheid in Indonesië. Jatiluwe bestaat uit uitgestrekte en prachtige met rijst beplante terrasvelden aan de zijkant van een berg, van zeeniveau tot aan de top. De rijstvelden worden bewerkt met het Subak Rice Irrigation System. Dit is een traditionele methode die al eeuwenlang van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het systeem is bedacht door boeren en wordt op het hele eiland gebruikt.

Jakarta Cathedral

Jakarta Cathedral, gebouwd in 1810, bevindt zich absurd genoeg aan de overkant van de straat van de Istiklal-moskee. Dit is een van de attracties van Indonesië, die herinnert aan de geschiedenis van Nederlands-Indië. De neogotische katholieke kathedraal wordt de Kerk van de Tenhemelopneming van de Heilige Maagd Maria genoemd. De kathedraal is gebouwd van baksteen, pleisterwerk en heeft teakhouten balken op het dak. Er zijn drie altaren en drie indrukwekkende ijzeren torens met een hoogte variërend van 45 tot 60 meter. Het is een functionerende kathedraal in een overwegend islamitisch land.

Equator Monument in Pontianak

Aangezien Indonesië een van de 13 landen op de evenaar is, is het passend dat Indonesië een monument heeft dat het punt markeert waar de noordelijke en zuidelijke hemisferen worden gescheiden. Pontianak is de enige stad ter wereld die op de evenaar ligt.

Dit monument markeert een plek die werd verkend door een Nederlandse expeditie in 1928. Het is een stalen bal met zwarte pilaren.

Blenduk Kerk

Dit is een prachtige kerk van de Nederlandse kolonie, gebouwd in 1753 in de stad Semarang. Het oude stadsdeel van Semarang stond bekend als Oudstad en heeft een verzameling andere 18e-eeuwse gebouwen die het bezoeken waard zijn.

Oorspronkelijk gebouwd in de Javaanse joglo-stijl, is dit historische Indonesische landmark de oudste protestantse kerk op Java.