Loading icon

7 Kända landmärken i Indonesien

Det finns så många öar i Indonesien, att även experter är osäkra på hur många det finns. Öarna i Republiken Indonesien sträcker sig över 5 120 kilometer från öst till väst. 300 etniska grupper talar över 740 språk och dialekter. Trots att de flesta bara känner till Bali, finns det många fler fantastiska attraktioner i hela landet.

Tanah Lot-templet

Det hinduiska Tanah Lot-templet på Bali ligger uppe på en klippa som har formats av havet under århundradena. Detta mystiska tempel är ett av sju havstempel på sydvästra kusten av Bali. Vid lågvatten kan besökare gå längs havsbotten för att nå templet. De bästa fotografierna av Tanah Lot kan tas vid solnedgången eller soluppgången.

Prambanan-templet

Prambanan är ett hinduiskt tempelkomplex från 800-talet på Java som hade 240 tempel under sin storhetstid. Arbetet med restaureringen av templet började på 1930-talet och pågår fortfarande idag. Det främsta helgedomen ägnas åt den hinduiska guden Shiva. Den omges av två andra helgedomar som ägnas åt Brahma och Vishnu. Missa inte de vackra relieferna från Ramayana-eposet.

Mount Krakatoa

Det är varken den högsta eller största vulkanen i Indonesien. Mount Krakatoa är känd för sitt kraftfulla utbrott år 1883. Över 36 000 människor dog till följd av utbrotten. Mer än 165 städer och byar på Krakatoa-ön förstördes. Detta pågick i två dagar och blev ett betydelsefullt ögonblick i historien. Mount Krakatoa är en stratovulkan. Det är en konformig vulkan med branta sluttningar, lager av stelnad lava och vulkanaska. Krakatau Island ligger i Sundasundet.

Jatiluwe Rice Terrace

Denna risodling är ett ikoniskt landmärke i Indonesien. Jatiluwe är en stor och vacker terrassådal med risfält som är uthuggen i sidan av ett berg, från havsnivån till dess topp. Risfälten odlas med Subak Rice Irrigation System. Detta är en traditionell metod som har förts vidare från generation till generation i århundraden. Systemet utformades av bönder och används över hela ön.

Jakarta Cathedral

Jakarta Cathedral, som byggdes 1810, är absurt belägen mittemot Istiklal-moskén. Detta är en av attraktionerna i Indonesien, som påminner om historien om Nederländska Ostindien. Den neogotiska romersk-katolska katedralen kallas Kyrkan för Jungfru Marie himmelsfärd. Katedralen är byggd av tegel, puts och har teakbjälkar på taket. Det finns tre altaren och tre imponerande järnspiror som varierar i höjd från 45 till 60 meter. Det är en fungerande katedral i ett övervägande muslimskt land.

Equator Monument at Pontianak

Eftersom Indonesien är ett av de 13 länderna på ekvatorn är det bara passande att Indonesien har ett landmärke som markerar punkten som skiljer den norra och södra halvklotet. Pontianak är den enda staden i världen som ligger på ekvatorn.

Denna monument markerar en plats som utforskades av en holländsk expedition år 1928. Det är en stålkula med svarta kolonner.

Blendukkyrkan

Detta är en vacker kyrka i den holländska kolonin, byggd år 1753 i staden Semarang. Den gamla staden Semarang var känd som Oudstad och har en samling andra 1700-talsbyggnader som är värda att besöka.

Ursprungligen byggd i javanesisk joglo-stil, är detta historiska indonesiska landmärke Javas äldsta protestantiska kyrka.