Loading icon

7 Kuuluisaa maamerkkiä Indonesiassa

Indonesiassa on niin monta saarta, etteivät asiantuntijatkaan ole varmoja, kuinka monta niitä on. Indonesian tasavallan saaret ulottuvat 5120 kilometrin pituiselle alueelle itä-lännestä. 300 etnistä ryhmää puhuu yli 740 kieltä ja murreta. Vaikka useimmat ihmiset tuntevat vain Balin, maassa on paljon muitakin uskomattomia nähtävyyksiä.

Tanah Lot -temppeli

Tanah Lot -hindutemppeli Balilla sijaitsee muinaisen valtameren muovaamalla kalliolla. Tämä salaperäinen temppeli on yksi seitsemästä merenrannalla sijaitsevasta temppelistä Balin lounaisrannikolla. Kun vuoksi on matalalla, vierailijat voivat kävellä valtameren pohjaa pitkin temppeliin. Paras aika ottaa kuvia Tanah Lotista on auringonlaskun tai auringonnousun aikaan.

Prambanan-temppeli

Prambanan on 9. vuosisadan hindutemppelikompleksi Javalla, jossa oli loistoaikanaan 240 temppeliä. Temppelin restaurointi aloitettiin 1930-luvulla ja jatkuu edelleen. Pääalttari on omistettu hindujumala Shivalle. Sitä ympäröivät kaksi muuta alttaria, jotka on omistettu Brahmalle ja Vishnulle. Älä jätä väliin kauniita kuvauksia Ramayanan eepoksesta.

Krakatoa-vuori

Se ei ole Indonesian korkein eikä suurin tulivuori. Krakatoa-vuori tunnetaan voimakkaasta purkauksestaan vuonna 1883. Yli 36 000 ihmistä kuoli purkausten seurauksena. Yli 165 kaupunkia ja kylää Krakatoan saarella tuhoutui. Tämä kesti kaksi päivää ja oli merkittävä hetki historiassa. Krakatoa-vuori on kerrostulivuori. Se on kartiomainen tulivuori, jolla on jyrkät rinteet, kerrostuneita jähmettyneitä laavavirtoja ja vulkaanista tuhkaa. Krakatau-saari sijaitsee Sunda-salmessa.

Jatiluwe riisiterassi

Tämä riisiterassi on ikoninen maamerkki Indonesiassa. Jatiluwe on valtava ja kaunis laaja alue riisipeltoja, jotka on veistetty vuoren rinteeseen merenpinnalta huipulle asti. Riisipeltoja viljellään Subak Rice Irrigation System -menetelmällä. Tämä on perinteinen menetelmä, joka on siirtynyt sukupolvelta toiselle jo vuosisatojen ajan. Järjestelmä on kehitetty viljelijöiden toimesta ja sitä käytetään koko saarella.

Jakarta Cathedral

Jakartan katedraali, joka rakennettiin vuonna 1810, sijaitsee hassusti vastapäätä Istiklalin moskeijaa. Tämä on yksi Indonesian nähtävyyksistä, joka muistuttaa Hollannin Itä-Intian historiaa. Neogotiikan tyylinen roomalaiskatolinen katedraali nimeltään"Blessed Virgin Maryn taivaaseenottamisen kirkko"on tehty tiilestä, kipsistä ja sillä on tiikkipalkit katolla. Katedraalissa on kolme alttaria ja kolme vaikuttavaa 45-60 metriä korkeaa rautaspireä. Se on toimiva katedraali pääosin muslimimaassa.

Päiväntasaaja-monumentti Pontianakissa

Koska Indonesia on yksi 13 maasta päiväntasaajalla, on vain oikein, että Indonesiassa on maamerkki, joka merkitsee pohjoisen ja eteläisen pallonpuoliskon rajapyykkiä. Pontianak on ainoa kaupunki maailmassa, joka sijaitsee päiväntasaajalla.

Tämä monumentti merkitsee paikkaa, joka tutkittiin hollantilaisen retkikunnan toimesta vuonna 1928. Se on teräspallo mustilla pylväillä.

Blenduk-kirkko

Tämä on kaunis hollantilaisen siirtomaan kirkko, joka rakennettiin vuonna 1753 Semarangin kaupungissa. Semarangin vanha kaupunki oli tunnettu nimellä Oudstad ja siellä on kokoelma muita 1700-luvun rakennuksia, jotka kannattaa nähdä.

Alun perin rakennettu javalaiseen joglo-tyyliin, tämä historiallinen indonesialainen maamerkki on Javan vanhin protestanttinen kirkko.