Loading icon

Sydney är en drömstad!

Emerald City - ett sådant "andra" namn, Sydney fått från dess ursprungsbefolkning och turister. Oförglömliga attraktioner finns i denna stad. Sydney är Australiens största stad. Turister lockas inte bara av moderna höghus i affärsstil, utan också av många utflykter runt det "stora" Sydney. Parker och gyllene stränder som sträcker sig många kilometer går inte obemärkt förbi.

Sydney Aquarium är ett av de tre bästa akvarier i världen. Du vill bara inte lämna den här byggnaden, akvariet är en dröm. De mest ovanliga fiskarna i hela havet lever där. Du kan se hotfulla hajar simma rakt ovanför, eller 3-meters krokodiler simma graciöst i deras sektor. Ovanlig skönhet - sluttningar, gigantiska storlekar. Lekfulla sälar, pingviner och näbbdjur kommer att glädja dig med mystik och lugn. Genom att besöka denna plats kommer du inte bara att känna en våg av känslor och oräddhet, utan också få många oförglömliga intryck.

"Sydney Wildlife World" är en trevåningsbyggnad, belägen bredvid Sydney Aquarium, innehåller mer än 70 utställningar av de mest exotiska "invånarna", inklusive mer än 150 arter av djur som lever i Australien. Besökare på denna djurpark kommer att kasta sig in i en värld av äventyr och utforskning, för bara där kan du se ett stort antal reptiler och pungdjur. Australien är hem för de giftigaste ormarna på jorden. Det mest fantastiska är att det är där som antalet giftiga ormar överstiger nästan 65 % av de icke-giftiga.

Den största ormen i denna anläggning är den 8 meter långa lång Ametist Python. Regnbågens stilige man lockar uppmärksamhet inte bara med sin storlek, utan också med sin pärlemorfärg. Många fjärilar i olika färger och storlekar finns i hörnet av det vilda.

När du går längs de röda sandstensstigarna kan du titta på ett par ögon som spänt på dig - det här är en saltvattenkrokodil som heter Rex. Dess längd når fem meter. I grannskapet med en enorm krokodil simmar väldigt charmiga småkrokodiler. Dessutom lever koalor och många andra exotiska djur där, som inte kan ses i en vanlig djurpark.

"Operateaterns byggnad" - varje stad har sin egen "zest". Frankrike har Eiffeltornet, England har Big Ben och Sydney har operahuset. Detta är en byggnad från XX-talet, och dag och natt är oförglömligt vackert. Segelformade tak - arkitektens ursprungliga idé. I byggnaden ingår en operasal med 1550 sittplatser, en konsertsal med 2700 sittplatser, samt en biograf och två stora restauranger. Inredning och dekoration, i stil med "rymdåldersgotisk" kommer inte att lämna dig oberörd.

Sydneys hamnkryssning är en stor katamaran som rymmer hundratals människor och är något du bara behöver åka. Du kommer inte bara att se skönheten i Sydney Bay och skönheten i själva staden, utan också höra Australiens mycket fascinerande historia och dess attraktioner.

Hungrig, du kan beställa en utsökt frukost, lunch och middag direkt på denna katamaran. Köket från Sydney kommer säkerligen att förvåna dig med sina mästerverk.

"Sydney Tower och Oztrek-attraktionen" - för att se stadens obeskrivliga panoramautsikt behöver du bara klättra upp på observationsdäcket och åka på en hisnande flygresa till toppen av Sydney Tower. Där väntar staden dig, i all sin glans, i full vy. Du kan se alla sevärdheter med blotta ögat, eller så kan du titta på dem med en kikare. Denna fantastiska miniturné inkluderar ett besök på Oztrek, en virtuell rundtur i Australien på skärmen med fantastisk ljudkvalitet och rörliga stolar.

Detta är bara en liten del av Sydneys attraktioner. När du väl besöker den här staden vill du helt enkelt inte komma tillbaka. Människorna där, utmärker sig genom sin lugna, är alltid redo att hjälpa.

Vackra byggnader, ovanliga träd och exotiska djur kommer att minnas länge. Efter att ha besökt Sydney en gång kommer du att återvända dit om och om igen.