Ventimiglia - en grænseby i Italien

Ventimiglia - en grænseby i Italien

Det er en havneby på den liguriske kyst Italy . Der er et toldkontor i Ventimiglia. Ventimiglia er en meget lille provinsby. Hvis du bor på den franske riviera, kan du komme til den med togoperatøren SNCF. Hvis du kommer fra Italien, skal du bruge jernbanerne, der drives af Trenitalia. Der er selvfølgelig også en gammel by, som er mere som en slum på grund af de fattige kvarterer.

Den gamle bydel og observationsdækket er placeret væk fra byens centrum på den anden side af Roya-floden, som løber ud i Det Liguriske Hav. Går vi gennem den gamle by, vil vi se katedralen for Jomfru Marias himmelfart fra det tolvte århundrede. I nærheden af ​​katedralen fortjener en ottekantet bygning opmærksomhed - Baptisteriet, opkaldt efter Johannes Døberen. På Colletta-pladsen i den gamle bydel står ærkeenglen Michaels kirke fra det tiende århundrede. I Ventimiglia, som i næsten alle middelalderbyer i Europa, er romerske ruiner placeret i Albintimilium arkæologiske kompleks.

I sådan en ferieby kan du ikke undvære den botaniske have fra 1860, opkaldt efter dens grundlægger, Thomas Genbury. Dens længde er 18 hektar. Den smukke solrige brede promenade i Det Liguriske Hav med farverige lyse både, der står på stenstranden, lokker til at gå langs den. På den ene side af dæmningen er havet, på den anden side er der syv-etagers beboelsesejendomme med mange altaner.

Beboelsesbygninger er placeret kaotisk. Huse løber op mod bjerge. For shoppere er der et tøjmarked, der er åbent om mandagen. Det vigtigste er at fange siestaen. Siestaen starter klokken tolv og slutter klokken femten om eftermiddagen. Før du når at se dig omkring, er der ingen.

Som om der ikke var noget marked. Nå, hvis du ikke havde tid til at købe en taske, jakke, sko, er der små butikker og forretninger placeret i stueetagen af ​​beboelsesejendomme. Der er mange restauranter på dæmningen. Men det er billigere at spise på "familie" caféer, der ligger i boligområder. Slår du fra dæmningen og går dybere ind i byen, finder du sådan en. Det er meget velsmagende, hurtigt serveret, der er næsten ingen mennesker, et behageligt hjemmemiljø. Mange franskmænd rejser til Ventimiglia i weekenden for at købe mad, alkoholholdige drikkevarer, tobaksvarer, tøj. Priserne er meget lavere her. På hovedgaden er der en kirke malet med grå og hvide striber.

Og på siden af ​​den er der en souvenirbutik. Et stort udvalg af venetianske masker, der er også Murano glasprodukter. Du kan ikke fare vild i Ventimiglia. Du går enten til havet eller til togstationen. På stationen er der billetkontorer for franske og italienske operatører; du kan også købe billet gennem automaten. Ventimiglia ligger 50 minutter fra Nice med tog, fra Ventimiglia til San Remo, turen tager 10 minutter med tog.