Ventimiglia - rajakaupunki Italiassa

Ventimiglia - rajakaupunki Italiassa

Se on satamakaupunki Italiassa Ligurian rannikolla. Ventimigliassa on tullitoimipaikka. Ventimiglia on hyvin pieni maakuntakaupunki. Jos oleskelet Ranskan Rivieralla, pääset sinne junaoperaattorilla SNCF. Jos tulet Italiasta, käytä Trenitalian liikennöimiä rautateitä. Tietenkin siellä on myös vanha kaupunki, joka on enemmän kuin slummi köyhien asuinalueiden vuoksi.

Vanhakaupunki ja näköalatasanne sijaitsevat kaukana kaupungin keskustasta Roya-joen toisella puolella , joka virtaa Ligurianmereen. Kävelemällä vanhan kaupungin läpi näemme 1200-luvun Neitsyt Marian taivaaseenastumisen katedraalin. Katedraalin lähellä on huomion arvoinen kahdeksankulmainen rakennus - Johannes Kastajan mukaan nimetty kastekappeli. Colletta-aukiolla, vanhassakaupungissa, seisoo 1000-luvun arkkienkeli Mikaelin kirkko. Ventimigliassa, kuten lähes kaikissa Euroopan keskiaikaisissa kaupungeissa, roomalaiset rauniot sijaitsevat Albintimiliumin arkeologisessa kompleksissa.

Tällaisessa lomakylässä et voi pärjätä ilman kasvitieteellistä puutarhaa vuodelta 1860, joka on nimetty sen perustajan Thomas Genburyn mukaan. Sen pituus on 18 hehtaaria. Ligurianmeren kaunis aurinkoinen leveä rantakatu värikkäineen kirkkaine veneineen, seisoo pikkukivirannalla, kutsuu kävelemään sitä pitkin. Toisella puolella penkerettä on meri, toisella seitsemänkerroksisia asuinrakennuksia, joissa on useita parvekkeita.

Asuinrakennukset sijaitsevat kaoottisesti. Talot nousevat vuoria vasten. Ostajia varten on vaatetori, joka on avoinna maanantaisin. Pääasia on siesta saavuttaa. Siesta alkaa kahdeltatoista ja päättyy viideltätoista iltapäivällä. Ennen kuin ehdit katsoa ympärillesi, siellä ei ole ketään.

Ikään kuin markkinoita ei olisi. No, jos sinulla ei ollut aikaa ostaa laukkua, takkia, kenkiä, asuinrakennusten pohjakerroksessa on pieniä kauppoja ja myyntipisteitä. Pengerressä on paljon ravintoloita. Mutta on halvempaa syödä "perhekahviloissa", jotka sijaitsevat asuinalueilla. Kääntymällä pois penkerästä ja menemällä syvemmälle kaupunkiin löydät sellaisen. Se on erittäin maukasta, tarjoillaan nopeasti, ihmisiä ei juuri ole, miellyttävä kotiympäristö. Monet ranskalaiset matkustavat Ventimigliaan viikonloppuisin ostamaan ruokaa, alkoholijuomia, tupakkatuotteita ja vaatteita. Hinnat ovat täällä paljon alhaisemmat. Pääkadulla on harmailla ja valkoisilla raidoilla maalattu kirkko.

Ja sen vieressä on on matkamuistomyymälä. Laaja valikoima venetsialaisia ​​naamioita, myös Muranon lasituotteita. Et voi eksyä Ventimigliassa. Menet joko merelle tai rautatieasemalle. Asemalla on ranskalaisten ja italialaisten toimijoiden lipputoimistoja; voit ostaa lipun myös automaatin kautta. Ventimiglia sijaitsee 50 minuutin junamatkan päässä Nicesta, Ventimigliasta San Remoon, matka kestää 10 minuuttia junalla.