Loading icon

Rundvisning i New York Historic Center

Dette er New York fra 1930'ernes sort-hvide film: smalle gader, skyskrabere, der svæver på himlen, energiske forretningsmænd, Cary Grant og taxachauffører med en unik New York-accent. I disse dage er de fleste taxachauffører i NYC selvfølgelig fra Bangladesh, men resten er de samme, bortset fra Cary Grant.

Den hollandske koloni New Amsterdam blev grundlagt på dette sted i 1620'erne, og i 1626 dens guvernør, Peter Minuit lavede en legendarisk aftale - han købte øen Manhattan af indianerne for 24 $. Grænserne af grunden, han købte, nåede næsten den nuværende Bowling Green - en lille trekantet park helt i begyndelsen af ​​Broadway. Battery Park på den sydlige spids af Manhattan byder på en fantastisk udsigt over New York Harbor . Turfærger afgår herfra til to af USAs største symboler: Frihedsgudinden og Ellis Island.

The Statue of Liberty (hvis officielle navn er "Liberty Illuminating the World") blev skabt af franskmændene billedhugger Frederic Augustus Bartholdi og ingeniør Alexander Gustave Eiffel og præsenteret af befolkningen i Frankrig i 1886 som et symbol på venskab og de to landes engagement i frihedsidealerne. Den 28. oktober 1886 blev statuen installeret på en granit piedestal på Bedlo Island (nu Liberty Island); Ved 100-året for statuen blev der gjort meget arbejde for at restaurere den.

Nord for Liberty Island ligger Ellis Island - det vigtigste center for modtagelse af immigranter i USA, hvorigennem fra 1892 til 1954. passerede omkring 12 millioner mennesker. I dag er omkring 40% af amerikanerne efterkommere af dem, der passerede gennem denne ø. I 1980'erne blev øen rekonstrueret, hvilket gjorde den til et mindesmærke og museumscenter. Og dem, der ikke er interesserede i monumenter, men som er ivrige efter at nyde udsigten over Liberty og Manhattan, kan tage en af ​​ Staten Island Ferry , som kører hver halve time mellem New York og dets forstæder ved havet.

Gå tilbage til Manhattan for at høre det høje hjerteslag af "store penge" fra den legendariske Wall Street i labyrinten af gaderne nord for Battery Park. Opkaldt efter muren, som hollænderne byggede for at holde indianerne ude, har denne gade været New Yorks kommercielle centrum i mere end to århundreder. New York Stock Exchange, der har til huse i en smuk bygning designet af George Post i 1903, er verdens største aktiemarked.

Wall Street er også hjemsted for Trinity Church, engang den højeste bygning i New York (85 m). Den Episcopal Church, som i dag er næsten usynlig bag de omkringliggende bygninger, blev bygget i 1846 af William Upjohn, og fungerer stadig i sin oprindelige kapacitet.

Fem blokke nordpå er der St. Paul's Chapel ; Dette georgianske kapel blev opført i 1766 og er New Yorks eneste kirkebygning fra kolonitiden. Mange historiske personer fra det 18. og tidlige 19. århundrede er begravet på kirkegården. George Washington bad i dette kapel efter hans indvielse i 1789, men det blev især berømt efter den 11. september 2001, hvor det husede hovedkvarteret for at hjælpe folk beskæftiget med restaureringsarbejdet.

I dagene efter terrorangrebet var kapellets jernhegn fyldt med sedler, fotografier af de savnede, brandmænds hjelme, baseballkasketter, flag, papirkraner (som symboliserer fred) og andre ting til minde om de mere end 2.500 mennesker, der døde under ruinerne af World Trade Center.

Når du bevæger dig op på Broadway, kommer du forbi Woolworth Building , den højeste bygning i verden i 1913 og stadig en af ​​de mest smukke bygninger i New York. Designet i nygotisk stil af Cass Gilbert, ligner den den ekstremt høje og smalle Notre Dame-katedral med en overflod af arkitektoniske dekorationer i form af stenmønstre, gargoyler, tårne ​​og spir. Bygningen er lukket for offentligheden, men du kan se ind i dens tempellignende lobby.

Når du krydser gaden, vil du finde dig selv i den sydlige ende af den restaurerede City Hall Park , et offentligt rum omgivet af rådhusbygninger: det utroligt lille rådhus, den majestætiske arkivbygning, det enorme rådhus og Tweed-retsbygningen bygget i løbet af regeringstid af den legendariske politiker William "Boss" Tweed.

Bybudgettet på 250.000 USD for denne bygning endte med at koste skatteyderne 14 millioner USD, heraf Tweed og hans kumpaner siges at have punget over 60 % i lommerne.