Bezienswaardigheden van Griekenland, die je gratis kunt zien

Griekenland is een land waar de geest van de oude cultuur nog steeds heerst, waar veel toeristen van over de hele wereld naar op zoek zijn. Veel attracties bevinden zich in dit ogenschijnlijk kleine land.

Griekenland is een van de meest gewilde toeristische gebieden, en ongetwijfeld werd gedacht dat elk van hen zo'n geweldig gezicht in dit land zou zien. Er zijn veel bezienswaardigheden te vinden, maar de plaatsen waar je ze gratis kunt bekijken, zijn vooral intrigerend voor toeristen.

Velen zeggen dat Athene het hart van Griekenland zelf is. Het is zo, want Athene is niet alleen een stad, niet alleen een hoofdstad, het is een plaats waar zich verschillende culturele gebouwen, tempels, een natuurverschijnsel bevinden, die tot op de dag van vandaag op wonderbaarlijke wijze bewaard zijn gebleven, zodat iedereen kan zien hoe en wat ze leefden voor de mensen. De stad Athene zelf kan nu al de belangrijkste attractie van het land worden genoemd, omdat veel plaatsen op één plek met elkaar zijn verbonden - in het gebied van de Atheense Akropolis.

Boog van Hadrianus

De Boog van Hadrianus is de beroemde boog in Athene die naar Amalis Avenue leidt. Het werd gebouwd in 131 op de weg die van de oude stad naar het nieuwe deel van het Romeinse Rijk leidde. Ondanks het feit dat de Boog van Hadrianus werd gerestaureerd, is het uiterlijk en de herinnering aan die tijd perfect bewaard gebleven.

Anafiotika

Dit is een ongelooflijk pittoresk gebied van Athene, dat op de noordoostelijke helling van de Akropolis ligt. Hier kun je verschillende oude architectuur zien, waaronder het Kanellopoulos Museum.

Thessaloniki

De hele stad Thessaloniki, evenals Athene, heeft veel bezienswaardigheden verzameld, veel oude straten, pleinen, de dijk, die het hart al verovert met zijn schoonheid. In het stadscentrum is er een plein van Platia Aristotelous en Platia Eleftherias, er zijn altijd veel burgers en toeristen die de oude architectuur bekijken.

Peloponnesos

Het lijkt erop dat iedereen die dit schiereiland heeft bezocht zich met ingehouden adem al zijn uitzichten en schoonheden herinnert. Een van de meest populaire toeristische bestemmingen zijn de ruïnes van Olympia, waar de Olympische Spelen werden gehouden in het oude Griekenland. Daar zie je het oudste stadion ter wereld, waar ooit de allereerste competities werden gehouden. Ook in de buurt van het stadion is het Olympisch Dorp, waar u het gymnasium en de tempel van Hera kunt zien.

In feite is dit slechts een klein deel van de plaatsen die iedereen moet bezoeken als hij Griekenland bezoekt. Dit is het land waar je niet hoeft te zoeken naar attracties, omdat ze letterlijk overal te vinden zijn, die alleen maar fascineren en iedereen aantrekken om dit ongelooflijke land te bezoeken, met zo'n rijke en mooie geschiedenis die prachtige uitzichten, gebouwen, architectuur weerspiegelt , en heeft zo'n sterke geest van het oude Griekenland!