Sevärdheter i Grekland, som du kan se gratis

Grekland är ett land där andan av antik kultur fortfarande råder, dit många turister från hela världen söker sig till. Många attraktioner finns i detta till synes lilla land.

Grekland är ett av de mest eftertraktade turistområdena, och utan tvekan ansågs var och en av dem se en sådan fantastisk syn i detta land. Det finns många sevärdheter att hitta, men de platser där du kan gå och se dem gratis är särskilt spännande för turister.

Många säger att Aten är hjärtat i Grekland. Det är så, för Aten är inte bara en stad, inte bara en huvudstad, det är en plats där olika kulturella byggnader, tempel, ett naturfenomen finns, som mirakulöst har överlevt till denna dag, så att alla kan se hur och vad de levde före människor. Staden Aten i sig kan redan kallas landets huvudattraktion, eftersom många platser är sammankopplade på ett ställe - i området Atenska Akropolis.

Hadrianus båge

Hadrianus båge är den berömda bågen i Aten som leder till Amalis Avenue. Den byggdes 131 på vägen som ledde från den gamla staden till den nya delen av Romarriket. Trots att Hadrianus båge restaurerades, bevarade den perfekt utseendet och minnet från den tiden.

Anafiotika

Detta är ett otroligt pittoreskt område i Aten, som ligger på den nordöstra sluttningen av Akropolis. Här kan du se olika antika arkitekturer, inklusive Kanellopoulos-museet.

Thessaloniki

Hela staden Thessaloniki, såväl som Aten, har samlat många sevärdheter, många gamla gator, torg, vallen, som redan erövrar hjärtat med sin skönhet. I stadens centrum finns ett torg med Platia Aristotelous och Platia Eleftherias, det finns alltid många medborgare och turister som tittar på den antika arkitekturen.

Peloponnesos

Det verkar som att varje person som har besökt denna halvö med häpen andedräkt minns alla dess vyer och skönheter. Ett av de mest populära turistmålen är ruinerna av Olympia, där de olympiska spelen hölls i antikens Grekland. Där kan du se den äldsta stadion i världen, där de första tävlingarna någonsin hölls. Också nära stadion ligger Olympic Village, där du kan se gymnastiksalen och Heras tempel.

Det här är faktiskt bara en liten del av de platser som alla måste besöka när de besöker Grekland. Detta är landet där du inte behöver leta efter attraktioner, eftersom de finns bokstavligen överallt, vilket inte kan annat än fascinera och locka alla att besöka detta otroliga land, med en så rik och vacker historia som ekar vackra vyer, byggnader, arkitektur , och har bara en så stark anda från det antika Grekland!