Loading icon

Marokon keijuvaltakunta

Marokko on pieni maa, jossa on herkullisia mandariineja ja kirkkaita appelsiineja. Se sijaitsee Luoteis-Afrikassa. Tämä hämmästyttävä maa, jolla on erikoinen kulttuuri, epätavallisia perinteitä ja lukuisia nähtävyyksiä, houkuttelee jatkuvasti turisteja eri maista kauneudellaan ja hienostuneisuudellaan.

Marokko ei lakkaa hämmästyttämästä vieraita upeilla paikallisten käsityöläisten käsintehdyillä teoksilla sekä mielenkiintoisilla historiallisilla museoilla, arkkitehtonisilla monumenteilla ja rikkaalla luonnolla.

Rabat

Marokon kuningaskunnan hallinnollinen ja kulttuurinen pääkaupunki ei ole Marrakesh, koska monet muut ihmiset ajattelevat, mutta Rabat.

< p data-ctag="figure">

Tämä upea kaupunki on kuuluisa kauniista muinaisista nähtävyyksistä ja kaikenlaisista uskonnollisista rakennuksista. Lisäksi pääkaupungissa on monia kansallisia gallerioita ja museoita.

Fes

Tämä kuuluisa muinainen kaupunkia pidetään tämän pienen maan kulttuuripääkaupunkina. Ensinnäkin Fez houkuttelee turisteja upeilla suihkulähteillä, kauniilla moskeijoilla sekä perinteiseen marokkolaiseen tyyliin luoduilla asuinrakennuksilla.

Väritysrakennukset

Päänähtävyys Fesistä ovat värjäykset, jotka ovat suuri osuuskunta, ja siinä työskentelee noin 500 perhettä. Nämä ihmiset sukupolvelta toiselle välittävät nahan käsittelyn salaisuudet ja kauniiden tuotteiden luomisen tästä luonnonmateriaalista.

Fes Dyers noudattaa luonnollista tapaa käsitellä ja värjätä raaka-aineita, joten näitä tuotteita arvostetaan kaikkialla maailmassa. Kaikki nahat liotetaan kyyhkysen lannassa ja värjätään sitten eri väreillä luonnollisilla väriaineilla, kuten unikonkukilla, sahramilla tai mintulla. Värjäjillä on myymälä, josta jokainen voi ostaa epätavallisia luonnonnahasta valmistettuja tuotteita, kuten laukkuja, kukkaroita, vöitä, sekä päällysvaatteita ja tossuja.

Toinen Fesin mielenkiintoinen nähtävyys ovat pienet leipomot, jotka tarjoavat leipomotuotteita paitsi ruokaan myös jatkomyyntiin myymälöissä. Tällaisiin leipomoihin kääntyvät myös paikalliset asukkaat, jotka eivät voi pitää uunia kotonaan. He tuovat taikinan ja tulevat sitten hakemaan valmiin leivän.

Chefchaouen

Ehkä Marokon epätavallisin nähtävyys on Chefchaouenin kaupunki, jossa on tullut suosituksi sinisen värinsä vuoksi.

Kaikki asuinrakennukset, muut kuin asuinrakennukset sekä portit, kukkaruukut, jalkakäytävät ja arkkitehtoniset pienet esineet on maalattu siniseksi.