Loading icon

Fairy koninkrijk van Marokko

Marokko is een klein land met heerlijke mandarijnen en heldere sinaasappels. Het ligt in het noordwesten van Afrika. Dit geweldige land met een eigenaardige cultuur, ongebruikelijke tradities en talrijke attracties trekt voortdurend toeristen uit verschillende landen met zijn schoonheid en verfijning.

Marokko blijft zijn gasten verbazen met prachtige handgemaakte werken van lokale ambachtslieden, evenals interessante historische musea, architecturale monumenten en rijke natuur.

Rabat

De administratieve en culturele hoofdstad van het Koninkrijk Marokko is niet Marrakesh, zoals velen mensen denken, maar Rabat.

< p data-ctag="figure">

Deze prachtige stad staat bekend om zijn prachtige oude bezienswaardigheden en allerlei religieuze gebouwen. Daarnaast heeft de hoofdstad veel nationale galerieën en musea.

Fes

Deze beroemde oude stad wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van dit kleine land. Ten eerste trekt Fez toeristen aan met prachtige fonteinen, prachtige moskeeën en woongebouwen in de traditionele Marokkaanse stijl.

Verfhuizen

De belangrijkste attractie van Fes zijn de ververijen, een grote coöperatie waar ongeveer 500 gezinnen in werken. Deze mensen geven van generatie op generatie de geheimen van leerverwerking en het maken van prachtige producten van dit natuurlijke materiaal door.

Fes Dyers houden zich aan de natuurlijke manier van verwerken en verven van grondstoffen, dus deze producten worden over de hele wereld gewaardeerd. Alle huiden worden gedrenkt in duivenpoep en vervolgens geverfd in verschillende kleuren met natuurlijke kleurstoffen zoals klaproos, saffraan of munt. De ververs hebben een winkel waar iedereen ongebruikelijke producten van natuurlijk leer kan kopen, zoals tassen, portemonnees, riemen, maar ook bovenkleding en pantoffels.

Een andere interessante attractie van Fes zijn kleine bakkerijen die bakkerijproducten aanbieden, niet alleen voor voedsel, maar ook voor verdere verkoop in winkels. Dergelijke bakkerijen worden ook benaderd door buurtbewoners die geen oven in huis kunnen houden. Ze brengen het deeg en dan komen ze voor het afgewerkte brood.

Chefchaouen

Misschien wel de meest ongewone attractie in Marokko is de stad Chefchaouen, die populair geworden vanwege de blauwe kleur.

Alle residentiële gebouwen, niet-residentiële gebouwen, evenals poorten, bloempotten, trottoirs en kleine architecturale objecten zijn blauw geverfd.