Loading icon

Eventyrriket i Marokko

Marokko er et lite land som er hjemsted for deilige mandariner og lyse appelsiner. Det ligger i Nordvest-Afrika. Dette fantastiske landet med en særegen kultur, uvanlige tradisjoner og mange attraksjoner tiltrekker seg stadig turister fra forskjellige land med sin skjønnhet og raffinement.

Marokko slutter aldri å forbløffe sine gjester med praktfulle håndlagde verk av lokale håndverkere, samt interessante historiske museer, arkitektoniske monumenter og rik natur.

Rabat

Den administrative og kulturelle hovedstaden i Kongedømmet Marokko er ikke Marrakesh, som mange folk tenker, men Rabat.

< p data-ctag="figure">

Denne praktfulle byen er kjent for sine vakre gamle severdigheter og alle slags religiøse bygninger. I tillegg har hovedstaden mange nasjonale gallerier og museer.

Fes

Denne berømte eldgamle byen regnes som den kulturelle hovedstaden i dette lille landet. Først av alt, Fez tiltrekker seg turister med praktfulle fontener, vakre moskeer, samt boligbygg laget i tradisjonell marokkansk stil.

Fargehus

Hovedattraksjonen av Fes er fargehusene, som er et stort kooperativ, og rundt 500 familier jobber i det. Disse menneskene fra generasjon til generasjon viderefører hemmelighetene til lærbehandling og skapelsen av vakre produkter fra dette naturlige materialet.

Fes Farger følger den naturlige måten å behandle og farge råvarer på, så disse produktene er verdsatt over hele verden. Alle skinnene er dynket i duemøkk og deretter farget i forskjellige farger med naturlige fargestoffer som valmueblomster, safran eller mynte. Farverne har en butikk hvor alle kan kjøpe uvanlige produkter laget av naturlig skinn, som vesker, vesker, belter, samt yttertøy og tøfler.

En annen interessant attraksjon i Fes er små bakerier som tilbyr bakervarer ikke bare for mat, men også for videre salg i butikker. Slike bakerier blir også oppsøkt av lokale innbyggere som ikke kan ha en ovn i huset sitt. De tar med deigen, og så kommer de for det ferdige brødet.

Chefchaouen

Den kanskje mest uvanlige attraksjonen i Marokko er byen Chefchaouen, som har blitt populær på grunn av den blå fargen.

Alle boligbygg, yrkesbygg, samt porter, blomsterpotter, fortau og små arkitektoniske gjenstander er malt blå.