Wat te zien in Rome in 2 dagen

Begin uw verblijf in Rome met een bezoek aan de musea en basilieken van het Vaticaan. Hier zijn enkele nuttige tips die zeker van pas zullen komen:

1) Aangezien het Vaticaan elk jaar miljoenen gelovigen en toeristen trekt, moet u zich voorbereiden op het feit dat u mogelijk meer dan één keer in de rij moet staan uur;

2) Bezoek zeker St. Peter's Cathedral, maar vergeet niet om in gesloten kleding te komen. Er zijn hier strikte regels en bezoekers in vulgaire open kleding mogen niet naar binnen, dus let hier op;

3) De basiliek gaat om 8 uur open voor toeristen, dus probeer er vroeg te zijn zodat je kunt in de rij gaan staan. U kunt, als optie, betalen voor een rondleiding door de Vaticaanse Musea, dan wordt u, samen met een groep andere toeristen, van uw beurt gehaald.

Beslis zelf wat je wilt: samen met andere toeristen in een overvolle kathedraal komen en luisteren naar een beknopt en bondig verhaal van een gids die al haast heeft naar de volgende plek, of om alles op eigen houtje in een afgemeten tempo te verkennen.

Wat is er interessant aan de Sint-Pietersbasiliek ?

Ten eerste is het de grootste christelijke kerk ter wereld. De capaciteit van de kathedraal is meer dan 60 duizend mensen. Het begin van de oprichting van de kathedraal wordt beschouwd als 1626, wat betekent dat de kathedraal bijna 400 jaar oud is.

Ten tweede waren de architecten en schilders die aan de creatie en het schilderen van de kathedraal werkten Raphael , Michelangelo, evenals Bernini en Bramante.

Ten derde hebben toeristen de mogelijkheid om naar de top van de koepel te klimmen, vanwaar een "goed" uitzicht opent. Ja, het uitzicht is gewoonweg prachtig: heel Rome, het Sint-Pietersplein is binnen handbereik. De recensie is 360 graden.

Als je in het Vaticaan bent, is het zonde om de Sixtijnse Kapel niet te bezoeken, waar je een galerij met legendarische fresco's kunt zien, onlangs gerestaureerd.

Op de Via della Conciliazione zijn er verschillende kraampjes en winkels die verkopen een verscheidenheid aan souvenirs en geschenken. Het vinden van deze straat is heel eenvoudig: als je met je rug naar de Sint Pieter staat, dan ben je precies in deze straat.

Als u deze straat rechtdoor gaat, bevindt u zich al snel op een ander punt op uw route. Voor u staat het Castel Sant'Angelo, dat vroeger de residentie van de pausen was. De geschiedenis van dit kasteel, dat nu dienst doet als museum, heeft bijna 2000 jaar.

Aangezien er altijd veel toeristen in Rome zijn, en er echt iets te zien is, kunnen we zeggen dat de eerste dag in Rome al voorbij is. Om alles uit deze dag te halen, moet u vooraf bepalen wat u precies wilt bezoeken en meer te weten komen over deze bezienswaardigheden. Koop een kaartgids.

Dus nu de tweede dag.

Rome

Voor de volgende dag , focus op Rome zelf. Hier is een lijst met plaatsen die je zeker moet bezoeken:

1) Colosseum - een kolossaal amfitheater uit het oude Rome;

2) Piazza Venezia;

3) Capitol.

Dit zijn de belangrijkste punten van je route, de bezienswaardigheden die je niet mag missen. Als je natuurlijk vrije tijd hebt of je besluit nog een dag in Rome te blijven, bekijk dan de oude bezienswaardigheden in de wijk Rome.

Begin uw tweede dag met een rondleiding door het Colosseum, dat is al tweeduizend jaar een soort symbool van het oude Rome. Niet ver van het oude amfitheater bevindt zich de boog van Constantijn, gemaakt van marmer. Nadat je de majestueuze ruïnes van het historische deel van de stad hebt bewonderd, kun je verder gaan.

In het centrum van Rome ligt het beroemde Piazza Venezia, dat in de oudheid een belangrijke rol speelde in het sociale en commerciële leven van de stad.

Het laatste punt van de route is het kleine Capitol Hill.

Waarom zou je aandacht besteden aan dit deel van de stad?

1) In feite is hier het oude Rome geboren. Op zeven heuvels, waaronder het Capitool, werd een stad gesticht waarvan de geschiedenis al meer dan tweeduizend jaar bestaat.

2) Bezoek zeker de beroemde Capitolijnse Musea, die ontworpen en gereconstrueerd door Michelangelo zelf.

3) Deze musea bevatten onschatbare monumenten van de geschiedenis en cultuur van het oude Rome.

Hier is een van de mogelijke routes om in twee dagen veel plaatsen in Rome te bezoeken en jarenlang onvergetelijke indrukken op te doen komen. Om van uw vakantie te genieten, moet u flexibel en bescheiden zijn in uw verwachtingen. Als het je niet is gelukt om het ene museum of het ene gebouw binnen te komen, raak dan niet ontmoedigd en ga naar het volgende. Dit zal u helpen tijd en moeite te besparen om ten volle van uw vakantie te genieten.

© 2023, 1001guide Blog. All rights reserved.