Hva du skal se i Roma om 2 dager

Start oppholdet i Roma med et besøk til museene og basilikaene i Vatikanet. Her er noen nyttige tips som definitivt vil komme godt med:

1) Siden Vatikanet tiltrekker seg millioner av troende og turister hvert år, gjør deg klar for det faktum at du kanskje må stå i kø for mer enn én time;

2) Sørg for å besøke St. Peters katedral, men ikke glem å komme i lukkede klær. Det er strenge regler her og besøkende i vulgære åpne klær har ikke lov til å komme inn, så vær oppmerksom på dette;

3) Basilikaen åpner for turister kl. 08.00, så prøv å komme dit tidlig slik at du kan stå i kø. Du kan, som et alternativ, betale for en omvisning i Vatikanmuseene, så vil du, sammen med en gruppe andre turister, bli tatt ut av sving.

Velg selv hva du vil: å samles i en overfylt katedral med andre turister og lytte til en kortfattet og konsis historie om en guide som allerede har det travelt til neste sted, eller for å utforske alt på egenhånd i et avmålt tempo.

Hva er interessant med St. Peters katedral ?

For det første er det den største kristne kirken i hele verden. Kapasiteten til katedralen er over 60 tusen mennesker. Begynnelsen på grunnleggelsen av katedralen regnes for å være 1626, noe som betyr at katedralen er nesten 400 år gammel.

For det andre var arkitektene og malerne som arbeidet med opprettelsen og malingen av katedralen Raphael , Michelangelo, samt Bernini og Bramante.

For det tredje har turister muligheten til å klatre til toppen av kuppelen, hvorfra en "god" utsikt åpner seg. Ja, utsikten er rett og slett nydelig: Hele Roma, Petersplassen er for hånden. Vurderingen er 360 grader.

Mens du er i Vatikanet, er det synd å ikke besøke Det sixtinske kapell, hvor du kan se et galleri med legendariske fresker, nylig restaurert.

På via della Conciliazione er det ulike boder og butikker som selger en rekke suvenirer og gaver. Det er veldig enkelt å finne denne gaten: hvis du står med ryggen til St. Peters, er du akkurat på denne gaten.

Hvis du går rett langs denne gaten, vil du snart finne deg selv på et annet punkt på ruten. Før deg er Castel Sant'Angelo, som pleide å være residensen til pavene. Historien til dette slottet, som nå fungerer som et museum, har nesten 2 tusen år.

Med tanke på at det alltid er mange turister i Roma, og det virkelig er noe å se, kan vi si at den første dagen i Roma allerede er over. For å få mest mulig ut av denne dagen, bestem deg på forhånd hva du vil besøke og finn ut mer om disse severdighetene. Kjøp en kartguide.

Så, nå den andre dagen.

Roma

For neste dag , fokus på selve Roma. Her er en liste over steder du definitivt bør besøke:

1) Colosseum - et kolossalt amfiteater i det gamle Roma;

2) Piazza Venezia;

3) Capitol.

Dette er hovedpunktene på ruten din, severdighetene du ikke kan gå glipp av. Hvis du selvfølgelig har ledig tid eller bestemmer deg for å bli i Roma en dag til, så se de gamle severdighetene i distriktet Roma.

Start den andre dagen med en omvisning i Colosseum, som har vært et slags symbol på det gamle Roma i to tusen år. Ikke langt fra det gamle amfiteateret ligger Konstantinbuen, laget av marmor. Etter at du har beundret de majestetiske ruinene av den historiske delen av byen, kan du gå videre.

I sentrum av Roma ligger den berømte Piazza Venezia, som i antikken spilte en viktig rolle i det sosiale og kommersielle livet i byen.

Det siste punktet på ruten er den lille Capitol Hill.

Hvorfor bør du ta hensyn til denne delen av byen?

1) Faktisk ble det gamle Roma født her. På syv høyder, en av dem var Capitol, og en by ble grunnlagt, hvis historie allerede har mer enn to tusen år.

2) Sørg for å besøke de berømte Capitoline-museene, som var designet og rekonstruert av Michelangelo selv.

3) Disse museene inneholder uvurderlige monumenter over historien og kulturen til det gamle Roma.

Her er en av de mulige rutene for å besøke mange steder på to dager i Roma og få uforglemmelige inntrykk i årevis å komme. For å nyte ferien, vær fleksibel og beskjeden i dine forventninger. Hvis du ikke klarte å komme deg inn på ett museum eller en bygning, ikke mist motet og gå til det neste. Dette vil hjelpe deg å spare tid og krefter for å nyte ferien til det fulle.

© 2023, 1001guide Blog. All rights reserved.