Loading icon

Vad du ska se i Rom om 2 dagar

Börja din vistelse i Rom med ett besök på museerna och basilikan i Vatikanen. Här är några användbara tips som definitivt kommer till användning:

1) Eftersom Vatikanen lockar miljontals troende och turister varje år, gör dig redo för det faktum att du kan behöva stå i kö för mer än en timme;

2) Se till att besöka St. Peterskyrkan, men glöm inte att komma i slutna kläder. Det finns strikta regler här och besökare i vulgärt öppna kläder får inte komma in, så var uppmärksam på detta;

3) Basilikan öppnar för turister klockan 8, så försök att komma dit tidigt så att du kan bilda kö. Du kan, som ett alternativ, betala för en rundtur på Vatikanmuseerna, sedan kommer du, tillsammans med en grupp andra turister, att tas ur tur.

Bestämma själv vad du vill: att trängas i en fullsatt katedral med andra turister och lyssna till en kortfattad och koncis berättelse om en guide som redan har bråttom till nästa plats, eller att utforska allt på egen hand i en uppmätt takt.

Vad är intressant med Peterskyrkan ?

För det första är det den största kristna kyrkan i hela världen. Kapaciteten för katedralen är över 60 tusen människor. Början av grundandet av katedralen anses vara 1626, vilket innebär att katedralen är nästan 400 år gammal.

För det andra var Raphael arkitekterna och målarna som arbetade med skapandet och målningen av katedralen. , Michelangelo, samt Bernini och Bramante.

För det tredje har turister möjlighet att klättra till toppen av kupolen, varifrån en "bra" utsikt öppnar sig. Ja, utsikten är helt enkelt underbar: hela Rom, Petersplatsen är till hands. Recensionen är 360 grader.

Medan du befinner dig i Vatikanen är det synd att inte besöka Sixtinska kapellet, där du kan se ett galleri med legendariska fresker, nyligen restaurerade.

På via della Conciliazione finns olika stånd och butiker som säljer en mängd olika souvenirer och presenter. Det är väldigt lätt att hitta den här gatan: om du står med ryggen mot Peterskyrkan är du precis på den här gatan.

Om du går rakt längs den här gatan kommer du snart att befinna dig på en annan punkt på din rutt. Före dig är Castel Sant'Angelo, som brukade vara påvarnas residens. Historien om detta slott, som nu fungerar som ett museum, har nästan 2 tusen år.

Med tanke på att det alltid finns många turister i Rom, och det verkligen finns något att se, kan vi säga att den första dagen i Rom redan är över. För att få ut det mesta av denna dag, bestäm i förväg vad du vill besöka och ta reda på mer om dessa sevärdheter. Köp en kartguide.

Så, nu den andra dagen.

Rom

För nästa dag , fokusera på själva Rom. Här är en lista över platser du definitivt bör besöka:

1) Colosseum - en kolossal amfiteater i antikens Rom;

2) Piazza Venezia;

3) Capitol.

Detta är huvudpunkterna på din rutt, sevärdheterna som du inte får missa. Om du naturligtvis har ledig tid eller om du bestämmer dig för att stanna i Rom en dag till, se då de antika sevärdheterna i distriktet Rom.

Börja din andra dag med en rundtur i Colosseum, som har varit en slags symbol för antikens Rom i två tusen år. Inte långt från den antika amfiteatern finns Konstantinbågen, gjord av marmor. Efter att du har beundrat de majestätiska ruinerna av den historiska delen av staden kan du gå vidare.

I centrala Rom finns det berömda Piazza Venezia, som i antiken spelade en viktig roll i det sociala och kommersiella livet i staden.

Sista punkten på rutten är den lilla Capitol Hill.

Varför bör du vara uppmärksam på den här delen av staden?

1) Faktum är att det antika Rom föddes här. På sju kullar, en av dem var Capitolium, och en stad grundades vars historia redan har mer än två tusen år.

2) Var noga med att besöka de berömda Kapitolinska museerna, som var designad och rekonstruerad av Michelangelo själv.

3) Dessa museer innehåller ovärderliga monument över antikens Roms historia och kultur.

Här är en av de möjliga vägarna för att besöka många platser på två dagar i Rom och få oförglömliga intryck i flera år att komma. För att njuta av din semester, var flexibel och blygsam i dina förväntningar. Om du inte lyckades ta dig in på ett museum eller en byggnad, bli inte avskräckt och gå till nästa. Detta hjälper dig att spara tid och ansträngning för att njuta av din semester till fullo.