Mijn indrukken van Polen

Mijn indrukken van Polen

Persoonlijk verraste Polen me in de meest aangename zin van het woord. Ze viel me op met schattige en gezellige stadjes, grasvelden, boulevards, enz. De straten van de stad zijn buitengewoon verzorgd. Alles wordt schoongelikt.

De oude centra lijken bijna fantastisch en speelgoedachtig .

Ik heb nogal wat steden in Polen gezien, dus mijn indrukken van Polen zijn vrij objectief.

Onze reis door Polen begon in Przemysl, toen zagen we Rzeszow, Krakau, Auschwitz, Warschau, Gdansk, Szczecin, Katowice.

Ik zou graag meer zien, maar het is onmogelijk om alles in één keer afdekken, er zijn meerdere reizen voor nodig.

Onze reis bleek behoorlijk veelzijdig te zijn...

We maakten kennis met de Poolse keuken (zhurek en bigos, ossypek en Krakau worst, Poolse kazen en stoofschotels - en smakelijk, en bevredigend, en calorierijk). Dit is precies wat nodig is tijdens een extreem actieve, veelbewogen reis.

Sightseeing-vakantie perfect gecombineerd met het strand. We lagen op het zachte zand in Gdansk, probeerden de koelte van de Oostzee.

Er was een plek voor entertainment.. Onvrijwillig waren ze betrokken bij een theatervoorstelling op het centrale plein in Krakau.

In Warschau keken we naar een dansshow fonteinen, veel plezier gehad in het wetenschapscentrum "Copernicus", bijna alle namen van bier geprobeerd in de pub "Piw Paw", fietsen door de stad gereden.

Zowel volwassenen als kinderen zullen iets te doen in het Copernicus Center.

Herdenkt de slachtoffers van Auschwitz.

Er was een plek voor wandelingen in de natuur. Ik heb veel leuke herinneringen achtergelaten aan mijn reis naar het Vilanuve-paleis. Een park met een vijver rond het Vilanavsky-paleis is precies wat je nodig hebt voor volledige ontspanning, rust van de dagelijkse drukte.

In Przemysl bezochten we een mysterieuze kerker en een museum van pijpen, zat op een bankje met Schweik.

Szczecin werd getroffen door de schoonheid van het oude architectuur, en een wandeling door het centrum van de nacht Katowice bleek heel romantisch te zijn.

Nacht Katowice.

Het was niet zonder avonturen, en niet geheel plezierige situaties. Nou, hoe zit het zonder hen?! Zonder hen zal de reis nogal saai en niet zo interessant zijn. We misten de bus en kochten opnieuw kaartjes, we haalden de trein pas op de laatste seconde voor vertrek, voldeden in dit opzicht aan de Olympische normen voor het lopen van korte en lange afstanden. Een keer bleven we zelfs op straat vanwege het feit dat de eigenaar van het appartement niet voor laat inchecken zorgde, hoewel we hem hadden gewaarschuwd. We kwamen terecht in een zware stortbui en werden bijna tot op de huid doorweekt. Onze tram ging naar de remise, in plaats van de route te volgen, en we bevonden ons in een volkomen onbekend deel van de stad, waarvan het onduidelijk is hoe we eruit kunnen komen. We gingen als een konijn met het openbaar vervoer omdat we geen kaartjes konden kopen bij de automaat. We maakten ruzie met elkaar, raakten in paniek en verdwaalden, en zochten elkaar toen lange tijd in een totaal onbekende stad, in plaats van stil, vredig elkaar bij de hand te leiden, zonder een stap achter te blijven om niet te worden verloren in een onbekend gebied. Wat gebeurde er gewoon niet! Over het algemeen vonden we deze reis erg leuk, ik wou dat er meer waren!