Loading icon

Mina intryck av Polen

Personligen överraskade Polen mig i ordets trevligaste bemärkelse. Hon slog mig med söta och mysiga städer, gräsmattor, boulevarder etc. Stadens gator är ovanligt välskötta. Allt slickas rent.

De gamla centren verkar nästan fantastiska och leksakslika .

Jag har sett ganska många städer i Polen, så mina intryck av Polen är ganska objektiva.

Vår resa genom Polen började i Przemysl, sedan såg vi Rzeszow, Krakow, Auschwitz, Warszawa, Gdansk, Szczecin, Katowice.

Jag skulle vilja se mer, men det är omöjligt att täcka allt på en gång, det kommer att ta flera resor.

Vår resa visade sig vara ganska mångsidig...

Vi bekantade oss med det polska köket (zhurek och bigos, ossypek och Krakow-korv, polska ostar och kassler - och välsmakande, och mättande och kaloririka). Det är precis vad som behövs på en extremt aktiv, händelserik resa.

Sightseeing-semester perfekt kombinerad med stranden. Vi låg på den mjuka sanden i Gdansk, provade svalkan i Östersjön.

Det fanns en plats för underhållning.. Ofrivilligt var de involverade i en teaterföreställning på huvudtorget i Krakow.

I Warszawa tittade vi på en dansshow fontäner, hade mycket roligt på vetenskapscentret "Copernicus", provade nästan alla namn på öl på puben "Piw Paw", cyklade runt i staden.

Både vuxna och barn kommer att hitta något att göra i Copernicus Center.

Har minnet av Auschwitzs offer.

Det fanns en plats för naturvandringar. Jag lämnade många trevliga minnen från min resa till Vilanuve-palatset. En park med en damm som omger Vilanavsky-palatset är precis vad du behöver för fullständig avkoppling, vila från det dagliga liv och rörelse.

I Przemysl besökte vi en mystisk fängelsehåla och ett museum för att röka pipor, satt på en bänk med Schweik.

Szczecin slogs av antikens skönhet arkitektur och en promenad genom Katowices mitt i natten visade sig vara ganska romantiskt.

Natt Katowice.

Det var inte utan äventyr, och inte helt trevliga situationer. Tja, vad sägs om utan dem?! Utan dem blir resan ganska intetsägande och inte så intressant. Vi missade bussen och köpte biljetter igen, vi tog tåg först i sista sekund före avgång, klarade de olympiska normerna för att springa korta och långa sträckor i detta avseende. Till och med en gång stannade vi på gatan på grund av att ägaren av lägenheten inte sörjde för sen incheckning, även om vi varnade honom. Vi fastnade i ett kraftigt skyfall och blev genomblöta nästan till huden. Vår spårvagn gick till depån, istället för att följa vägen, och vi befann oss i en helt obekant del av staden, varifrån det är oklart hur vi kan ta oss ut. Vi åkte som en kanin på kollektivtrafiken eftersom vi inte kunde köpa biljetter i automaten. Vi bråkade med varandra, flippade ut och gick vilse och letade sedan länge efter varandra i en helt obekant stad, istället för att tyst och fridfullt leda varandra i handen, inte släpa efter för att inte komma förlorat i ett okänt område. Vad hände bara inte! Tja, i allmänhet gillade vi verkligen den här resan, jag önskar att det fanns fler av dem!